Serien avsluttet – topp 3 for fjerde året på rad – Drammen

Serien avsluttet – topp 3 for fjerde året på rad

Håndballforbundet valgte mandag kveld å avslutte eliteserien for herrer etter halvspilt serie, og dermed ble DHK nummer tre. Går det som alle håper, så blir det sluttspill fra 12. mai.

Forbundsstyret bestemte i et møte med klubben mandag at serien avsluttes etter halvspilt serie, og dermed er Elverum seriemestere, Arendal tar sølvmedaljen og DHK blir nummer tre.
Klubbens fjerde topp 3-plassering på rad. I 2017 ble det sølv, fulgt av tre tredjeplasser de påfølgende årene.

Forutsatt at myndighetene tillater en gjenåpning for eliteidrettene 12. april, med treninger og treningskamper, vil det bli avviklet et ordinært sluttspill med oppstart 12. mai. Da vil det bli spilt best av tre i kvartfinalene, og best av fem i både semifinalene og finalen.
-Det ble som forventet slik det har utviklet seg denne senvinteren. Nå håper jeg bare at vi får en mulighet til å spille håndball igjen. Går det som mange tror, så kan vi begynne å trene sammen igjen i midten av april, og da er jeg trygg på at spillerne er i veldig god fysisk form slik at vi igjen kan drive kampforberedende trening og så spille treningskamper inn motr et sluttspill, sier trener Kristian Kjelling.
– Jeg håper vi kan rekke fire treningskamper, men vi kan leve med to også, sier Kristian.

Trener Kristian Kjelling klapper for nok en topp 3-plassering i serien, og er kjempemotivert for et sluttspill dersom myndighetene åpner for det. Da må han få laget tilbake i trening senest 12. april. Foto Roy Johnsen

Har plan B og C
Håndballpresident Kåre Geir Lio sier til handball.no at lagene må få en fire ukers periode til å forberede en eventuell oppstart. Dersom myndigheten ikke tillater en gjenåpning 12. april må forbundsstyret gjøre en ny vurdering for hvordan sesongen skal avsluttes. Da ligger det i kortene at plan B vil være færre kamper i kvart-, semi- og finale, mens plan C sikkert dreier mot et sluttspill bare med de fire beste – et Final Four-sluttspill .
-Basert på de tilbakemeldingene vi har fått etter en god dialog med samtlige klubber, og deres organisasjon Norsk Topphåndball, er forbundsstyret uansett samstemt om at det ikke er riktig å sette en sluttstrek for sesongen her og nå. Dersom hallene åpner igjen i løpet av april, og myndighetene tillater kampgjennomføring, vil det være mulig å spille mye god topphåndball før sommerferien, sier Lio til forbundets nettsider.

Slik endte serien:

1Elverum
2ØIF Arendal
3Drammen HK
4Bækkelaget Håndball Elite
5Haslum HK
6Nærbø
7Kolstad
8Runar Sandefjord
9FyllingenBergen
10Fjellhammer
11Halden Topphåndball
12Viking Håndball
13Sandefjord

Kan bli 14 lag
Det som er klart, er at Kristiansand rykker direkte opp i eliteserien for herrer, og blir det ikke mer spill i år, så ryker både sluttspill og kvalifiseringsspill, og dermed rykker ingen ned, og eliteserien neste sesong vil spilles med 14 lag. Hvis oppstart, spilles også kvalifiseringen mellom lagene 11,12 og 13 i eliteserien mot lag to, tre og fire i 1. divisjon, med start 12. mai.

Europacup i potten
Blir det ikke noe sluttspill, er allerede Elverum som seriemester sikret plass i den høyest rangerte europacupen. Blir det sluttspill, ligger spill i denne turneringen i potten.
Ut fra den foreløpige rangeringen har DHK ennå ikke sikret seg noen plass i neste års europacuper. Men det kan falle på plass, enten gjennom plasseringen i et sluttspill, eller ved at sluttspillet avlyses. Da teller plasseringene i NM og i serien.
-Det skal mye til om ikke vi spiller europacup også neste sesong, sier Kjelling.