Sultne på mer NM-suksess – Drammen

Sultne på mer NM-suksess

Disse fire DHK-spillerne vet hvordan det føles å vinne NM-gull, og nå vil de gjerne tilbake til Oslo Spektrum. Første seriøese hinder på veien er Follo i Drammenshallen søndag.

-Hadde du ventet til januar kunne du tatt bilde av hele laget!
Sindre Aho var rask til å antyde lagets NM-ambisjoner da kvartetten Oskar Olafsson, Gøran Sørheim, Hermann Gabriel Vildalen og Espen Gommerud Våg skulle fotograferes for å dokumentere nåværende DHK-spillere som har vunnet NM-gull. Eller bare spilt NM-finale i Oslo Spektrum.

Kvartetten Oskar Olafsson (f.v.) Espen Gommerud Våg, Gøran Sørheim og Hermann Gabriel Vildalen er sultne på flere cuptriumfer. Men da kan de ikke gå på noen mine når Follo kommer til 4. rundekamp i Drammenshallen søndag kveld. Foto Roy Johnsen.

Søndag starter NM for alvor med 4. rundekamp hjemme mot 1. divisjonslaget Follo, og Oskar Olafsson er krystallklar på at både han og laget har ambisjoner om å gjenskape det som skjedde i NM-finalen i 2017, da Bodø ble slått 28-23.
-Hele pakken med å spille NM-finale i Spektrum er noe du legger ned mye for å oppleve en gang til. Det var ellevilt og dritgøy, og det henger selvfølgelig sammen med at vi vant også, innrømmer Oskar.
-Og det var litt stas da. Jeg husker vi fikk NM-dresser til kampdagen, og vi fikk politieskorte den siste strekningen inn til Drammen da vi returnerte fra Oslo, forteller han.
Oskar har pokalen spillerne fikk på hylla hjemme, og han er sulten på en ny en.
– Vi var nærme en finale igjen i fjor da vi tapte 30-28 i semifinalen borte for Elverum. Det er vinn-eller forsvinn-konseptet med cup som er så fascinerende, sier Olafsson.
Han husker sikkert også kvartfinaletapet i 2019 for Haslum på hjemmebane.
Det var ikke like gøy.

Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg får nøkkelroller i DHKs midtforsvar mot Follo søndag. Her fra seriekampen mot Bækkelaget onsdag. Foto Roy Johnsen

Espen Gommerud Våg trekker også fram hele atmosfæren og opplevelsen i det å få spille i Oslo Spektrum som det som frister til gjentagelse.
-Jeg glemmer aldri den blå veggen av DHK-supportere i Spektrum, og så husker jeg at jeg måtte bytte forsvar/angrep med Christian Spanne, og spilte på kanten i forsvar, erindrer Espen.
Både han og Oskar løfter en advarende finger foran søndagens 4. rundekamp. Det er ikke unaturlig at DHK vil være favoritter i manges øyne mot 1. divisjonslaget som noe overraskende mislyktes i kvalifiseringen til eliteserien i våres.
-Follo holder nok eliteseriestandard, og har en god miks mellom unge, talentfulle spillere og noen skikkelige ringrever. Og vi skal ikke helt glemme at målvakten Andreas Björkmann- Myhr ofte har vært god mot oss, sier Espen.
Tidligere DHK-målvakt Björkmann- Myhr var makkeren til Mathias Kolstad Holm da DHK vant NM-gullet i 2017.

Oskar Olafsson med en fortid i nettopp Follo, mener at Follo hadde fortjent å spille eliteseriehåndball denne sesong etter å ha vært suverene i seriespillet som ble avkortet forrige sesong.
– Ungdommelig mot og talent krydret med erfaringen til for eksempel Andreas, venstrehendte Daniel Jakobsen og meriterte Lukas Karlsson gjør dem til et veldig godt lag, mener Oskar.

Gøran Sørheim må nok opp på nivået han var på mot Bækkelaget onsdag skal det bli NM-gevinst i 4. runde mot Follo. Da scoret han elleve mål og hadde seks målgivende pasninger Foto Roy Johnsen

Gøran Sørheim var allerede med i NM-finalen i 2007 da han scoret ett mål da DHK vant 33-24 over Fyllingen. Hermann Gabriel Vildalen scoret tre mål i seieren i 2017.
Nykommeren August Olsen Storbugt spilte semifinalen for Halden i 2018, men var vraket til finalen mot Elverum, og inntok tribunen i Oslo Spektrum.
Han vil tilbake som spiller, men kommer med en liten advarsel foran kampen DHK vil være favoritter i.
– Det kommer alltid noen overraskelser i de tidlige cuprundene, og det er viktig å ha med hodene. Det handler først og fremst om det mentale i sånne kamper som mot Follo. I serien vet du at du får en ny sjanse allerede i neste runde. I NM blir det avgjort der og da, mener han.

DHK har også tapt tre NM-finaler. Sandefjord vant i 1998, Viking, Stavanger i 1999 og Elverum ble for sterke i 2009.

Slik spiller eliteserielagene i 4. runde:
Kolstad-ØIF Arendal, Tønsberg-Haslum, Elverum-Kristiansand, Viking-Fjellhammer, Sandnes-Bergen, Halden – Bækkelaget og Runar-Nærbø.