Tror ikke på noen reprise fra høstkampen – Drammen

Tror ikke på noen reprise fra høstkampen

DHK slo Kristiansand 36-20 i deres første møte i Drammenshallen i september. Trener Kristian Kjelling tror ikke på slike sifre i Kristiansand søndag.

-Nei, Kristiansand fremstår som et helt annet, spillende lag nå. Flere av deres profiler, spesielt i bakspillerrekken, er tilbake, og har løftet laget enormt. De har noen gode seire i det siste, blant annet mot Halden som vi jo tapte for, sier Kjelling.
Da DHK nedsablet nyopprykkede Kristiansand 15.september ledet DHK 18-8 til pause, målvakten Sander Drange Heieren ble kåret til banens beste, mens Espen Gommerud Våg ble toppscorer med sine seks mål.

Espen Gommerud Våg (t.h.) blir ofte assosiert med oppofrende forsvarsspill, men ble toppscorer da DHK møtte Kristiansand hjemme i september. Seks mål ble det på ham da DHK vant hele 36-20. Foto Roy Johnsen.

Søndagens motstander har siden klatret tålmodig på tabellen etter at de først tapte med 16 mål for DHK i serien, og så hele 41-19 for Elverum i NM bare noen dager senere. Seks seire og syv tap, og åttendeplass på tabellen er status halvveis i seriespillet.
Dette blir en test på om vi har nærmet oss dem i løpet av høsten, og om jobben vi holder på med, med hensyn til verdigrunnlag, toppidrettskultur og Samhold har gitt resultater, sier trener Tobben Evjen til klubbens egne hjemmesider foran søndagens oppgjør.

DHK innehar andreplassen på tabellen, og er i øyeblikket det laget som er mest gjerrig i eliteserien. 343 baklengsmål er det blitt, og det er klart best foran serieleder Elverum og treeren Runar. De har sluppet inn henholdsvis 360 og 358 mål.
Elverum er mestscorende med 459 mot DHKs 418 mål.
Hermann Gabriel Vildalen er lagets toppscorer med sine 80 mål, der 20 er kommet fra syvmetermerket.
– Vi har funnet en fin måte å variere vårt forsvarsspill på, og veksler mellom et solid 6:0-forsvar og noen mer offensive varianter. I angrep har vi vært tålmodige, og jobbet hardt for å optimalisere spillet vårt for å komme i gode situasjoner hver gang. Og så er det sånn at noen ganger treffer vi også på veldige gode målvakter som gjør at uttellingen ikke alltid er topp, forklarer Kjelling.

Ny Sørlands-tur
Etter noen hektiske uker med tett program og lange reiser både i eliteserien og i europacupen, senest til Arendal onsdag, tar han med laget på en ny busstur. Nå til Kristiansand søndag. Så venter Bækkelaget hjemme lørdag 18. desember klokken 15.00. En kamp som skulle vært den store kronekampen denne høsten, men som er blitt redusert til en ordinær seriekamp uten publikum på grunn av de nye koronarestriksjonene.
Kristiansand, som spiller sine kamper i Aquarama, deler opp tribunene i flere kohorter med personlig anvisning av plassene, og kan på den måten ønske 600 tilskuere med munnbind velkommen søndag. Ny Sørlands-tur

DHK avslutter høstsesongen med bortekamp mot Haslum tirsdag 21. desember.

Kristiansand – DHK kan du følge på håndballforbundets livedekning: https://www.handball.no/system/kamper/kamp/?matchid=7380428

Eller du kan se den live på Direktesport (krever abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvZTP