-Å reise hjem fra sykehuset med et lite barn var helt spesielt – Drammen

-Å reise hjem fra sykehuset med et lite barn var helt spesielt

Da Alexander Ørjevik Westby gikk på barneskolen hjemme på Ski elsket han å synge Suzanne Vegas My name is Luka på SingStar. Kanskje er det ingen tilfeldighet at han og Thea Emilies førstefødte skal hete Luca.

Det er en liten forskjell der da. I sangen heter barnet artisten Suzanne Vega treffer i trappeoppgangen til leiligheten sin i New York midt på 80-tallet Luka med k. Alexander og Thea Emilie Samuelsens sønn skal hete Luca med c.
– Jeg kjenner jo den sangen godt fra da jeg var yngre, og vi har fått mange tilbakemeldinger på nettopp den sangen fra venner og kjente da vi fortalte hva han skulle hete. Jeg har også fått tilsendt sangen, ler Alexander.

Det kan nok ikke regnes som styrketrening når Alexander Ørjevik Westby løfter Luca på vel 3,5 kilo. Foto privat

3,5 kilo og 50 cm
Endelig landet på jorden igjen etter noen begivenhetsrike dager. Thea Emilie var først en tur på sykehuset tidlig torsdag, men ble sendt hjem igjen etter noen undersøkelser. Så bar det tilbake til sykehuset igjen senere på dagen, og natt til fredag var barnet født. Så fikk de tilbringe de første døgnene sammen på familierom, og først mandag var de hjemme igjen med barnet.
Som ble veid og målt til vel 3,5 kilo og 50 centimeter ved ankomst.
– Jeg var med hele tiden, og jeg skjønner at utsagnet om at du skjønner ikke hvor stort det er før du har opplevd det er blitt en klassiker i forbindelse med en fødsel. Å reise hjem fra sykehuset med et lite barn var helt spesielt. Nå skal jeg også sende en blomst og mange takk til alle på fødeavdelingen på sykehuset. For den oppfølgingen vi har fått har gitt oss den tryggheten vi som førstegangsforeldre virkelig trengte, og ga oss en perfekt start på foreldretilværelsen, forteller Alexander.

Å reise hjem fra sykehuset med et lite barn var helt spesielt

Alexander Ørjevik Westby
Instagrambildet Alexander Ø. Westby la ut av samboer Thea Emilie Samuelsen og lille Luca da fødselen var overstått. Foto privat

Utsetter bryllupet igjen
Som innrømmer at det har vært litt seigt som han beskriver det å være i koronaboblen gjennom graviditeten, og det har heller ikke vært noen åpning for familien å komme på besøk.
– Jeg har jo hatt lagkameratene rundt meg og treningene å gå til, men så ble det slutt også. Men det har vært litt godt også å få disse første dagene alene, sier han.
Alexander og Thea Emilie hadde datofestet bryllup 27. juni i fjor, men det ble koronautsatt ett år. Nå har de utsatt det ett år til.
– Da vi planla bryllupet i fjor var det ikke noe barn inne i bildet. Nå føler vi at vi får ta en ting om gangen, og glede oss og kose oss med Luka.
Alexander har skrevet under for svenske Sävehof i Gøteborg fra neste sesong, og etter planene skal de gjøre svensker av seg i løpet av juli.

Alexander Ørjevik Westby og samboer Thea Emilie Samuelsen går en fin tid i møte med våren og sommeren foran seg. Tirsdag var det klart for den første turen for Luca i vogn. Foto privat.

Hadde nesten glemt bursdagen
Men først skal han feire 28.årsdagen fredag, og så håper han at det blir mer håndball i mai.
-Det har skjedd så mye i det siste at jeg først i går, i en stille stund, kom på at jeg har bursdag til fredag. Kanskje blir det med en god middag, for det er jo en annen som naturlig nok får mer oppmerksomhet akkurat nå, ler han.
I en annen rolig stund henter kanskje Alexander fram skjulte egenskaper fra barneskolealderen, lukker øynene og ser for seg SingStar-utgaven på Playstation, og drar i gang med følgende:

My name is Luka
I live on the second floor
I live upstairs from you
Yes I think you’ve seen me before