– Vi skal skyte hull på Neergaard onsdag – Drammen

– Vi skal skyte hull på Neergaard onsdag

Sammen med Oskar Olafsson har Espen Gommerud vært formspilleren nå på senhøsten. Helt til ryggen slo seg vrang i forrige uke.

– Og jeg som ikke har vært skadet en eneste gang siden jeg fikk fingeren ut av ledd i debutkampen på A-laget for åtte år siden, forteller Espen Gommerud Våg.
Under styrketrening i forrige uke smalt det til i ryggen da han skulle gjennomføre en serie med markløft, og dermed ble han tatt ut av trening helt fram til søndagens bortekamp mot Bækkelaget. Først under oppvarmingen i Nordstrand Arena ga han tommelen opp for at dette gikk greit, og dermed ble det en periode med spill i hver omgang .
– Formspiller? Om du ser fra Sandefjord-kampen og videre,så ja, da stemmer det. Men ser du på hva jeg presterte fram til da så var det ikke så mye angrepsspill på meg. Og det jeg leverte, var ikke på det nivået jeg selv ønsker jeg skal være på, sier Espen.
– Jeg har vel heller vært litt anonym, er egenerklæringen.

Formen er god, og så har det selvfølgelig med tillit fra treneren å gjøre

Espen Gommerud Våg

Form og tillit

Men den siste perioden er han fornøyd med.
– Formen er god, og så har det selvfølgelig med tillit fra treneren å gjøre, mener han.Både han og Olafsson er blitt sett på som rene forsvarsspillere, som har løpt rett ut på benken så fort jobben har vært gjort foran eget mål. Hvis de ikke har lurt seg med på en kontring,da. Så har andre tatt seg av angrepspillet. Denne høsten har begge fått tillit at Kjelling fremover også, og så langt har de bokført henholdsvis 57 (Olafsson) og 22 (G. Våg) mål. Da serien ble stoppet en runde før slutt i våres, hadde begge scoret 32 ganger.
Som den lagspilleren Espen er, er han veldig rask til å skryte av medspillerne sine. Og han løfter fram Oskar Olafsson som har vært en bærebjelke over tid. Og han fryder seg over Gøran Sørheims comeback etter det lange skadefraværet.
– De som har spilt i hans fravær har gjort en kjempejobb, men det er noe eget ved Gøran. Han er tempodriveren vår, han er rutinert, og han er ekstremt flink til å sette opp andre i gode situasjoner. Ballen går så lett med ham.

I hele fjor scoret Oskar Olafsson 32 mål. Nå er han allerede oppe i 57 seriemål. Foto Roy Johnsen

Godt tak på Halden
Gommerud Våg lover at han er helt frisk og rask til bortemøtet med Halden onsdag kveld. Et lag DHK over en lang periode har hatt et veldig godt tak på.
– Selv i bunkersen deres der borte i Halden, ler Espen.
Remmenhallen er ikke favoritthallen til andre enn dem fra Halden.
Og de fra Halden har hatt en god senhøst de også. Sterke borteseire over Runar, Nærbø og Sandefjord, og en hjemmeseier over Haslum lar seg høre.
Mye av årsaken ligger i forsterkningen mellom stengene som var på plass i begynnelsen av oktober. Da overrasket Morten Neergaard, legendarisk Elverum-målvakt, alle ved å skrive under for østfoldingene ut sesongen. En avtale som nylig ble forlenget ut neste sesong.

Møter formlag
– De slapp inn veldig mange mål tidlig i høst, men det har snudd etter at Nergaard var på plass. De har vel kun tapt to ganger etter det, forteller Gommerud Våg.
Som sier at det er naturlig å ha respekt for en spiller som har vært så god over så lang tid, og som har vunnet det som kan vinnes i Norge. Og han har hatt en tendens til å være god mot de andre gode i Norge, som for eksempel i møtene med DHK.
– Men han er ikke umulig, og vi skal skyte hull på Neergaard onsdag,lover Espen Gommerud Våg.

Kampstart er 18.30, og kampen kan du se på Direktesport.
ØIF Arendal – Bækkelaget er den andre kampen som spilles onsdag kveld.