August skal vise vei mot Halden – Drammen

August skal vise vei mot Halden

August Olsen Storbugt kjenner Remmenhallen som sine egne bukselommer, men søndag må han finne veien til bortegarderobene når DHK reiser til seriekamp i Halden.

Fire sesonger hadde August Olsen Storbugt bak seg før han valgte spill i DHK foran denne sesongen.
– Jeg er jo litt spent, innrømmer strekspilleren.
Spent fordi det var i Halden han fikk sine første spilleminutter som seniorspiller. Og spent fordi han har barndomsvenner fra Sarpsborg som fortsatt spiller i Halden.
-Jeg har fortsatt god kontakt med dem, og jeg følger jo med på hva som skjer i klubben, innrømmer han.

Den tidligere Halden-spilleren begynner å finne seg mer og mer rom å boltre seg i i DHKs-angrepsspill. Foto Roy Johnsen

Halden har i mange sesonger vært en av de klubbene som har byttet ut flest spillere fra sesong til sesong, og foran denne sesongen takket de av sentrale spillere som Trym Bilov-Olsen, Toke Schröder, Kasper Thorsen Lien, Kristoffer S. Henriksen. Og selvfølgelig August.
Flere av dem potensielle matchvinnere for østfoldingene.
-Halden har mistet noen enere, men har fått inn litt andre typer som gjør dem mer spillende. Et litt større kollektiv, kan en vel si de har nå.
August og de andre DHK-spillerne drar til Halden med nok av selvtillit i bagasjen etter elleve strak seire i NM, serie og europacup. Likevel kommer han med en liten advarsel.
– Det er viktig at vi ikke glemmer at Remmenhallen er en vanskelig bortearena, og at undervurdering er en av fellene lag kan gå i der nede, sier han.

August Olsen Storbugt er en spiller som gir og tar mye i løpet av en kamp. I hjemmekampen mot Tønsberg Nøtterøy måtte han gi seg halvveis etter at hodet fikk et brutalt møte med gulvet etter en takling. Foto Roy Johnsen

August er veldig klar på at alt handler om lagets egne forberedelser. De vet de kan spille god håndball, og de vet hvilket nivå de må være på skal det bli nye seriepoeng med hjem fra Halden.
For første gang i oktober måned har de ikke spilt i midtuken, og dermed har de hatt en hel treningsuke etter europacupkampen søndag.
-Treningene vår er på et nivå som er tett på det vi har i kampene, men forskjellen denne uken har vært på det mentale. Det har vært litt roligere i og med at det ikke var en kamp allerede onsdag å rette tankene mot da vi våknet mandag morgen etter å ha gått videre i europacupen, forteller August.

Trener Kristian Kjelling er veldig fornøyd med den utviklingen August Olsen Storbugt har hatt siden han ble DHK-spiller. Østfoldingen hadde mye spilletid i Haldens forsvar, men det ble mindre spill i angrep.
– Det ble mye nytt på ham i starten, men nå har han mer kontroll på det som skjer. Nå har også mer av vårt angrepsspill falt på plass for ham, og da kommer også innsatsen hans mer til sin rett. Han skaper mye energi laget, mener Kjelling.
Og energi kreves i Remmenhallen søndag. Halden er nummer syv på tabellen, men har vunnet over blant annet Sandefjord, Nærbø, Kolstad, Fjellhammer og Bækkelaget i serie og cup.
I Remmenahllen er de ubeseiret denne sesongen.
– Borte er noen markante profiler som kunne vinne kamper for dem alene, men det er en solid gjeng de står igjen med, og de fremstår nå kanskje på noen måter som et mer harmonisk lag, vurderer Kjelling.
Og selv om Olsen Storbugt mente det hadde været en fin treningsuke etter europacupkampen søndag, har Kjelling også vært nødt til å pleie og ta hensyn til flere spillere med mange vondter etter det tøffe kampprogrammet i oktober.
-Men alt i alt tror jeg spillerne har trivdes med mange kamper, sier Kjelling.

Kristian Kjelling legger ikke skjul på at laget er litt preget av veldig mange kamper den siste måneden, men han opplever at spillerne har trivdes med det tøffe kampprogrammet. Foto Roy Johnsen.

Og flere blir det i tiden fremover. Europacupkampene mot tsjekkiske Dukla Praha kommer midt oppe i et NM- og serieprogram som starter med semifinalen hjemme mot Elverum torsdag 11.november.
En europacupmotstander Kjelling foreløpig kjenner veldig lite til:
-Jeg var med og spilte mot dem da Kjelsås G14 deltok i Partille Cup. Jeg har fortsatt et bilde av de to lagene sammen, for vi syntes jo det var stort å møte et tsjekkisk lag som 14-åringer, forteller Kristian.

Inkludert de to kampene i europacupen blir det totalt ti kamper i november til bortekampen Haslum er spilt 21. desember.
Og så er selvfølgelig målet å plusse på med en tolvte kamp i Oslo Spektrum i romjulen.

Slik spilles serierunden:
30.oktober Tønsberg Nøtterøy- Kristiansand og Bergen-Sandefjord.
31.oktober: Nærbø-Runar, Bækkelaget-ØIF Arendal, Fjellhammer-Elverum, Halden-DHK og Kolstad-Haslum.