Konnerud-gutter viser seg fram i DHK – Drammen

Konnerud-gutter viser seg fram i DHK

Tre 16-åringer fra Konnerud trener nå med DHK. -De er godt skolerte, og er veldig spennende alle tre, sier Kristian Kjelling.

DHK-treneren har ofte kikket inn til banen ved siden av der de selv har trent i Drammenshallen, for en gang i uken har Konneruds G16-lag vært i aktivitet samtidig med hans eget lag.
Der har han sett mye spennende, og et ekstra øye har han hatt på trioen venstrehendte Endre Svåsand, Henrik Hartz Hagen og Andreas Oustorp. Alle tre med juniorlandslagssamlinger eller regionale aktiviteter i sin årsklasse (2004) i bagasjen.
For de som drar kjensel på etternavnene Hagen og Oustorp, så ja, dette er sønner av de tidligere DHK-kjempene Frode Hagen og Geir Oustorp. Begge nå involvert i treningen i laget til sine sønner.

Kristian Kjelling oppsummerer og gir tilbakemeldinger etter en av øktene de tre Konnerud-spillerne Endre Svåsand (f.v.) , Henrik Hartz Hagen og Andreas Oustorp har vært med på. Foto: Roy Johnsen


Da muligheten bød seg, med alle stopp i aktivitet for aldersbestemt håndball, og der også treningene på toppidrettslinjen ved Drammen videregående der alle tre er elever, ble satt på vent, ble alt det formelle gjort i forhold til koronarestriksjonene og klubb og lag på Konnerud slik at spillerne kunne bli en del av treningsgruppen til DHK.
På den måten kunne de tre opprettholde treningsaktiviteten, og få noen referanser i forhold til toppidretten. Og DHK fikk noen flere på trening i en periode med litt skader og sykdom.

Andreas Oustorp er ikke venstrehendt kant som sin far Geir, men har imponert med å bekle flere posisjoner under DHK-treningene. Og i forsvar har han virkelig vist fram fighterinstinktet sitt. Foto: Roy Johnsen

Og de har ikke gjort seg bort.
– Vi ser at de har trenere som kan noe om håndball, og at de har håndball i seg, og er godt skolerte, sier Kristian.
Han har registrert forskjellig kompetanse hos de tre med Hartz Hagen som en atlet med både skudd og innspill, Oustorp med sitt fighterinstinkt og spilleforståelse, mens Svåsand har imponert med høyde og sin unike spenst.
– De har alle tre gått inn og tatt del i spilldelen hos oss på trening. Så skal vi huske at det er et steg å ta fra å være et talent og veldig god som 16-åring, til å bli en god 20-åring, legger han til.

Bildet taler for seg. Endre Svåsands spenst og skudd med venstrearmen har gjort at øyenbrynene har hevet seg hos flere på DHK-treningene. Foto: Roy Johnsen

De tre fullroser muligheten de har fått, og har alle tre som hovedmål at de skal se, prøve og høste erfaring. Og ha det litt gøy. For ingen av dem opplever at de blir målt på prestasjon her og nå, men at de investerer noe for fremtiden.
-Dette er bare gøy, og de kan så mye og jeg kan lære meg noe av det. Først og fremst så ser jeg hva de gjør, og hvordan de vurdere i hver enkelt situasjon. Og så prøver jeg å vise fram noen av det jeg kan, sier Endre Svåsand.
Andreas Oustorp sier han har hatt veldig nytte av alle de gode rådene han har fått av pappa Geir opp gjennom oppveksten. I denne settingen er han blitt rådet til å kikke litt ekstra til Gøran Sørheim som spiller på samme posisjon som ham selv.
– For meg så er det se og lær, og jeg kikker etter det lille ekstra som jeg kan ta inn i spillet mitt. Så ser vi at når vi tar bort alt det som selvfølgelig er en forskjell på en G16- trening og et eliteserielag, så er det først og fremst presisjonen i alt de gjør som er den store forskjellen. For oss er det også snakk om å ha det litt morsomt og kose oss med denne muligheten vi får nå, sier Andreas.

Henrik Hartz Hagen har sugd til seg det han kan fra treningene med DHKs toppspillere, og håper selv at han ikke har gjort seg bort mer enn at muligheten kan komme igjen en annen gang. Foto: Roy Johnsen

Henrik Hartz Hagen legger ikke skjul på at det er motiverende å kunne trene med noen av de beste spillerne og med et av de beste lagene i Norge.
– Du skal jo lære av de beste, og jeg ser mye nytt jeg plukker med meg. Det er mye jeg ikke er vant til å se på mitt nivå til daglig, og spillerne kan så mye forskjellig. Jeg prøver å ta med meg litt fra alle, sier Henrik.
Og kan røpe at pappa Frode sendte med ham noen råd på veien.
-Gi det du kan, og ta alle beskjeder. Bruk tiden godt, og sørg for å ha det litt gøy, sa han.
– Og så vil jeg jo prøve å imponere såpass at sjansen også vil by seg annen gang, legger Henrik til.
For når situasjonen normaliserer seg såpass at myndighetene gir klarsignal til at aktiviteten i aldersbestemte klasser kan starte opp igjen, vil de tre flytte fra DHK-kohorten og tilbake til lagkameratene i Konnerud.