Oskar klar for to ny år i blått – Drammen

Oskar klar for to ny år i blått

Oskar Olafsson er enig med klubben om en ny to-årskontrakt.

Oskar Olafsson har vært i tenkeboksen om en kontraktsforlengelse siden i fjor sommer, men en strålende høst overbeviste ham om at det eneste riktig var å takke ja til to nye år i DHK-drakten.
– Jeg var på et tidspunkt litt usikker, men det ville jo vært synd å gi seg nå, sier Oskar.

Da var det gjort. Oskar Olafsson har akkurat skrevet under for to nye år i DHK-drakten.


Han er i full jobb ved siden av håndballkarrieren, og legger ikke skjul på at en fantastisk positiv arbeidsgiver i Union Gruppen gjorde valget litt enklere.
– Mange bryr seg, og jeg var helt avhengig av det, forklarer han.
Og legger heller ikke skjul på at fremgangen på banen, med mye spill også i angrep, har betydd en del.
– Og så har vi en fantastisk sosial spillergruppe. Og jeg tror det kommer til å bli enda morsommere også, antyder han.

En viktig drivkraft er det også at han kun har vært på å vinne en tittel i DHK (NM-gullet), og han er sulten på mer.
– Et naturlig mål vil selvfølgelig være å vinne noe igjen, og jeg mener vi etter hvert skal kunne klare å følge Elverum helt inn, sier Oskar.

Jeg har aldri hørt ham klage en eneste gang i løpet av de snart fem sesongene jeg har trent ham

Trener Kristian Kjelling

Trener Kristian Kjelling er strålende fornøyd med signeringen.
-Det var veldig viktig å få på plass en ny kontrakt med Oskar. Det var ingen selvfølge at han skulle fortsette å spille håndball. Vi har pratet lenge, vi har drukket kaffe og vi har hatt møter. Endelig var alle brikker på plass, forteller Kristian.
Han og fremhever den flotte høstsesongen til Olafsson, men er også veldig klar på at Oskar har levert solid spill over flere sesonger nå. Og at inntrykket mange har hatt av ham som en ren forsvarsspiller, nok er litt unøyaktig.
-Oskar har også spilt mye angrep, faktisk har han bekledd alle de tre bakspillerplassene. Men han har nok holdt igjen litt, for han har vært så lojal overfor oppgavene i forsvar, og har sørget for å ha nok krefter til å gjøre den jobben ett hundre prosent, forklarer Kjelling.

Mange har sett på Oskar Olafsson som en ren forsvarsspiller, men denne høsten har han for alvor vist at han er en god angrepspiller også. Her stenger han midtforsvaret sammen med Espen Gommer Våg mot Haslum. Foto: Roy Johnsen

Han fremhever Olafssons personlighet som et av hans største pro.
– Du trenger ikke heve stemmen til ham. Han er så spillerintelligent at han bare trenger et lite vink, så løser han utfordringene. I tillegg er han en viktig del av kapteinsgruppen samen med Gøran (Sørheim), og har etter hvert tatt en lederrolle i spillergruppen.
-Jeg har aldri hørt ham klage en eneste gang i løpet av de snart fem sesongene jeg har trent ham, sier Kjelling.