Kaptein Gøran tok ansvar – 11 mål da DHK slo Bækkelaget 31-28 – Drammen

Kaptein Gøran tok ansvar – 11 mål da DHK slo Bækkelaget 31-28

Da DHK trengte det som mest, sto kaptein Gøran Sørheim fram og bidro med elleve mål og seks assists da DHK slo Bækkelaget 31-28 på bortebane.

Selv om DHK ledet nesten hele veien i Nordstrand Arena, klarte de aldri helt å riste av seg Bækkelaget. Da det sto og vippet med ti minutter igjen å spille, på stillingen 22-21 til DHK, sto Gøran Sørheim fram og tok skikkelig kapteinsansvar. Han scoret på langskudd, han scoret på gjennombrudd, og da det hele var over, og DHK hadde vunnet med tre mål, kunne Sørheim sette sluttstrek etter elleve mål.
I tillegg til seks målgivende pasninger.
-I dag følte jeg at jeg hadde en fin dag, ja kanskje var det årsbeste av meg? Uansett, jeg mener selv jeg har mer å gå på. Men jeg tok nok flere skudd enn jeg gjorde mot Kristiansand, og jeg må jo berømme de andre som satte meg opp på noen flott en-mot-en-situasjoner i denne kampen. Det var en flott laginnsats og en deilig seier, sier Gøran.
– Greit nok at vi bommet noen skudd i det som ble en sliteseier, men de hadde jo en god målvakt. Og det hadde jaggu vi også. Andrè spilte en strålende kamp, mener DHK-kapteinen.

Ingen av Bækkelaget-spillerne klarte følge med da Gøran Sørheim satte fart i fintene sine, og gikk på gjennombrudd. Til venstre konnerudgutten Peter Dahl Christensen som ble toppscorer for BSK med syv mål. Foto Roy Johnsen.

-Det er morsomt som trener når du får det du ber om, sier trener Kristian Kjelling.
Han hadde sagt til Gøran Sørheim i garderoben at nå hadde flere av de andre vært hissige på kassa og skutt bra, så nå fikk han også vise at han ikke hadde glemt hvordan det var å score mål.
– Gøran viste at han ikke hadde glemt det, og leverte en helt matchavgjørende prestasjon mot Bækkelaget, sier Kjelling.
Han hadde forberedt spillerne på hva som kom fra et BSK-lag som stilte uten betydningsfulle Emil Midtbø Sundal. Han minnet spillerne på at BSK hadde vunnet tre av tre mulige kamper, mens DHK kom til bortekamp med en seier på tre forsøk i bagasjen.
-De kom med mange unge og modige spillere som hadde mye fart, og vi hadde ingen grunn til å være kjepphøye og tro at dette ble lett når de nå kom uten Midtbø Sundal.

DHK scoret de første målene, men hjemmelaget svarte, og ledet 5-4 etter åtte minutter. Markus Foslund Niva, den tildigere BSK-spillerne, satte inn et par mål på rappen, og etter det var DHK i ledelse helt til det plutselig sto 18-18 knappe ti minutter ut i andre omgang. Svake avslutninger på dårlige sjanser inviterte et BSK med fart inn i kampen igjen. Bergsholm Kristensen svarte på BSK-målvaktens storspill, og med en Gøran Sørheim i spillehumør gikk det DHKs vei.
For andre gang i årets serie.
Kjelling var selvfølgelig kjempefornøyd og glad for seier og to poeng.
– Spesielt når du er på bortebanen, og Nikolai Wiig, hjemmelagets målvakt, er så god som han var i kveld. Men vi hadde god målvakt vi også, sier Kjelling.

Trener Kristian Kjelling fikk tydeligvis noen utfordrende spørsmål av Håndball-TV før kampstart. Foto Roy Johnsen

Han ga Andrè Bergsholm Kristensen tillit fra start i mål, og han svarte med å bli kåret til banens beste av en jury i hallen. 22 redninger leverte han. Veldig mange av dem var det virkelig klasse over.
– Det var kjempedeilig å få en full 60-minutter igjen. Det var det en stund siden jeg hadde. Og deilig å få redninger helt fra starten, sier Andrè.
Han fikk en travel dag mellom stengene, for Bækkelaget spilte hurtig, og fant åpningene i DHK-forsvaret. Dermed ble det mange avslutninger fra seks meter.
– I første omgang tror jeg de hadde 4-5 langskudd, og resten fra strek. Det er fysisk krevende hele tiden å være på forskudd på den type skudd, forklarer målvakten.

Andrè Bergsholm Kristensen reddet blant annet syvmeterkast fra Peter Dahl Christensen i DHKs tremålsseier over Bækkelaget. Foto Roy Johnsen

Han innrømmer at han så landslagets målvaktstrenere Steinar Ege og Sindre Walstad i øyekroken på tribunen i Nordstrand Arena.
– Jeg ville jo gjerne være god med dem til stede, for jeg har jo ambisjoner om å være aktuell for landslaget etter hvert, sier han.
Etter kampen samlet Ege og Walstad både Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren til en samtale i gangen utenfor garderobene etter kampslutt.
Steinar Ege er en luring, og ville ikke si mer enn at de kom jo ikke i hallen for å se på dommerne. Det var selvfølgelig de to DHK-målvaktene de ville sjekke opp.

Her ser det ut som landslagets målvakttrener Steinar Ege dupper av litt, men både han og Sindre Walstad (bak) fikk med seg det som foregikk av målvaktspill i Nordstrand Arena onsdag kveld. Foto Roy Johnsen

Kampfakta:
Bækkelaget -Drammen HK 28-31 (14-17)

Nordstand Arena
Dommere: Magnus Muri Nygren og Andreas Daviknes Borge.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen (spilte 60 minutter) og Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad – Hoel, Sindre Aho 5, Hermann Gabriel Vildalen 4, Espen Gommerud Våg 3, Viktor Petersen Norberg 1, Gøran Sørheim 11, Ola Romsaas, David Kalvø Valderhaug, Markus Foslund Niva 3, Oskar Olafsson 2, Ola Hoftun Lillelien 1, August Olsen Storbugt 1, August Baskår Pedersen.
Toppscorer BSK: Peter Dahl Christensen 7.

Øvrige resultater onsdag kveld: Fjellhammer – Nærbø 25-29, Haslum-Halden 37-30, Kolstad – Runar 34-27.

DHKs neste kamp er 4. rundekampen i NM mot Follo i Drammenshallen søndag 26. september klokken 18.00