-Kan ikke tillate å slippe oss ned på en eneste trening – Drammen

-Kan ikke tillate å slippe oss ned på en eneste trening

Søndagens hjemmekamp mot Tønsberg Nøtterøy er starten på en intens og utfordrende oktober måned med åtte kamper i serie, NM og europacup

Kamper onsdag og søndag i hver uke i oktober, det er utfordringen Drammen HK står overfor på kort sikt. Det er fort gjort å slippe seg ned noen prosent i enkeltkamper i serien når høydepunktene i oktober kanskje vil være NM-kvartfinale og europacupspill.
Skrellen mot Fjellhammer få dager etter storkampen mot Elverum er et passende eksempel å trekke fram fra nær fortid.
-Vi må forberede oss på samme måte uansett motstander, og passe på ikke å slippe oss ned noen ørsmå prosenter på trening og i kamp selv om vi tror at en motstander kan være enklere enn en annen, sier Ola Hoftun Lillelien.
Han er veldig klar på at motstanden kan være både ujevn og veldig krevende i de åtte kampene som nå venter.
– Skal vi sitte igjen med en god følelse, og avansement i cup og europacup, i tillegg til to-poengere i serien, må trykket være der på hver trening. Tillater vi oss å slippe oss ned et par ganger i uken mellom alle kampene, så kommer det ikke noe gratis når vi kommer til kamp, advarer han.

DHK tyr ofte til et ballvinnende og offensivt forsvar, og det er kraftkrevende når kampene kommer så tett som de gjør i oktober. Her er Ola Hoftun Lillelien langt framme i forsvar for å forstyrre Trym Korperud Johnsen i bortekampen mot Bækkelaget. Foto Roy Johnsen

Slik ser kampprogrammet til DHK ut i oktober:
Søndag 3. oktober: Seriekamp hjemme mot Tønsberg Nøtterøy.
Onsdag 6. oktober: Seriekamp hjemme mot Haslum.
Søndag 10. oktober: NM-kvartfinale borte mot Haslum.
Onsdag 13.oktober: Seriekampmot Nærbø borte. Laget overnatter, og reiser rett fra Stavanger torsdag 14. til Torshavn på Færøyene.
Lørdag 16. oktober: 3. runde i European Cup mot H71 på bortebane.
Onsdag 20. oktober: Seriekamp mot Sandefjord hjemme.
Søndag 24.oktober: Returkamp i European Cup på hjemmebane.
Onsdag 31. oktober: Seriekamp borte mot Runar.

-Vi må samtidig passe på og balansere belastningen, og ha overskudd og energi til alle de kampene. For egen del har Markus (Foslund Niva) og jeg delt på spilletid på høyrekanten så langt denne sesongen. I stor motsetning til forrige sesong da jeg var alene på den posisjonen, og spilte hele tiden så lenge serien varte, forteller Ola.

Som søker to poeng og den gode følelsen allerede i den første av de kommende åtte kampene i oktober. Hjemme mot Tønsberg. Et lag de slo greit 38-27 i Skjærgårdslekene.
Men trening er og blir trening.
-Vi må løpe mye og slite dem ut, så vil sjansene komme etter hvert, mener høyrekanten.

Sånn ønsker jeg det, ser det ut til at trener Kristian Kjelling sier til Hermann Gabriel Vildalen og Ola Hoftun Lillelien. Foto Roy Johnsen

Trener Kristian Kjelling pleier vanligvis å si at forsvarsspill, målvaktredninger og kontringer må ligge i bunnen for alt. Denne gangen gjør han en vri.
-Tønsberg Nøtterøy har svensk trener i tidligere landslagstrener Robert Hedin, og spiller et klassisk svensk 6:0-forsvar. Robuste og strukturerte er de. For oss blir nøkkelen denne gangen å låse opp deres etablerte forsvar, mener Kjelling.
Han har også matet spillerne med info og videoklipp av en solid bakspillerrekke hos vestfoldingene. Amadeus Hedin, sønn av treneren, midtspilleren Espen T. Røhmer og høyreback Anders Teige Bø. I tillegg til veteranen Kennie Boysen. Alle spillere de må ta på høyeste alvor.

Tønsberg Nøtterøy ligger på 10.plass på tabellen etter èn seier (Halden hjemme) og tre tap for Fjellhammer, Nærbø og Bækkelaget. I tillegg tapte de 3.rundekampen i NM for Haslum. I alle tapene har de vært i nærheten av noe uten å lykkes helt ut.
DHK er nummer åtte etter seiere over Kristiansand og Bækkelaget, og tap for Elverum og Fjellhammer.

Slik spilles resten av runden søndag 3. oktober:
Sandefjord-Nærbø, Kolstad-Fjellhammer, Bergen – Bækkelaget og Elverum-ØIF Arendal.