Møter Haslum borte i kvartfinalen – Drammen

Møter Haslum borte i kvartfinalen

DHK skal møte Haslum to ganger i løpet av fem dager i begynnelsen av oktober. Det ble resultatet etter at lagene ble trukket ut sammen i kvartfinalene i NM mandag ettermiddag.

Onsdag 4. oktober møter Drammen HK Haslum i seriekamp på hjemmebane i Drammenshallen. Søndag 10. oktober møtes de to lagene igjen. Da er det snakk om Norgesmesterskapet og kvartfinalene.
– Det blir jo gøy, var trener Kristian Kjellings førstekommentar til akkurat det oppsettet.
Han legger ikke skjul på at trekningen både kunne vært verre (Elverum) og enklere (Halden og Bergen). Men det ble altså Haslum, et lag DHK har spilt fire treningskamper mot siden alle aktiv konkurransehåndball ble avsluttet ved årsskiftet.

10.oktober skal Kristian Kjelling ta med laget sitt tilbake til Nadderud Arena, en hall de ble godt kjent med i sommer gjennom flere treningskamper mot NM-motstander Haslum. Foto Roy Johnsen


– Treningskamper er en ting, og det legger jeg ikke så veldig mye i når det kommer til kamper som betyr noe, mener Kjelling.
Han tror ingen av lagene har noen store hemmeligheter for hverandre, og at det vil handle om hvilket lag og enkeltspillere som har dagen søndag 10. oktober.
– Haslum er som oss, de liker høyt tempo, og de fighter og slåss bra. Laget er en god miks med unge, talentfulle spillere, og flere erfarne ringrever. Det er et fint sammensatt lag, mener DHK-treneren.

Hermann Gabriel Vildalen og Sindre Aho har fått god erfaring gjennom å møte Haslum i flere treningskamper i oppkjøringen til sesongen. Men nå blir det alvor, med to møter i serie og NM på fem dager. Foto Roy Johnsen

Haslum-trener Tom- Eirik Skarpsno var gjest i håndballforbundets studio under trekningen og la ikke skjul på at bæringene har ambisjoner om å spille sin åttende NM-finale. Fire ganger tidligere har de vunnet mesterskapet.
– Drammen er et av de aller beste lagene, og det blir knalltøft, mener Skarpsno.
Til egne hjemmesider sa han litt mer.
-Umiddelbart er tankene mine at vi møter en god motstander og at de har presset på seg, men vi skal være forberedte og klare. Vi ønsker å nå langt i årets cup, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

Det var ingen seeding, og de åtte kvartfinalelagene i bollen ble trukket slik at de fire første ble lag nummer en i hver sine kamper. DHK var ikke ett av dem. Dermed kunne de få Halden, Elverum, Bergen eller Haslum.

Og Haslum ble det.

Slik ble den øvrige trekningen: ØIF Arendal – Halden, Elverum – Runar og Bergen-Fjellhammer.