Sliteseier i berg-og dalbanekamp – Sørheim med elleve mål – Drammen

Sliteseier i berg-og dalbanekamp – Sørheim med elleve mål

En forsvarsendring, og en spilleglad Gøran Sørheim snudde bortekampen i Bergen. Men det holdt på å gå galt etter pause. da DHK vant 33-32 etter noen dramatiske sluttsekunder.

-I dag ble jeg svett, og det var ikke bare fordi det var så varmt og fuktig i hallen. Vi fikk aldri tak i de små detaljene som bringer oss opp på det nødvendige nivået, og da vi ikke klarte å knekke koden, ble det et slit gjennom samfulle 60 minutter, sier trener Kristian Kjelling.
-Men vi har hatt en evne over tid nå til å få det å vippe vår vei i de jevne kampene, og det skyldes først og fremst at spillerne er lojale mot, og har tro på det vi ønsker å få til, og det lønner seg i lengden, forklarer Kjelling.

10-5 ledet Fyllingen etter 14 minutter, men 16 minutter senere var bildet snudd helt på hodet i Framohallen, og DHK ledet 18-14. Enkel matematikk viser at DHK vant hele 13-4 i denne perioden.
To ting var med på snuoperasjonen. Kristian Kjelling la om forsvaret fra en offensiv 5:1-variant til et veldig dynamisk 6:0-forsvar. Samtidig sendte han Gøran Sørheim på banen.

En klassespiller som ikke er langt unna det nivået han var på før han pådro seg den alvorlige kneskaden

Trener Kristian Kjelling om Gøran Sørheim

Elleve mål
Sørheim svarte på tilliten med å score seks av DHKs syv mål da de gikk fra 5-7 til 12-11. Da det hele var over hadde han scoret ti spillemål, og ett mål fra syvmetermerket.
– Det var sinnssykt deilig å dra i land denne sliteseieren. Det føltes bra hele kampen, men jeg håper jo at jeg har mer å komme med når vi starter opp igjen etter VM-pausen. For laget oppleves det helt fantastisk å avslutte den poenghøsten vi har hatt med en to-poenger i Bergen, sier Gøran.
OG vrir oppmerksomheten over på unger Ole-Henry Dahl, som bidro med tre mål fra venstrekanten i Alexander Ørjevik Westby og Kristoffer Raastad – Hoels skadefravær.
-Han har vært solid på trening, og han virker uredd og trygg på det han gjør, legger Sørheim til.
Og får selv klapp på skuldrene og rosende ord fra treneren.
– Gøran var helt fantastisk, både for seg selv og for sine medspillere. En klassespiller som ikke er langt unna det nivået han var på før han pådro seg den alvorlige kneskaden, mener Kjelling.

Gøran Sørheim viste store deler av repertoaret sitt i bortekampen mot Fyllingen. Selv mener han at han har mer å gå på. Likevel ble det elleve mål på ham. Foto: Roy Johnsen

Åpent i forsvar
Han visste at laget hans ville få problemer med det offensive 5:1-forsvar, men han ville prøve det fordi han var nysgjerrig på hva Fyllingen ville finne på. Som i pausen var veldig klar på at DHK måtte få mer orden på det etablerte angrepsspillet, for Gøran kan ikke gjøre alt alene, som han sa det til Direktesport i pausepraten.

Tok utfordringen. Ole-Henry Dahl fikk ilddåpen i hjemmekampen mot Haslum. Da scoret han ett mål. I bortekampen mot Fyllingen fredag scoret han tre ganger. Foto: Roy Johnsen

Men mye tydet på at Fyllingen brukte pausen best, for DHK sleit både med strekspilleren i sitt etablerte forsvaret, og de lyktes ikke særlig heller med det etablerte angrespillet.
Fyllingen vant de første ti minuttene av andre omgang 10-4, og plutselig var det hjemmelaget som ledet med to mål, 24-22. DHK tok tilbake ledelsen gjennom mål av blant annet av unge Ole-Henry Dahl på venstrekanten, og med ti minutter igjen ledet de igjen med tre mål. Da hadde igjen Gøran Sørheim dratt det tyngste lasset, både med skudd fra gulvet, fra luften og med sine spektakulære innspill til Joakim A. Hykkerud på oppadgående form. Han var god mot Haslum sist, spesielt i forsvar, og han endte på fire mål denne kvelden i Bergen.
-Det var vanskelig å se at vi stilte med tredjevalget på venstrekanten. Ole-Henry har vært solid på trening og han har et flott blikk for spillet. Jeg fryktet litt at han ikke skulle takle presset med å være eneste venstrekanten på bortekampen i Bergen, men der tok jeg heldigvis feil, sier Kjelling.

Det var vanskelig å se at vi stilte med tredjevalget på venstrekanten

Trener Kristian Kjelling

Tungt i angrep
Men de enkle kontringsmålene uteble, og dermed ble det et slit med å få hull på gode Tord Vårdal i Fyllingen-målet i det etablerte angrepsspillet. I sluttminuttene vekslet det mellom ettmåls ledelse til DHK og uavgjort, og med 50 sekunder igjen scoret Oskar Olafsson DHKs 33 mål. Som i kampen i Drammenshallen i september hadde hjemmelaget god nok tid til å spille seg til en god sjanse, men i et heroisk kjempende DHK-lag, der Joakim A. Hykkerud pådro seg en utvisning med to sekunder igjen, fikk Oskar Olafsson satt den avgjørende blokken på det avsluttende frikastet fra Inge Aas Eriksen.
– Det gikk litt opp og ned, men vi skal ikke glemme at vi gjorde veldig mye bra i denne kampen også. Men det manglet nok den lille siste finishen, avslutter Kristian Kjelling.

Seieren sender DHK opp på 24 poeng, likt med både lederlaget Elverum og ØIF Arendal på 2. plass. Men de har spilt henholdsvis fire og to kamper færre enn DHK.