DHK seedet foran trekningen tirsdag – Drammen

DHK seedet foran trekningen tirsdag

DHK er ett av åtte lag som er seedet i første pulje foran trekningen av åttendedelsfinalene tirsdag formiddag. Det betyr blant annet at vi ikke kan møte eliteseriekollega Nærbø.

De 16 gjenværende lagene i EHF European Cup er fordelt i to potter, og DHK er seedet i den første. Tirsdag klokken 11.00 vil trekningen bli foretatt i Wien, og da står det lag fra kun ni nasjoner igjen. Deriblant eliteseriekollega Nærbø som også er seedet i den første potten.

Kristian Kjelling og spillerne har gjort jobben på banen. nå er det bare å vente på trekningen for 4. runde som skjer tirsdag 7. desember klokken 11.00. Den kan du følge ved å følge lenken lenger ned i saken. Foto Roy Johnsen

DHK er også i godt selskap, for klubben er en av kun fire klubber som er igjen i turneringen som tidligere har vunnet en europacup på dette nivået. DHK vant City Cup i 1996, mens AHC Potaissa Turda fa Romania vant Challenge Cup in 2018, SKA Minsk fra Hviterussland vant i 2013, og IFK Skövde HK i 2004.
Minsk er en av motstanderne DHK kan bli trukket ut mot.
Russland og Romania har begge tre klubber med videre, Sverige og Tsjekkia to hver, og klubber fra samme nasjon kan bli trukket ut mot hverandre. Siden DHK og Nærbø er i samme pott, er ikke det noen problemstilling foran trekningen.
Rundene spilles 12.-13. februar 2022, med returkamper helgen etter.

Du kan følge trekningen her, med start tirsdag kl. 11.00: https://www.youtube.com/watch?v=tmM9urYdkDo

Her er de to puljene etter mandagens seeding:

POT 1
Talent tym Plzenskeho kraje (CZE)
AC PAOK (GRE)
Drammen HK (NOR)
Nærbø IL (NOR)
AHC Potaissa Turda (ROU)
HC Victor (RUS)
HSC Suhr Aarau (SUI)
IFK Skövde HK (SWE)

POT 2
SKA Minsk (BLR)
HCB Karvina (CZE)
Handball Esch (LUX)
CSM Focsani 2007 (ROU)
CS Minaur Baia Mare (ROU)
SKIF Krasnodar (RUS)
SGAU-Saratov (RUS)
Alingsås HK (SWE).