Skjøt og kastet seg bort mot Kolstad – Drammen

Skjøt og kastet seg bort mot Kolstad

Tekniske feil og bomskudd på rekke og rad da kampen skulle avgjøres gjorde at DHK pådro seg sitt andre tap på rad. Kolstad vant 31-30 i Trondheim

Kolstad i Trondheim er ingen tur i parken for DHK. Kun en seier på de seks siste oppgjørene i Trondheim var fakta før denne kampen. Og nå står det en seier på de syv siste møtene på bortebane for DHK.
– Det var rett og slett trist. Vi kom til så veldig gode mange sjanser i denne kampen, men uttellingen ble ikke god, mener trener Kristian Kjelling
For ingen skal komme og si at DHK ikke hadde sjanser nok til å avgjøre kampen i egen favør. De ledet siste halvdel av første omgang, og de gikk til pause med på ledelse 20-17. De holdt Kolstad tre mål etter også i starten av andre omgang, men det var Kolstad som ledet med to da kvarteret gjensto.
Oskar Olafsson ga DHK ledelsen 30-29 med fem minutter igjen å spille, men resten av kampen ble en preget av en rekke med feil. Enten tekniske feil, feilpasninger eller bomskudd.
De harde fakta fra DHKs egen statistikkføring forteller om 24 bomskudd og tolv tekniske feil.
-Vi hadde vel fire-fem tekniske feil bare de ti siste minuttene, noe vi vanligvis har i løpet av en hel omgang, forteller trener Kristian Kjelling.

Gabriel Vildalen Hermann hadde ingen stor dag på jobben i bortekampen mot Kolstad. Her fra hjemmekampen i høst. Foto Roy Johnsen

Selv ikke da DHK fikk en gylden mulighet til å sikre den ene, viktige poenget i jakten på seriesølvet, klarte de å komme til avslutning. 15 sekunder før slutt vant DHK ballen, Kolstad fikk en spiller utvist, men pasningen ut til Ola Hoftun Lillelien tvang unggutten til å trampe i et forsøk på å nå ballen.
Dermed vant Kolstad 31-30.

-I de periodene vi var gode var vi nøye og ærgjerrige med ballen, det samme i pasningsspillet og i fintene. Og så var vi det motsatte i de periodene da det går galt. Vi kom helt feil ut av det etter pause, og gjennom hele kampen sleit vi med å få forsvars -og målvaktspillet opp på det nivået vi ønsker. De to delene av spillet hører ofte sammen, mener Kjelling.
Han har ingen annen åpenbar forklaring til at redningsprosenten har vært såpass lav på duoen Andrè Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren de to siste kampene. Denne gangen åpnet Andrè med seks redninger før han ble byttet ut. Sander rakk to redninger før han ble byttet ut igjen, og så avsluttet Andrè med tre redninger i sin siste periode i mål i kampen.
Det blir ikke så enkelt å vinne kamper på dette nivået med totalt elleve redninger.

Gøran Sørheim var mer på hugget i møtet med Kolstad enn han var mot Runar sist, og noterte seg for fire mål og ni målgivende pasninger. Han lagde også krøll i Kolstads angrep da han stakk fra i en offensiv forsvarsformasjon. Foto Roy Johnsen

Kjelling kunne bruke fantastisk om èn spiller i Kolstad-oppgjøret, og det er om kantspilleren August Baskår Pedersen. Han scoret til sammen elleve mål på 13 forsøk.
Han kunne ikke bruke samme beskrivelse om bakspilleren Hermann Gabriel Vildalen. Kun to scoringer ble det på ham på ti forsøk.
-Det var en dag han ikke traff innenfor rammen, men han kommer tilbake, mener treneren.
Det var ingen trøst på en dag da det ble nok et tap for Kolstad, men Kjelling hadde såpass oversikt at det var et av de minste tapene for trønderne i Trondheim.
– Vi tapte vel med ti mål sist gang vi var her oppe, så vi nærmer oss, avsluttet han.

Det har ikke vært mye å rope hurra for over målvaktspillet de to siste kampene. Heller ikke denne gange mot Kolstad kom DHKs vanligvis så solide duo opp på det matchvinnernivået de så ofte har gledet mange med denne sesongen. Foto Roy Johnsen