Markus skal hjem til sine «egne» – Drammen

Markus skal hjem til sine «egne»

67 mål ble det da DHK og Bækkelaget møttes i Skjærgårdslekene. Trener Kristian Kjelling tror ikke det blir like målrikt i onsdagens seriekamp som det ble da DHK vant 40-27 i begynnelsen av august.

-Til det har begge lagene altfor dyktige målvakter til at det skal ende slik. Men, det har vært en tendens til at vi har laget mange mål mot hverandre når vi har møttes. Det er to lag som liker å løpe mye, og det blir høy fart. Vi ønsker jo det, og føler vi er veldig gode på nettopp denne typen spill, sier Kjelling.

-Og så pleier vi å komme godt ut av det i kamper der det blir laget mange mål, legger han til.

Kjelling setter utropstegn ved BSK-målvakten Nikolai Wiig og Trym Korperud Johnsen som begge har utviklet seg veldig. I tillegg til spilleopplegger Peter Dahl Christensen, konnerudgutten med en fortid i St.Hallvard og Fold.

-Så dreier jo alltid veldig mye seg om Emil Midtbø Sundal når han spiller. Nå hadde vi et bra tak på ham i Skjærgårdslekene, men det er vel ikke treningskamper han legger mest i , antyder Kjelling.

Trener Kristian Kjelling gir de siste instrukser til blant annet Hermann Gabriel Vildalen og Ola Hoftun Lillelien foran bortemøtet med Bækkelaget onsdag. Foto Roy Johnsen

En som la mye i det, og fikk mye igjen for oppgjøret i Skjærgårdslekene, var unge Markus Foslund Niva. Han kom til DHK nettopp fra Bækkelaget foran denne sesongen, og svarte med å være banens beste, og åttemålsscorer, da lagene møttes på Nøtterøy i august.

-Det var en kamp som ikke telte, og ikke noe jeg legger så veldig mye vekt på i dag. Mange var glade på mine vegne over at jeg var god i den kampen, men det er nå det gjelder. Nå skal vi til Nordstrand Arena, og selv om det kanskje er litt spesielt for meg, så ser jeg bare positivt på det, og jeg gleder meg veldig, sier Niva.
Han viste seg fram med meget solid forsvarsspill og fire mål da han fikk rikelig med spilletid mot Kristiansand sist.

Markus har spilt for Bækkelaget siden han var åtte år gammel. Årets utgave har han ikke sett live siden de møttes i Skjærgårdslekene. Kun videoklippene trener Kjelling har klippet sammen i forberedelsene til onsdagens seriekamp.

Tidligere Bækkelags-spiller Markus Foslund Niva scoret åtte mål da DHK møte Bækkelaget i Skjærgårdslekene i august. Foto Roy Johnsen

-Det ser bra ut, og som alle andre eliteserielag, så tar vi dem på alvor. Vi må igjen komme oss opp på det nivået vi var mot Kristiansand sist. Da blir det poeng, lover Markus.
Han skrev under en ettårskontrakt med DHK i mai, og kombinerer håndball med media og kommunikasjonsstudier, og jobb som assistent på en barneskole.
-Nå er håndball morsommere enn noen gang tidligere. Miljøskiftet har gjort meg godt, og at det nå begynner å løsne litt, gir høy motivasjon, sier Markus.

David Kalvø Valderhaug er på samling med 02-landslaget, og er ikke med mot BSK onsdag.

Bækkelaget har hatt en flott sesongstart med tre serie av tre mulige i serien. Først slo de Kolstad 25-20 hjemme, så ble det en 33-29-seier over Tønsberg Nøtterøy borte, før Fjellhammer så ble slått 32-30 hjemme.
Laget er også videre i europacupen etter to seire over et ukrainsk lag. 32-20 hjemme og hele 41-23 ble resultatene.

Slik spilles resten av runden onsdag: Fjellhammer-Nærbø, Haslum – Halden og Kolstad – Runar.

Du kan følge kampen live her:https://www.handball.no/system/live-kamp/?matchId=7380358

Du kan også se kampen på Direktesport (abonnement): https://www.direktesport.no/event/FTfxmffuzAuloTYnoqvUHc

Du kan også kjøpe billett her, og se kampen live i Nordstrand Arena klokken 18.30 :https://bsk.woow.no/#!/home