-Vi var langt under pari i seriekampen mot Haslum – Drammen

-Vi var langt under pari i seriekampen mot Haslum

Det psykologiske spillet foran søndagens kvartfinale i NM mellom Drammen HK og Haslum startet allerede rett etter at dommerne hadde blåst av onsdagens seriekamp mellom de lagene.

Da var DHK-trener Kristian Kjelling raskt frempå og sa at han gledet seg til å få muligheten til revansje allerede fem dager etter. Og det etter å ha vunnet seriekampen 26-24 over bæringene.
For Kjelling mente at han langt på vei ikke hadde fått det han ønsket ut av eget lag i seriekampen, og at han bare gledet seg til å få en ny mulighet bare få dager etter.

Haslum på sin side var også raske til å sette ut ryktet om at de ville komme med en stor overraskelse i hjemmekampen i NM i Nadderud Arena søndag. Et rykte som er blitt dratt så langt at det skal være en ny spiller på vei inn i det skaderammede laget. Lørdag ble det bekreftet at Binai Aziz gjør comeback i Haslum-drakten. 36-åringen har skrevet under en korttidsavtale på en og en halv måned.
-Vi vet at de har jobbet med en ny spiller, men forsto det slik at de først ikke lyktes. Nå er det tydeligvis i orden. Og så jobber de selvsagt hardt for å få tilbake noen av de skadde spillerne sine. Det vi er åpne for er at det alltid kan komme en overraskelse fra våre motstanderlag, uansett hvem det er vi skal opp mot. Men som hovedregel så bekymrer jeg meg veldig lite over ting jeg ikke kan gjøre noe med, sier Kjelling.

Som en del av den taktisk forberedelsen til søndagens kvartfinale mot Haslum, kan det se ut som DHK drillet en form for synkront strekspill på lagets siste trening lørdag. August Olsen Storbugt og Espen Gommerud Våg viser her noe av det som kan være bli hemmelig våpen i Nadderud Arena. Det vil si hemmelig er det vel ikke lenger. Foto Roy Johnsen.

Han syntes kollega Tom-Eirik Skarpsno fikk mye ut av laget han stilte med onsdag, og har et inntrykk av at de var veldig fornøyd med prestasjonen sin.
Det var ikke Kjelling. Han legger listen høyt for spillerne sine. Derfor også snakket om revansje i NM-kampen.
– Jeg har sett kampen flere ganger om igjen, og har fått forsterket inntrykket at vi har mye å gå på. Det var noe av det vi gjorde defensivt som var solid, men ellers var det mye slurv. Begge veier. Dårlig overtallsspill var det også, med en uttelling på rundt 30 prosent, forklarer han.

Sindre Aho på sin side kan fortelle at både han og lagkompisene lærte mye av onsdagens seriekamp. Lærdom de vil dra nytte av i Nadderud Arena søndag kveld.
På spørsmål om hva, blir han fåmælt.
-Jeg kan jo ikke røpe det her, sier han.

Da det kom spørsmål om hva DHK lærte av seriekampen onsdag, knep Sindre Aho munnen sammen igjen og ville ikke snakke mer om det. – Vi lar ballen snakke for oss søndag, forklarte han. Foto Roy Johnsen.

Det han kan si noe om er at eget spill onsdag var under pari.
– Det var mange prosent under det nivået vi normalt ligger på, og som vi må tilstrebe hver gang. Det fine nå er at vi har fersk erfaring fra å forberede oss, og spille mot Haslum, og så får umiddelbart sjansen til å teste ut igjen det vi lærte og erfarte fra den første kampen, sier Aho.
Han tror ikke bortebane betyr så mye. DHK har tross alt spilt fire treningskamper mot Haslum i 2021 i Nadderud Arena.
-Alle i DHK ønsker å vinne i den hallen. Og så betyr det jo noe at du er litt nærmere en tur til Spektrum i romjulen gjennom å vinne søndag.

Slik spilles kvartfinalene, alle søndag:
Haslum-DHK, Elverum-Runar, Bergen-Fjellhammer, ØIF Arendal – Halden.