Slo Kolstad i sesongens første treningskamp – Drammen

Slo Kolstad i sesongens første treningskamp

Oskar Olafsson og Hermann Gabriel Vildalen ble toppscorere tett fulgt av de to kantspillerne Kristoffer Raastad - Hoel og Ola Lillelien da DHK slo Kolstad 30-26 i en treningskamp fredag kveld.

DHK har spilt noen treningskamper mot Haslum på forsommeren, men møtet med Kolstad fredag kveld i Sandehallen var laget første ordentlige treningskamp i oppkjøringen til seriestarten mot Elverum 31. august.
Mot et lag som DHK knapt nok har slått i seriesammenhenger de siste sesongene, ble det til slutt seier 30-26.

Hermann Gabriel Vildalen ble toppscorer mot Kolstad med åtte mål, hvorav halvparten kom på syvmeterkast. Foto Roy Johnsen

– Absolutt godkjent mot et lag vi sjelden slår, og som kom hit med noen flere treningskamper bak seg allerede. Innsatsen var god, og selv om det ble litt konsentrasjonsvikt innimellom, holdt vi oss bra til planen, forteller trener Kristian Kjelling.
Planen betød at laget holdt seg i et 6:0-forsvar hele kampen, mens han prøvde forskjellige konstellasjoner i midtforsvaret. På kantene sto Kristoffer Raastad-Hoel og Ola Lillelien samfulle 60 minutter, mens målvaktene Sander Drange Heieren og Andre Bergsholm Kristensen sto en omgang hver.
Det har vært veldig høy kvalitet på treningene i sommer, og det nivået tok man også fra dag èn etter den korte sommerferien.
Derfor var det kanskje litt forventninger til første kamp.
– Det kladdet nok mer enn det har gjort på trening, men det har også med at det var en helt annen motstander som sto på den andre siden. Sånn sett var det som ble prestert i Sandehallen helt normalt, mener Kjelling.

Fem mål ble beholdningen for Ola Lillelien, der to av dem kom på syvmeterkast. Foto Roy Johnsen.

Kjelling kom uten August Baskår Pedersen, Markus F. Niva, David K. Valderhaug og Ola Romsaas til kamp, og valgte å starte kampen uten noen av de andre nye. Og med kjente relasjoner både i angrep og i forsvar
tok DHK raskt ledelsen 9-4. Da vant de baller i forsvar, de presset fram feilpasninger og de kontret. Så ble det litt slutt på det meste. Oskar Olafsson byttet ut av forsvaret og da tapte hjemmelaget mange dueller på den banehalvdelen. I angrep merket man at Gøran Sørheim tok en pause på benken, og med mindre kollektivt spill i angrep, kom både feil og bomskudd etter individuelle initiativ.
Til pause ledet DHK 16-13.

Kristoffer Raastad-Hoel scoret fire og bommet kun på ett skudd da han spilte samfulle 60 minutter på venstrekanten fredag. Foto Roy Johnsen

Med litt mer plan over det hele fra start i andre omgang var ledelsen først oppe i fem mål, før det sto 27-19 etter drøye kvarteret ut i omgangen. Seks nye minutter med svakt kollektivt spill og mange redninger av Kolstad-målvakt Lars Eggen Rismark og så var det plutselig 27-23. Et lite krafttak i forsvar de siste åtte minuttene gjorde at det endte 30-26.

Slik stilte DHK (mål i parentes): Sander Dranger Heieren og Andre Bergsholm Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel (4), Gøran Sørheim (2), Oskar Olafsson (6), Viktor Petersen Norberg (1), Ola Lillelien (5), Espen Gommerud Våg (2), August Olsen Storbugt (2, Sindre Aho, Hermann Gabriel Vildalen (8).
Mål Kolstad: Henning Limstrand 4, Sander Rønning 1, Rasmus Thaarup Carlsen 1, Magnus Langeland 3, Emil Raknes 3, Eskil Dahl Reitan 3, Martin Kærgaard 5, Håkon Følstad 1 og Simen Lyse 4.

Neste kampaktivitet blir et amputert Skjærgårdslekene etter at danske og svenske lag uteblir etter den siste smitteutviklingen i de to landene. Slik det ser ut i øyeblikket betyr det at DHK møter Sandefjord onsdag klokken 20.00 og Bækkelaget fredag klokken 20.05, mens det blir plasseringsspill søndag.