Hermann møter gamle kjente – Drammen

Hermann møter gamle kjente

Hermann Gabriel Vildalen møter både gamle skolekompiser og lagkamerater når nyopprykkete Kristiansand kommer til Drammenshallen onsdag kveld.

Nyopprykket i ordet, men både Hermann og trener Kristian Kjelling advarer mot å tro at dette blir et topp mot bunn-kamp.
-Det er bare Sebastian Schultz Hansen, en gammel skolekamerat, som har gått gradene fra da KIF som det het, spilte i 2. divisjon, forteller Hermann.
– Ellers består laget av mange med erfaring både fra eliteserien og fra spill i utlandet, og vi skal ikke la oss lure av at de har status som nyopprykket. Den fella skal vi ikke gå i onsdag kveld, lover Hermann.
-De har gode skyttere, de kommer med et veldig trykk, og er hele tiden farlig på mål. De gir seg aldri, er Hermanns hovedvurdering av laget KRS.

Hermann Gabriel Vildalen liker å bli vurdert også for alt det andre han bidrar med i kampene, og ikke bare ut fra hvor mange mål han scorer. For han er det også viktig å gjøre en god defensiv jobb i DHKs midtforsvar. Foto Roy Johnsen

Han har selv spilt sammen med Eirik Köpp, en av de mest fremtredende i KRS som klubben nå heter i håndballsammenhenger. En spiller med erfaring fra ØIF Arendal, Haslum og tyske Gummersbach.

-De har også hentet to utenlandske målvakter, og jeg trente faktisk med kroatiske Matija Spikic da jeg var i Kristiansand i sommer. Jeg trengte èn å skyte på, og han trengte noen skudd. En vinn-vinn-situasjon. Ikke så stor til å være målvakt, men god og bevegelig, mener Hermann.

Han startet karrieren i naboklubben AK-28, noe flere av dagens KRS -spillere også har gjort. Han rakk å spille litt voksenhåndball i KIF Håndball i 1. divisjon før ferden gikk til St.Hallvard, DHK, danske Ribe, ØIF Arendal og så tilbake til DHK.
Så langt denne sesongen har det resultert i ti mål mot Elverum, syv mål mot Fjellhammer og syv i NM-kampen mot Lillestrøm.
-Mange er veldig opptatt av hvor mange mål jeg scorer, og vurderer meg ut fra det. Men like viktig for meg er det å bidra med gode pasninger og innspill som gir tellende resultat. Og selvfølgelig godt forsvarsspill, mener sørlendingen.
-Men formen er bra den, bekrefter han.

Trener Kristian Kjelling har studert onsdagens motstander i Drammenshallen nøye, og forsøker å overfør kunnskapen til spillerne før møtet med nyopprykkete KRS. Foto Roy Johnsen

Trener Kjelling er veldig klar på at det er to lag som står med null poeng som møtes, og tabellen lyver sjelden.
– Det kan bli en bikkjefight for å få de første poengene. Vi gleder oss som alltid, ikke minst til å vise oss fram i Drammenshallen igjen etter to bortekamper i serie og NM, sier Kjelling.

Se tabellen her: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=402553

Han har gjort de samme vurderingene som Vildalen når det gjelder KRS og deres styrker.
-Det er et lag som venter litt på å få ut hele potensialet, men de har god bredde og de har spisskompetanse på alle spilleplassene. De har økonomi til det, og har signert noen store navn. Så det er et solid lag som kommer onsdag, og vil garantert ikke fremstå som nyopprykkede lag ofte gjør når de kommer til Drammenshallen, advarer Kjelling.
Sørlendingene kommer med hele seks utlendinger fra Sverige, Danmark, Polen, Kroatia og Nederland, inkludert Viktor Skilhammar, kåret til årets venstreback i eliteserien to ganger mens han spilte i Halden.

Øvrige kamper onsdag: Nærbø-Tønsberg Nøtterøy, Bækkelaget-Fjellhammer, ØIF Arendal – Sandefjord.