David med ti mål da DHK scoret 49 i NM – Drammen

David med ti mål da DHK scoret 49 i NM

Det var ikke David Kalvø Valderhaug det sto på at DHK ikke scoret 50 mål i NM-kampen mot Lillestrøm. David scoret ti mål alene da DHK gikk til 4. runde etter 49-18-seieren.

DHK scoret flest mål av alle da 13 av 14 eliteserielag gikk videre fra 3. runde i NM.
49 mål ble det mot 2. divisjonslaget Lillestrøm etter at det sto 28-12 til pause. Etter pause slapp Sander Drange Heieren inn kun seks mål, og hadde en redningsprosent på over 60. Han var irritert over et par ting før pause, ble litt forbannet, og tok helt luven av hjemmespillerne den siste halvtimen.

Sander Drange Heieren slapp inn tolv mål før pause, ble litt irritert, og stengte nærmest etter pause da bare seks baller kom forbi ham. Foto Roy Johnsen

– Jeg er veldig fornøyd med at spillerne kom med full konsentrasjon og de viste fra start at de var til stede. Det er vi ganske flinke til til vanlig. Og så regner jeg med at det ble tatt i litt ekstra etter den dårlige opplevelsen i seriekampen mot Fjellhammer søndag, sier DHK-trener Kristian Kjelling.
Han lot de som startet mot Fjellhammer søndag få sjansen mot Lillestrøm også, og da han så at de alle var påskrudd, begynte han å bytte på laget, og han lot flere av dem med mindre spilletid så langt komme til.
Som for eksempel David Kalvø Valderhaug. Han har slitt benken i de to første seriekampene.

Endelig følte David Kalvø Valderhaug at sesongen har startet for ham også. Med mye spilletid mot Lillestrøm, ble det ti mål på ham i 3. rundekampen. Foto Roy Johnsen.

Da han fikk sjansen i NM-kampen, svarte han med ti mål totalt. Ni spillemål og et mål fra syvmetermerket.
Han syntes selvfølgelig det var stort.
– Det var moro å få startet sesongen jeg også, og deilig å få vist fram noe av det jeg har trent på i sommermånedene. Jeg har ventet på den sjansen, og det var viktig å bruke den godt da jeg fikk den, sier David.
Han scoret kanskje kampens mest kommenterte mål da tiden var ute etter første omgang. DHK fikk frikast litt skrått fra mål, og hjemmelaget stilte seks mann i muren. David er en hardtskytende unggutt, og mange ventet kanskje at han skulle kline den av gårde. Nei,da, David overrumplet både målvakten og muren da han la en løs ball helt oppe i krysset lengst fra ham.
– Jeg så målvakten sto til venstre for meg, og overtidsmålet var vel et resultat av en god idè og litt flaks, ler han.
– Jeg traff veldig godt da, legger han til.

Markus Foslund Niva har også ventet på spilletid, og da den kom, ble det fem mål på ham. Foto Roy Johnsen

Hans ti mål ble fulgt opp av kantspillerne Kristoffer Raastad-Hoel og Markus Foslund Niva med henholdsvis seks og fem mål. De hadde heller ikke mange spilleminuttene i de to første seriekampene.
Mellom dem på scoringslisten finner vi Hermann Gabriel Vildalen med syv mål.
– Sånn på papiret er det jo klart at vi skal slå et 2. divisjonslag. Men det er i sånne kamper de verste og tyngste smellene kommer, sier David K. Valderhaug.
Trener Kjelling var også våken i den siste time out`en, da han ba spillerne passe på kroppene.
– Jeg så at Lillestrøm-spillerne begynte å bli litt slitne, og da er det fort gjort at det kan komme en skade hvis en er litt seint ute i en takling, forklarer Kjelling.
DHK stilte uten en småsyk Andrè Bergsholm Kristensen og Ola Romsaas.

Kampfakta:
3. runde i NM
Lillestrøm TH – Drammen HK 18-49 (12-28)

Skedsmohallen – 127 tilskuere:

Dommere: Malin O. Syversen og Rubicca Nagalingam.
DHK: Sander Drange Heieren – Kristoffer Raastad-Hoel 6, Gøran Sørheim, Oskar Olafsson, Viktor Petersen Norberg 2, Ola Hoftun Lillelien 3, Espen Gommerud Våg 4, August Olsen Storbugt 5, Sindre Aho 5, Hermann Gabriel Vildalen 7, August Baskår Pedersen 2, David Kalvø Valderhaug 10. Markus Foslund Niva 5.
Toppscorer Lillestrøm: Håkon Sætre 4.

Slik gikk det med de andre eliteserielagene:
Viking-Nærbø 28-30, Falk -Nøtterøy 29-32, Alta-Fjellhammer 19-31, Bergsøy-Halden 23-29, Linderud-Haslum 24-40, Herulf-ØIF Arendal 22-32, Fold-Runar 26-34, Tiller-Elverum 21-42, Follo-Sandefjord 28-27, Stavanger – Bergen 2434, Urædd- Kristiansand 25-36, Bodø-Bækkelaget 21-31, Rørvik-Kolstad 16-41.

David K. Valderhaug viste fram det gode skuddet sitt, i tillegg til finter og innhopp. Foto Roy Johnsen