Tatt ut til landskamper – scoret i europacupen på Færøyene – Drammen

Tatt ut til landskamper – scoret i europacupen på Færøyene

David Kalvø Valderhaug scoret i sin europacupdebut, og nå er han tatt ut til landskamper mot Polen i november. Men først venter Sandefjord i seriekamp på hjemmebane onsdag.

-Det var veldig gøy å få den opplevelsen på Færøyene. Det er jo et sted jeg aldri hadde trodd jeg ville komme til. Og litt spesielt var det jo at det var mot et lag du ikke møter i serien hjemme i Norge til vanlig, sier David om 2. rundekampen i European Cup mot H71 på bortebanen lørdag kveld.
DHK vant 24-22 etter en ikke altfor imponerende kamp.
David hadde først et bomskudd på stillingen 11-11 rette etter pause, før han reduserte til 14-12 etter vel 40 minutters spill.
– Å score i europacup er jo litt gøy, da, innrømmer han.
Han syntes reisen, først til Nærbø og deretter videre til Færøyene, var drøy, men han mener han taklet langturen på en grei måte.
-Jeg har jo vært på lengre landslagssamlinger tidligere.

David Kalvø Valderhaug bruker tiden godt når han får tillit og spilletid av trener Kristian Kjelling. Her fra kampen mot Lillestrøm i NM, der han både var toppscorer og DHKs beste. Foto Roy Johnsen.

David har nå bestått kjøreprøven og har fått førerkort, men den neste reisen han skal ut på, den blir med fly. For 18-åringen er tatt ut til 02-landslagets samling og kamper i Polen i perioden 1.-7. november.
-Jeg syntes jeg gjennomførte en ok landslagssamling, men var likevel ikke sikker på om det ville bli noen Polen-tur på meg. Men landslagstrenerne kikker nok også på det jeg presterer med DHK i eliteserie og NM, antyder David.
Han er en av syv debutanter trenerduoen Vidar Gjesdal og Fredrik Ruud har tatt ut til Polen – kampene som spilles 5.- og 6. november. Det er stort sprik i antall kamper i troppen de har tatt ut , der den med flest kamper har spilt hele 22 landskamper.

Men før alt dette er det både seriekamp mot Sandefjord på hjemmebane onsdag, og det er returkamp i europacupen mot H71 i Drammenshallen søndag klokken 15.00.
-Vi håper å ha funnet tilbake noe av energien vi manglet på Færøyene til møtet med Sandefjord. De kommer fra en sterk seier over Haslum, og synes å være i form. Her må vi finne riktig tenningsnivå igjen om det skal bli vår 6. serieseier på rad, mener David Kalvø Valderhaug.

Trener Kristian Kjelling er veldig fornøyd med utviklingen til unge David Kalvø Valderhaug. Og så håper han laget igjen stiller med fulladede batterier når Sandefjord kommer til Drammenshallen for seriekamp onsdag kveld. Foto Roy Johnsen.

Han får med mange godord på veien av trener Kristian Kjelling.
-Det er en fornøyelse å ha med David i laget. Han har grepet sjansene han har fått, han klager aldri, og er utrolig lojal mot alt. Det er mange andre klubber som har henvendt seg med å ønsker både om å hente ham permanent, og leie ham. Men David sier han ønsker å bli, og at det er i DHK han utvikler seg hver dag, sier Kjelling.
Han legger ikke skjul på at unggutten har sin X-faktor i det knallharde skuddet, og at god spenst og fysikk også kommer på plussiden.
-Og så begynner han å få mer og mer tak på forsvarsspillet, mener Kjelling.

Han er spent på onsdagens seriekamp mot Sandefjord hjemme. Det tøffe kampprogrammet begynner å merkes på en fra før av litt tynn tropp kvantitativt. Og selv om de hadde en problemfri reise til Nærbø og Færøyene, så var de tross alt fem dager på reise.
– Vi merker litt på kjøret, og flere spillere har litt småvondt her og der. Men likevel skal vi være favoritter mot Sandefjord på hjemmebane, fastslår Kjelling.

Slik spilles eliteserien den nærmeste perioden:
20.10: DHK-Sandefjord og Runar- Bækkelaget.
22.10: ØIF Arendal – Fjellhammer
23.10: Elverum – Tønsberg Nøtterøy
24.10 Kristiansand – Kolstad
27.10: Haslum-Bergen.