Sander klar for Holstebro – men først i 2022 – Drammen

Sander klar for Holstebro – men først i 2022

Sander Drange Heieren har skrevet under en kontrakt med danske TTH Holstebro. Men han skal fortsatt være DHK-målvakt i ett og et halvt år til.

Sander ble enige med den danske toppklubben om en treårskontrakt i midten av desember, men først 2. juledag blir avtalen offentliggjort. Sander har hatt kontakt med Holstebro helt siden i januar 2020, da det ble klart at han ikke skulle fortsette i St. Hallvard/Fold. Men da kom DHK på banen, og sikret seg hans underskrift på en kontrakt som gjelder til sommeren 2022.

– De ønsket meg allerede da, men det gikk litt på økonomi og det at jeg selv følte jeg trengte et par sesonger med spill i den norske eliteserien for å stå bedre rustet til å ta steget ut, forteller Sander.
– Jeg snakket mye med de nærmeste rundt meg, men til syvende og sist så tok jeg avgjørelsen helt alene. Det gikk på trygghet, og på det området har det hjulpet allerede med den tiden jeg nå har bak meg i eliteserien. Og jeg får jo enda en og en halv sesong til med spill på dette nivået, sier 22-åringen.

Sander Drange Heieren gjør danske av seg, men først skal han spille en og en halv sesong til i DHK. Foto Roy Johnsen

Gjennom treninger og kamper med DHK føler han selv at han er blitt jevnere og mer stabil på et høyere nivå, og at han klarer å holde toppnivået over lengre perioder.

Han har selvfølgelig gjort sin research på Holstebro, og han har snakket litt med kompisen Robin Paulsen Haug, målvakt i danske Skjern. om hva slags ord klubben har på seg i Danmark. Og han vet at de har spilt europacup de siste fem sesongene, de er en stabil topp-4-klubb i Danmark, og ligger i øyeblikket på tredjeplass, med 24 poeng etter 17 kamper.
Akkurat lik status som det DHK har i øyeblikket i den norske eliteserien.
-De har en ung, spennende spillertropp med mange talenter, ikke ulikt det vi har i DHK akkurat nå. Det vil passe meg bra. Og så har de ord på seg for å ha Danmarks beste målvaktstrener i sine rekker i Mikael Brun, legger Sander til.

Jeg har jo alltid hatt som mål å komme meg til utlandet og kunne leve av å spille håndball

Sander Drange Heieren

Han skal altså vente i nesten ett og et halvt år før har pakker bagen og flytter til Danmark. Det tror han blir en grei periode.
-Jeg har jo alltid hatt som mål å komme meg til utlandet og kunne leve av å spille håndball. Nå vet jeg at den kontrakten er i boks, og med den tryggheten i ryggen vet jeg at jeg kan konsentrere meg helt og fullt om å fortsette utviklingen, og prestere uten å måtte tenke på at jeg skal spille for en proffkontrakt, forklarer DHK-målvakten.

Handlet nå
Klubbledelsen i Holstebro forklarer hvorfor de inngikk avtalen allerede nå med at det var flere klubber som hadde signalisert interesse for Sanders tjenester i fremtiden.
Hovedtrener Søren Hansen, er veldig tilfreds og ser et stort potensiale i den kommende målvakten på 195 cm.

Han har en god holdning og tydelig utstråling

Holstebro-trener Søren Hansen

– Det er mange øyne som har kikket på Sander, og det er han vi går for selv om det er over et helt år fr am i tid. De norske landslagstrenerne har allerede uttalt, at han er det største målvaktstalentet i Norge akkurat nå så vi er stolte av at vi får muligheten til å utvikle det store potensialet, sier Søren Hansen til klubbens egne hjemmesider.

Om Sander Heierens kvaliteter i målet er det rosende ord å hente fra treneren.
– Han er en spennende målvakt. Han er stor, fyller godt i målet og er riktig skarp på nærskudd. Utover det har han en god holdning og tydelig utstråling, sier Søren Hansen.

Les hele saken her: Norsk målmandsprofil til TTH Holstebro

Landskamper
Sander er tatt ut til å spille Norges EM-kvalifiseringskamper hjemme og borte mot Hviterussland i begynnelsen av januar. Norges Håndballforbund har valgt å sende nærmest et rekrutteringslandslag til de kampene fordi A-laget er inne i de siste forberedelsene til VM i Egypt, som starter 13. januar.