Målrikt da DHK slo Bækkelaget borte – Drammen

Målrikt da DHK slo Bækkelaget borte

Var det målfattig sist, ble det riktig målrikt da DHK slo Bækkelaget 33-27 på bortebane søndag kveld.

DHK fikk imidlertid en treg start i Nordstrand Arena, for Bækkelaget brukte under fire minutter på å ta ledelsen 4-0. Hjemmelaget var tydeligvis godt forberedt på DHKs offensive 5:1-forsvar.
-Vi var ikke helt påskrudd, og det krever et slikt forsvar. Du må være tent og med fra start. Vi fikk løftet det etter hvert, og det ble veldig bra, mente trener Kristian Kjelling.
Bækkelaget ledet med to og tre mål, og først på 8-8 etter 18 minutter fikk DHK kontakt.. Så kom en god periode der DHK fikk i gang kontringsspillet etter mange ballvinninger i forsvar. Gøran Sørheim var tilbake for fullt siden Sindre Aho ble holdt på benken etter å ha vært syk de fire siste
dagene. Og han vet vi kan drive fram spillet.

Gøran var virkelig med på å påvirke spillet vårt i dag

Kristian Kjelling

Etter hvert spilte DHK også godt etablert angrep, der både Jesper (Meinby) og Aleksander (Ørjevik Westby) virkelig var kjempegode. De scoret henholdsvis seks og syv mål denne kvelden.
Til pause ledet gjesten 16-12.

Alexander Westby kåret til BB

Jevnt en periode
Det ble en jevn start på andre omgang, og hjemmelaget fikk kontakt på 18-18. Da var det de som fikk orden på sitt kontringsspill.
– Eller det var vi som leverte en periode med svakt etablert angrepsspill, og inviterte dem på kontringer, mente Kjelling.
Oskar Olafsson tok imidlertid ansvar, og gikk i bresjen da DHK igjen dro i fra, og sammen med Lasse Thorsbyes oppofrende forsvarsspill, stakk DHK fra til 24-19.
Men igjen lot de BSK snuse på uavgjort, men nærmere enn to mål kom de ikke fra 27-29 dro DHK fra, og vant 33-29.
– Jeg følte vi hadde kontroll selv om de nærmet seg, sa Kjelling.
Han fryktet litt før kampen at han ikke ville få med seg formsterke Espen Gommerud Våg til denne kampen. Forsvarskjempen, som i det siste også har fått mye tillit i det offensive spillet, dro på seg noe trøbbel med ryggen på styrketrening midt o uken, og trente ikke håndball resten av uken inn mot kampen.
Men det ordnet seg, og Gommerud Våg bidro med ett mål denne kvelden også.

Kampfakta:
Bækkelaget – Drammen HK 29-33 (12-16)

Nordstrand Arena
Dommere: Lars Jørum og Håvard Kleven.
DHK: Sander D. Heieren og Sigurd Smevik – Kristoffer Raastad-Hoel, Aleksander Ø. Westby 7, Sindre Aho, Joakim A. Hykkerud 1, Viktor Norberg 1, Jesper Meinby 6, Gøran Sørheim 3, Espen G. Våg 1, Oskar Olafsson7, Lasse L. Thorsbye 2, Ola Lillelien 3, David K. Valderhaug 1, Nikolai Moe 1, Espen L. Hansen.
Toppscorer Bækkelaget: Aksel Strupstad 8.

Øvrige resultater søndag kveld: Elverum – Viking 33-27, Halden-Fjellhammer 31-20, Nærbø- ØIF Arendal 28-30, Haslum-Fyllingen 27-30.

Elverum leder eliteserien med 22 poeng etter 12 kamper, så følger ØIF på 22, DHK med 18, BSK 18 og Nærbø 16.
ØIF, DHK og BSK har spilt 14 kamper, Nærbø 15.