Ola tilbake – scoret fem mot Nøtterøy – Drammen

Ola tilbake – scoret fem mot Nøtterøy

Ola Romsaas hadde ikke spilt kamp siden februar 2020 da han fikk sjansen mot Nøtterøy i Skjærgårsdslekene. Han svarte med fem spillemål da DHK vant hele 38-27.

-Det var helt digg å være i gang igjen. Litt småvondter er det, men jeg biter tenna sammen, sier Ola.
Han har trent mye og variert, men fulle håndballtreninger er det blitt smått med.
-Jeg har vel gjennomført to ordentlige håndballøkter med fullt trykk, mener han.
Trener Kristian Kjelling er imponert over tålmodigheten til unggutten.
– Jeg er sikker på at alle medspillerne gleder seg over at Ola spiller håndball igjen. Og jeg er sikker på at han er veldig glad for å være tilbake i kamp igjen. Det er mye håndball i den guttene, og til tross for manglende trening i kamptempo kom han perfekt timet på oppspillene, forklarer Kjelling.

Ola Romsaas viste stor spilleglede da han endelig var tilbake i kamp for DHK. Mot Nøtterøy scoret han fem ganger. Foto Roy Johnsen.

Mot Nøtterøy i den første kampen i årets Skjørgårdsleker hadde DHK en treg start, og måtte lenge jage hjemmelaget. Det var litt tendenser til stor iver i starten, slik det var mot Kolstad fredag, men det justerte de fint inn. Først på 10-10 fikk DHK kontakt, og resten av omgangen var de best. Hjemmelaget forsøkte seg på syv mot seks-spill, og der ble de avkledd. DHK vant sluttminuttene av omgangen hele 6-2, der tre av målene kom i åpent mål.
Etter pause beordret Kjelling 5:1 i forsvar, og så var det DHK som trente på å spille syv mot seks. Åtte minutter ut i omgangen sto det plutselig 25-15!
– I dag skulle vi konkret teste ut vårt overtallsspill og offensive forsvar, og det fungerte over all forventing. Vi leverte et voldsomt bra forsvar, og fikk kontringene, oppsummerer Kjelling.

I sin andre kamp for DHK ble August Olsen Storbugt toppscorer med syv mål mot Nøtterøy. Foto Roy Johnsen

Han så en litt annen intensitet i spillet denne kvelden sammenlignet med fredagskampen mot Kolstad.
– Kolstad er et bedre lag enn Nøtterøy, og det var høyere intensitet da, mener Kjelling.
Han fikk se at strekspilleren August Olsen Storbugt allerede begynner å finne seg til rette. Nå ble det vel mye spilletid på ham fordi Espen Gommerud Våg tråkket over på trening tirsdag, og stilte litt redusert mot Nøtterøy.
Storbugt svarte med topp forsvarsspill, han var en trussel på alle kontringene og han satte sjansene han kom til.
– Det løsnet litt offensivt for meg i dag. Jeg kom til gode sjanser etter gode innspill, og jeg satte sjansene. Samtidig opplevde jeg at det var et knepp opp i forsvar. Det er mange nye konstellasjoner, og vi vil nok bruke litt tid før alt sitter. Men alt var egentlig bedre i dag, sier Olsen Storbugt.

Sindre Aho har en oppofrende spillestil, og et par ganger fikk Nøtterøy-forsvaret tak på ham. Men Sindre smatt også forbi flere ganger, og scoret til slutt fem spillemål. Foto Roy Johnsen.

Mye bedre enn på fredag var også Viktor Petersen Nordberg og Sindre Aho. Timingen og rytmen i alt de gjorde bak på banen var på et helt annet nivå enn mot Kolstad, og de gikk av banen med fem mål begge to.

DHK møter Bækkelaget fredag kveld.

Følg med i Skjærgårdslekene her: https://www.profixio.com/app/matches/skjargardslekene-2021/category/1115017
Kampfakta:
DHK-Nøtterøy 38-27 (16-12)
Nøtterøyhallen.
Mål DHK: Kristoffer Raastad – Hoel 4, Espen Gommerud Våg 2, Gøran Sørheim 1, Oskar Olafsson 2, Viktor Petersen Norberg 5, August Olsen Storbugt 7, Sindre Aho 5, Hermann Gabriel Vildalen 2, David Kalvø Valderhaug, Markus Niva, Ola Romsaas 5, Ola Lillelien 5.

Andre Bergsholm Kristensen sto samfulle 60 minutter i mål mot Nøtterøy.