Nikolai Moe til Fjellhammer – Drammen

Nikolai Moe til Fjellhammer

Nikolai Moe forlater DHK, og er blitt enig med Fjellhammer om en 2-årskontrakt.

Nikolai Moe (19 år i mai) leverer inn den blå DHK-drakten med nummer 77 etter årets sesong, og kvitterer ut den grønne drakten til eliteseriekollega Fjellhammer foran neste sesong. Den skal han ikle seg de to neste sesongene dersom det går som unggutten tror og håper.
– Jeg har følt en stund at mulighetene for å utvikle meg som spiller vil være større i en klubb som Fjellhammer. DHK er en topp 3-klubb i Norge med mange veldig gode spillere, og det jeg mener jeg trenger nå, er å være i en klubb der jeg både kan få mer spilletid, og også ta en større rolle enn det jeg vil kunne i DHK, forteller Nikolai.

Nikolai Moe parkerer DHK-drakt nummer 77 etter denne sesongen, og bytter den ut med Fjellhammers de to neste sesongene. Foto Roy Johnsen


Han står registrert med 16 seriekamper denne sesongen, og 18 mål. På tre NM-kamper ble det også fire mål. I fjor ble fasiten ti kamper og ett mål i eliteserien.
– Jeg gleder meg veldig. Gjennom spill på de aldersbestemte landslagene er jeg blitt godt kjent med Benjamin Berg som spiller i Fjellhammer. Ellers kjenner jeg ingen der, forteller Nikolai.
Han er russ av året, og har planer om studier inne elektronikk, men det første året nå blir det bare litt jobbing ved siden av spill for Fjellhammer.
Da eliteserien ble avsluttet mandag kveld, og status gjort opp etter halvspilt serie, var Fjellhammer nummer ti. Dermed er de utenfor et eventuelt sluttspill, og de vil ikke være involvert i et eventuell kvalifiseringsspill mot topplagene fra 1. divisjon for å beholde plassen i eliteserien.
Trener er kroaten Kristian Bliznac, som vokste opp i Göteborg, spilte for flere svenske klubber før han ble proff i Sveits og Tyskland. Før han avsluttet spillerkarrieren i Elverum og Rhein-Neckar Löwe.
i Fjellhammer har han vært trener siden 2018.

Nikolai Moe ønsker mer spileltid og en større rolle i laget enn det han foreløpig har fått i DHK. Derfor velger han spill i Fjellhammer neste sesong. Foto: Roy Johnsen

DHK-trener Kristian Kjelling synes det er synd at Nikolai har valgt som han har gjort, og så for seg unggutten i DHK-drakten også i fremtiden. Nikolai har vært IL ROS-spiller hele tiden mens han har spilt i DHK, men var nå i ferd med å ta steget inn som permanent DHK-spiller.
– Jeg så for meg å ha ham som spiller også de tre neste årene. Det var i hvert fall det vi snakket om. Nå får vi bare ønske ham lykke til i Fjellhammer, sier Kjelling.