Er lojale, men synes det er vanskelig å se logikken i det som nå skjer – Drammen

Er lojale, men synes det er vanskelig å se logikken i det som nå skjer

Myndighetene valgte igjen å utsette oppstarten av toppidretten, og dermed blir det ikke noe eliteseriespill for DHK før tidligst i midten av mars.

Regjeringen har valgt fortsatt å holde en streng linje og ikke imøtekomme idrettens ønsker om å komme i gang igjen med seriespill for toppidretten. Det betyr at blant annet oppstarten av eliteserien og 1. divisjon i håndball utsettes ytterligere.
På hjemmesiden til Norsk Topphåndball står det:
Så kom beskjeden vi ikke ønsket – REMA 1000-ligaen og 1. divisjon utsettes ytterligere, og vi er selvfølgelig veldig skuffet. Topphåndballen har en god protokoll og spillerne og støtteapparatene gjør en fantastisk jobb. Det har vært tilnærmet ingen smitte i lagene, og det er ikke kjent smitte mellom lag.

Kristian Kjelling har forandret planene flere ganger i 2021 enn han har gjort på de fem siste sesongene i DHK. Foto Roy Johnsen

Det vil ikke være mulig å spille treningskamper eller seriekamper de kommende ukene. Foreløpig er det uvisst når vi kan starte opp igjen. Etter dagens beslutning vil Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund i neste uke sette seg ned og få avklart konsekvensene for videre seriespill og sluttspill.

Så fikk vi denne i trynet igjen, og du blir litt motløs

Kristian Kjelling

-Både spillerne og vi andre hadde gledet oss veldig til å kunne spille seriekamper igjen, og så virkelig i fram til møtet med ØIF Arendal 28. februar. Så fikk vi denne i trynet igjen, og du blir litt motløs, sier trener Kristian Kjelling.
Han legger ikke skjul på at det var antydning til frustrasjon på treningen fredag ettermiddag da beskjeden om at seriespillet igjen var satt på vent. Forventingen til at man igjen kunne konkurrere var store. Ikke bare i håndball, men i alle lagidrettene på elitenivå.
-Vi stiller oss selvfølgelig bak fellesdugnaden for å få slutt på pandemien, men ikke alt oppleves logisk, og det er vanskelig å forklare spillerne at det ikke blir oppstart nå heller, sier Kjelling.

Det blir heller ikke tillatt med treningskamper fremover, noe som klubben nok vil forlange en periode med det før en eventuell oppstart av seriespillet. Her Gøran Sørheim i treningskampen de rakk å spille mot Fold. Foto Roy Johnsen

Han har drevet kampforberedende trening flere ganger nå, for så å avbryte det når utsettelsene har kommet, for så å gå tilbake til mer utviklende trening,. Fysisk og teknisk.
-Utsettelsene har selvfølgelig påvirket både treninger og motivasjon. Vi har begynt å spisse treningene inn mot kamp flere ganger nå, for så å gjøre noe helt annet. Når vi heller ikke har noen konkrete datoer å forholde oss til, blir holdepunktene få. Noen antydet en ny avklaring i midten av mars, og med en periode med nødvendige treningskamper før seriespill, begynner vi å få liten tid, sier DHK-treneren.