Møter Runar i treningskamp lørdag – Drammen

Møter Runar i treningskamp lørdag

Lørdag tar trener Kristian Kjelling med spillerne til den første treningskampen i oppkjøringen til del to av årets sesong. Runar er motstander på bortebane.

Kjelling har avtalt to treningskamper til, i tillegg til Runar-kampen. Haslum venter på bortebane onsdag 20. januar, mens Bækkelaget er motstander 26. januar, også det borte. Det blir generalprøven for første seriekamp etter VM-pausen, hjemmekampen mot ØIF Arendal. Den spilles 7. februar.

-Alle som er klare for det vil få spilletid mot Runar lørdag. Jeg legger ikke så mye i resultatene i treningskamper, men måler det først og fremst i om samhandlingene fungerer bedre og bedre, sier Kristian.

Kristian Kjelling trippeljobber i januar. På formiddagen er det trening på NTG, mens han trener DHK på ettermiddagene. På kveldstid kommenterer han VM-håndball for TV3. Foto Roy Johnsen.

Han samlet spillerne igjen mandag 4. januar etter at alle tok en juleferie ganske raskt etter siste seriekamp, borte mot Fyllingen 18.desember. Da ventet først fysiske tester for å sjekke om spillerne hadde holdt formen vedlike gjennom jule- og nyttårsfeiringen. Så mer og mer trening med ball.
– Testene er først og fremst et verktøy for å se om det er noe vi må trene mer på enn annet. Denne gangen var gjennomsnittet på løpetesten sånn passe, men da hører det med at våre beste løpere som Ola (Hoftun Lillelien), Gøran (Sørheim), Alexander (Ørjevik Westby) og Jesper (Meinby) ikke løp, forteller Kristian.

Da han startet opp 4. januar manglet nettopp Jesper Meinby, for han hadde fått lov til å ta en litt lengre juleferie for å kunne besøke familien i Danmark. Han var tilbake i begynnelsen av januar, men gikk jo rett i karantene, og var først klar til trening mandag 11. januar.
Lasse Larsen Thorsbye manglet også, for han var i karantene i Molde sammen med sin håndballspilende kjæreste Emilie. Hennes klubb ble rammet av koronasmitte i romjulen. Han er ventet tilbake i slutten av denne uken.

Jesper Meinby (t.v.) var synlig blid og fornøyd tilbake etter en litt utvidet ferie hjemme i Danmark, mens Alexander Ø. Westby gledet seg over å kunne ta sine første lette joggeturer etter kneskaden han pådro seg mot Haslum søndag 13. desember. Foto Roy Johnsen

Ellers opplevde DHK-treneren å få noen skader i starten. Ola H. Lillelien tråkket kraftig over, og har trent alternativt siden. Lenge trodde man at Runar – kampen ville komme for tidlig for ham, men treningen fredag viste at det er uproblematisk å slippe ham til på tilmålt tid.

Ola H. Lillelien holdt Alexander Ø. Westby med selskap på skadebenken i starten av uka, men er nå friskmeldt etter ankelskaden, og han skal prøve seg litt mot Runar lørdag. Foto Roy Johnsen


Gledelig er det også for Kristian at Alexander Ø. Westby har både løpt litt lett på treningene i det siste , og han har kastet ball. Og det lover bra at både Ola Romsaas og Gøran Sørheim nå deltar for fullt på spilldelen av treningene, dog bare annenhver gang.
-Det at både Ola Lillelien og Alexander er, og har vært ute av trening, har gjort at vi ikke har fått trent så mye på vårt 5:1-forsvar. Begge er jo veldig sentrale i den delen av spillet vårt.

Morsomt var det å se Sander Drange Heieren i aksjon på hans første trening etter å ha vært på jobbreise, som det defineres som, med to kamper mot Hviterussland med rekruttlandslaget i forrige uke.
Sander var høyt og lavt på treningen som lenge var styrt av målvaktstrener Goran Rajkovic. Han tar jo alt, jo, var en av kommentarene som kom fra utespillerne.
– Det var gøy å være tilbake. Jeg var bra trent, var uthvilt etter å ha vært på samling. Så den første treningen var gode, den. Men jeg var ikke så bra torsdag, røper Sander.

Sander Drange Heieren kom tilbake etter landslagsoppdrag med mye energi i spillet sitt. Foto Roy Johnsen


Han fikk sin A-landslagsdebut i bortekampen mot hviterusserne, men var ikke så fornøyd med de han presterte. Han erstattet målvaktskollega Robin Paulsen Haug rett før pause, og startet andre omgang. Da spilte imidlertid Norge 7 mot 6, og det medførte jo at målvaktene løp intervaller mellom målet og benken for å få inn en ekstra utespiller når Norge spilte angrep. For så å styrte tilbake i målet da Norge mistet ballen. Det gir ofte målvaktene en uheldig rytme i alt de gjør. Målene rant inn, og Sander ble byttet ut igjen.
– Jeg bruker ikke det som noen unnskyldning. Jeg skulle tatt flere skudd. Men alt i alt var opplevelsen fin den, sier Sander.