Heltent Sander foran Haslum-møtene – Drammen

Heltent Sander foran Haslum-møtene

Alle tidligere møter med Haslum har vist et lag som ofte kommer til avslutninger fra seks meter. Det er ikke DHK-målvakten Sander Drange lei seg for.

Så langt denne sesongen har Sander Drange Heieren og Andrè Bergsholm Kristensen startet annenhver kamp i DHK- målet. Og resultatet har vært at DHKs målvakt til enhver tid har vært en av banens beste spillere. Om ikke den aller beste.
Mot Tønsberg Nøtterøy sist startet Bergsholm Kristensen, og han leverte varene.
Det betyr at at det ligger an til Drange Heieren mellom stengene fra start mot onsdagens motstander Haslum.
-Haslum er et lag som ofte kommer til avslutning fra seks meter, og det er en av styrkene mine, og noe av det jeg liker best, sier Sander.
Han storspilte da DHK slo Haslum hele 36-25 i en treningskamp i Nadderud Arena så sent som 20. august.

Kjøp billetter til kampen her

Sander Drange Heieren gleder seg til å trekke kampdrakten over hodet foran møtet med Haslum onsdag kveld. Foto Roy Johnsen.

Sander lovpriser opplegget rundt målvaktene der Sander, trener Mads Fjelddalen og makker Andrè Bergsholm Kristensen jobber tett sammen gjennom treningsuken.
-Mads er en klok og engasjert sparringspartner som er der for oss hver eneste dag. Han er fantastisk på videoanalyse, og er alltid godt forberedt. Da kommer vi også godt forberedt til kamp. I tillegg er han rolig og analytisk på benken under kamp, og gir oss de korte tilbakemeldingene som kan være med på å endre et kampbilde, sier Sander.

Han er åpen for at de to kampene mot Haslum denne uken, seriekamp onsdag hjemme og NM-kamp borte søndag, kan gå begge veier.
-Det er to lag som kjenner hverandre veldig godt, og det handler om å ha dagen to ganger på rad. For vi går selvfølgelig for to poeng, og vi har ambisjoner om avansement i NM, sier målvakten.
-Men vi må være forberedt på at det blir krig i 2x 30 minutter i disse kampene, og at kanskje mye står på utfallet i den første kampen. Så det blir viktig å tenke og forberede seg til en kamp om gangen, sier Sander.

Sander Drange Heieren en en målvakt med ekstrem stor rekkevidde både med armer og bein. Foto Roy Johnsen

DHK-trener Kristian Kjelling ser også på de to kampene separat, men det er jo samme motstander. Det gjør at han ikke trenger å forberede laget på to forskjellige motstandere i løpet av noen få dager.
– Det samme gjelder jo for Haslum, og ingen av lagene vil vel finne opp kruttet på nytt til kamp nummer to. Men det er to viktige, men forskjellige kamper. Seier i den første vil gi to poeng i serien, mens den andre er vinn-eller-forsvinn, sier Kjelling.

Han har tatt med laget sitt til hele fire treningskamper mot Haslum i 2021. Alle på bortebane, og alle har endt med DHK-seier. 27-21 17. februar, 34-32 5 .juni, 33-28 10. juni og altså 36-25 20 august. I den kampen stilte Haslum uten flere av sine viktigste og beste spillere. Siden da har de fått Felix Lunde korsbåndskadet, og det er fortsatt usikkert med kneskaden til Henrik Bielenberg. Men Anders Røe og målvakten Trond Tjemsland er tilbake. Tjemsland som har vært en DHK-dødare ved flere tidligere anledninger.
– Med Tjemsland tilbake har de et veldig solid målvaktspar, og ellers tar jeg høyde for at alle deres spillere er med, og at vi forbereder oss på det mener Kjelling.

Kristian Kjelling har forberedt spillerne på at det kan mye fysikk involvert når DHK og Haslum møtes i Drammenshallen onsdag kveld. Her fra en treningskamp i juni der Hermann Gabriel Vildalen og Gøran Sørheim får kjenne på hva Haslum kommer med. Foto Roy Johnsen.

Han har registrert over tid at Haslum har en egen evne til å slå tilbake etter dårlige prestasjoner, og at et tagget Haslum er dødsfarlige.
-Da har de en egen evne til å få til det utrolige, mener Kjelling.
Haslum fikk en treg start på serien med tre strake tap for Elverum, Runar og ØIF Arendal. Både mot Elverum og Runar tapte de med 13 mål. Så kom første serieseier mot Halden, før Tønsberg Nøtterøy ble slått i 4. runde i NM.
– Og så forbereder vi oss selvfølgelig på at de er et fighterlag og som alltid er taklevillige. Og det blir ofte høy temperatur. Her får vi en test på hvor tålmodige vi kan være, sier Kjelling.
Ellers kom August Baskår Pedersen godt fra spiltetiden han fikk mot Tønsberg Nøtterøy søndag, og er klar for kamp igjen. Det samme er August Olsen Storbugt etter smellen han fikk i hodet i samme kamp. Han trente med laget igjen tirsdag.

Slik spilles resten av eliteserierunden onsdag:
Halden-Fjellhammer, Elverum-Bergen, Nærbø-Bækkelaget, Kristiansand-Sandefjord, Runar – Tønsberg Nøtterøy.
Torsdag 7.10: ØIF Arendal-Kolstad.