– De styggeste tapene våre har kommet mot DHK – Drammen

– De styggeste tapene våre har kommet mot DHK

Halden-trener Jan Thomas Lauritzen kan selvfølgelig både historien og statistikken mot DHK. - Vi jobber selvfølgelig hardt for å snu den trenden.

Noen mener å huske en uavgjort kamp i DHK-trener Kristian Kjellings første år i DHK, men ellers har DHK gått seirende ut av møtene med østfoldlaget i eliteserien.

Halden-trener Jan Thomas Lauritzen viser at han har mer enn et godt korttidsminne.
-Noen av de styggeste tapene våre med meg som trener har kommet mot DHK. De har alltid stått veldig dårlig til oss. Nå er statistikk til for å brytes, og vi skal jobbe hardt for å snu dette, sier Lauritzen.
Han snakker vel og lenge om DHKs gode forsvarsspill med etterfølgende kontringer, og en lang periode var nettopp Halden en motstander målvakten Mathias Kolstad Holm virkelig leverte toppspill mot.

Morten var ivrig på å vise at han fortsatt kunne, og han har virkelig prestert

Halden-trener Jan Thomas Lauritzen

Hjulpet med Neergaard
Denne gangen håper Lauritzen at det er deres målvakt som skal være med og snu trenden. I høst forlot klubbens nye danske målvakt Halden etter at han ikke fant seg helt til rette sosialt, og inn kom noe overraskende den tidligere Elverums-målvakten Morten Neergaard. Først for resten av denne sesongen, og nylig ble det klart at han signerte også for neste sesong.
-Morten var ivrig på å vise at han fortsatt kunne, og han har virkelig prestert, bekrefter Lauritzen.
På papiret kan det se ut som Halden har hatt en veldig formstigning, med sterke borteseire over Runar, Sandefjord og Nærbø, i tillegg til hjemmetriumfen over Haslum og nå sist Fjellhammer, men Lauritzen har sett utviklingen hele sesongen.
– Formen har vært der, men vi har vært nære i flere andre kamper også, men har endt opp med å tape med ett og to mål. Det har vært tungt, innrømmer han.

Kristian Kjelling Arkivfoto Jostein Nilsen

Nytt lag nesten hver sesong
Han har vært nødt til å bygge opp et nytt lag nesten foran hver sesong. Med begrensede ressursen i en liten grenseby, har de gode spillerne raskt forsvunnet videre til større og bedre stilte klubber. Løsningen har vært å finne unge svenske og danske spillere på vei fram i karrieren. Et gutteprosjekt i samarbeide med flere naboklubber, lik det DHK har med IL ROS og HK-72, begynner å gi resultater, og på høyrekanten skal DHK onsdag se opp for en lokal unggutt som heter Kasper Thorsen Lien.
Fem seire og ni tap plasserer dem på 10. plassen så langt.

– For oss vil det selvfølgelig handle om at vi skal skyte hull på ham også

Kristian Kjelling

Vet ikke hvorfor
Kristian Kjelling blir svar skyldig når han skal prøve å forklare hvorfor DHK har hatt så godt tak på Halden.
Over så lang tid.
– Det er litt merkelig det der. De spiller et helt vanlig 6:0-forsvar og de har et helt vanlig angrepspill med flere skyttere. Bakspilleren Trym Bilov-Olsen har nesten alltid vært god mot oss, mens de andre kanskje har stått bra til oss, sier Kjelling.
Han mener det er ganske enkelt å peke på årsaken til Haldens veldige løft den siste tiden.
– Det er snakk om èn spiller, og det er overgangen til Morten Neergaard. Det skjedde noe da han kom inn i laget, og igjen så ser vi hvor mye trygghet en god målvakt kan gi et lag.
– For oss vil det selvfølgelig handle om at vi skal skyte hull på ham også, sier Kjelling.