Ola Månedens høyrekant – tror forsvarsspillet har gjort ham mer synlig – Drammen

Ola Månedens høyrekant – tror forsvarsspillet har gjort ham mer synlig

Ola Hoftun Lillelien avsluttet 2020 med å bli Månedens høyrekant i eliteserien.

Ola er glad for å bli valgt inn på Månedens lag for første gang, men han er streng med seg selv når han sier at desember nok ikke var hans beste måned.
– Greit nok, mener han.
Og løfter fram Halden-kampen borte som hans aller beste i 2020s siste måned.
-Den er jeg veldig fornøyd med.
Det betyr at det er oppgjørene mot Bækkelaget (b), Haslum (h) og Fyllingen (b), som endte med seire de også, er altså kamper Ola putter i kategorien greie.

Ola H. Lillelien, Månedens høyrekant for første gang. Foto: Roy Johnsen

Månedens lag er som tidligere tatt ut basert på tilbakemeldinger fra trenere, statistikk og fagjury i hall, og Ola tror at det er hans spill som en av de den framskutte spillerne i DHKs offensive, ballvinnende forsvar som har gjort ham mer synlig på banen.
-Jeg tror det offensive forsvaret gjør at andre også ser at jeg ikke bare er en som løper fort ute på siden på kontringer, men at jeg også er en av dem som lager brudd og forstyrrer foran eget mål.
– For jeg tror ikke at fire mål i snitt på de fire desemberkampene skal være nok til å bli Månedens høyrekant, mener Ola.

Ola H. Lillelien er på vei tilbake til full trening etter å ha tråkket over på en av årets første treninger. Foto: Roy Johnsen

Han startet 2021 med å tråkke over på treningen, og har siden bedrevet husmorgymnastikk på sidelinjen, med vippebrett og strikker, mens de andre har trent. Nå har han begynt å røre litt mer på seg, men all fornuft tilsier at lørdagens treningskamp mot Runar på bortebane kommer litt tidlig for ham.
-Jeg blir holdt litt hardere i ørene i DHK. Hadde jeg spilt i gamleklubben HK-72 ville jeg nok teipet opp ankelen og spilt. All fornuft tilsier nok at jeg venter litt til, sier Ola.

Her er Månedens lag i eliteserien for herrer:

PosisjonNavnKlubb 
MålvaktEmil Kheri Imsgard (1)Elverum
Venstre kantspillerEirik Hybertsen (1)Fjellhammer
Venstre bakspillerSimen H. Pettersen (1)Elverum
Midtre bakspillerAndreas Horst Haugseng (2)Nærbø
LinjespillerFredrik Clementsen (1)FyllingenBergen
Høyre bakspillerDominik Mathe (1)Elverum
Høyre kantspillerOla Lillelien (1)Drammen