Slo Haslum – men føler likevel at vi er i angrepsposisjon – Drammen

Slo Haslum – men føler likevel at vi er i angrepsposisjon

DHK tok sin fjerde seier på rad. Men 26-24 over Haslum satt langt inne.

-Det ble en skikkelig slitekamp der et skaderammet Haslum fightet som en såret bjørn. De skal ha all honnør for den innsatsen de nedla, og de utfordret oss skikkelig med sitt litt uvanlige forsvarsspill til Haslum å være, sier trener Kristian Kjelling.
Etter å ha skrytt litt av motstanderen var han rask til å rose egne spillere for å hente fram de nødvendige kvalitetene slik at de sikret seg to poeng til slutt.
– Etter å ha gjort uvanlig mange feil som jeg sjelden ser spillerne gjøre, og i tillegg ikke være spesielt gode kollektivt i angrep, så sto enkeltspillere fram og var direkte avgjørende for at vi vant kampen, sier Kjelling.
– Det passet egentlig veldig bra at vi ikke gjorde noen pangmatch, for nå vet jeg at alle føler at de er i angrepsposisjon foran søndagens kvartfinale. Jeg føler i hvert fall at vi faktisk har noe å revansjere ut fra hva vi fikk ut av laget som kollektiv i kveld, mener Kjelling.

Viktor Petersen Norberg hadde et bra tak på Haslums bestemann, målvakten Thomas Langerud Kristoffersen. Seks mål, og toppscorer ble fasiten for Petersen Norberg denne onsdagskvelden. Foto Roy Johnsen.

Drammen HK glitret som sagt ikke med et kollektivt angrepsspill, men enkeltspillere leverte store prestasjoner. Oskar Olafsson kom som et uvær i ankomstfasen, og satte inn viktige mål, og han hentet fram distanseskuddet sitt da DHK flere ganger lå faretruende an til å bli avblåst for passivt spill. Fem mål ble det til slutt på ham, og det kombinert med storveis spill i forsvar da kampen ble avgjort på slutten, ble han kåret til banens beste mot Haslum.

Oskar Olafsson tok skikkelig ansvar i en kritisk fase da DHK spilte undertall, bommet på fire skudd på rappen, og i tillegg manglet målvaktredninger. Han scoret fem mål til sammen Foto Roy Johnsen.

Viktig var også de tre målene på rad til Hermann Gabriel Vildalen fra høyrebacken. Han scoret først 21-19, så 22-19 og deretter 23-19 i løpet av noen få minutter. Han endte på fem mål til sammen, og skal i tillegg ha ros for å gjøre arbeidsbetingelsene til Haslums Benjamin Hallgren i angrep dårlige.
Sindre Aho ble bare bokført med ett mål mot Haslum , men det var av det viktige slaget da han ga DHK en liten pustepause på stillingen 24-21. Og Kristoffer Raastad-Hoel fikk æren av å score DHK siste mål til ledelse 26-23 med 41 sekunder igjen å spille.

Fire minutter før slutt var det litt kritisk da Haslum reduserte til 24-23. Men da sto igjen målvakten Sander Drange Heieren fram med noen feberredninger. Etter en periode der han hadde sluppet inn syv skudd på rad, og lagledelsen nok vurderte et bytte, leverte han seks redninger på de ni neste skuddene, og han ble direkte avgjørende med tre redninger på rappen på stillingen 25-23.
21 redninger stoppet han på, altså tett oppunder 50 prosent!

21 redninger bidro Sander Drange Heieren med mot Haslum, der særlig avslutningen hans på kampen sto til terningkast seks. Foto Roy Johnsen

Også Viktor Petersen Norberg, da. Han hadde en veldig god innledning på kampen, for så å avslutte med sin sjette scoring for dagen til 25-23 med tre minutter igjen å spille.
– Det var rett og slett deilig. Det føltes som en litt tung dag på jobben, det var ujevnt, men vi hentet fram det vi måtte. Vi brukte litt tid på venne oss til deres forsvarsspill med litt offensive sidebacker, og de var flinke til å komme fram riktig i krysningsspillet vårt. Derfor var det godt å hente fram de avgjørende kvalitetene hos enkeltspillere som gjorde at vi vant. Og det fine er at vi føler at vi faktisk er i en utfordrerrolle på jakt etter revansje foran søndagens kvartfinale. For vi føler at vi kan mye bedre enn det vi leverer i dag, og det skal vi jobbe hardt for å få ut søndag, lover Petersen Norberg.

Kampfakta:

Drammen HK – Haslum 26-24 (15-10)
Drammenshallen – 413 tilskuere.
Dommere: Magnus M. Nygren og Andreas D. Borge.
DHK: Sander Drange Heieren (sto 60 minutter) og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 1, August Baskår Pedersen 2 , Sindre A. Aho 1, Hermann Gabriel Vildalen 5 , August Olsen Storbugt 2 , Viktor Petersen Norberg 6 , Markus Foslund Niva , Gøran Sørheim 1 , Espen Gommerud Våg 1 , Oskar Olafsson 5 , Ola Hoftun Lillelien 2 , David Kalvø Valderhaug.
Toppscorer Haslum: Anders Røe 5.

Øvrige eliteserieresultater onsdag:
Halden-Fjellhammer 31-23, Elverum-Bergen 36-26, Nærbø-Bækkelaget 31-33, Kristiansand-Sandefjord 36-24, Runar – Tønsberg Nøtterøy 38-32.
Torsdag 7.10: ØIF Arendal-Kolstad.