-Jeg er totalt sett fornøyd med høsten, jeg – Drammen

-Jeg er totalt sett fornøyd med høsten, jeg

Her deler Kristian Kjelling sine tanker om høsten han og laget har vært igjennom med deg.

Hei alle sammen

Takk for første del av sesongen, selv om vi ikke har sett så mye til hverandre som vanlig. Sesongen 2020/21 er blitt kalt den merkeligste sesongen noen gang av mange trenere allerede, så det kan vel ikke understrekes nok.
Men noen ting er alltid gjenkjennelig for oss i håndballverden. Det er fortsatt 20×40 meter håndballbane, svette og kamp, oppturer og nedturer. De elementene har ikke forandret seg når vi først har fått lov til å spille på tross av at mye av håndballen i lavere divisjoner og i aldersbestemte har stoppet opp.

Vi har spilt 20 offisielle kamper totalt, 3 i NM og  17 i seriespill. Vi ligger som nr. 3 i serien og røyk ut i semifinalene i NM, på bortebane for Elverum .

På sparebluss
Sesongen startet opp med oppkjøring med reiserestriksjoner og sparebluss. Vår normalt vellykkede treningstur til Danmark, eller opplegget med å få danske klubber til oss, ble skrinlagt. Vi spilte rundt i Norge og var godt fornøyd med det.

Mange nye spillere skulle inn i spillet, samtidig som vi jobbet inn en ny måte å spille forsvar på. Vi spiller nå også en særdeles offensiv 5-1 i tillegg til vår vanlige 6-0. Det betyr masse nytt for veldig mange spillere. Dette har virkelig vært en fornøyelse å jobbe med og utvikle sammen guttene.

Laget har gjennom høsten utviklet sitt forsvarsspill, men fortsatt er Oskar Olafsson og Espen Gommerud Våg bærebjelkene i spillet foran eget mål. Foto: Roy Johnsen

Har tatt tid
I første seriekamp mot Sandefjord startet vi nettopp i det nye forsvaret. Å skape forståelse for helt nye metoder er ikke enkelt i noen bransjer, men vi har gjennom en lengre periode jobbet for å skape forståelse for at feil begås uansett hva slags forsvar vi spiller, det kommer bare andre type feil.

Da det nye forsvaret tok mye tid å få på plass, så har det gått på bekostning av angrep og 6-0 forsvar. Det fikk vi erfare i flere kamper denne første halvdelen av sesongen.
I Drammen har vi også mange angreps-kombinasjoner som gjør at for de nye er det ikke bare enkelt å komme inn i angrepsspillet.

Gøran fikk noen kamper før jul og jeg tror alle kan skrive under på det har vært et gledelig gjensyn.

Kristian Kjelling

Har tatt steg
Men jeg syns vi også her har tatt gradvise steg gjennom sesongen. Vi har aldri sluppet nysgjerrigheten på hva som fungerer og hvorfor. En felles forståelse for hva vi ønsker å gjøre er etter min mening en av nøklene til suksess.
Underveis, mens vi har jobbet daglig for å bli bedre på de forskjellige elementene i spillet vårt, så har vi ventet og håpet på at to av våre skadde spillere skal komme tilbake. Gøran Sørheim og Ola Romsaas har begge vært langtidsskadet. Gøran fikk noen kamper før jul og jeg tror alle kan skrive under på det har vært et gledelig gjensyn. Ola venter vi på og håper han kan komme i gang for fullt i løpet av et par måneder nå.

Så kom skadene
For første gang siden jeg tok over som trener har vi ikke hatt noen alvorlige skader på noen av spillerne vi startet sesongen med, alle har vært med. Det trodde vi hvert fall da vi oppsummerte to dager før Aleksander Ørjevik Westby var så uheldig å få en motspiller over kneet. Vi gravde oss ned sammen Alex etter å ha sett video av hendelsen. Men vi tok heldigvis feil, skikkelig feil. Så Alex er snart tilbake igjen. Samtidig som Alexander skadet sitt kne, tråkket Kristoffer Raastad-Hoel kraftig over i sin ankel, så plutselig var begge venstrekantene våre ute av spill.

Lenge fryktet man for et langt skadeavbrekk for Alexander Ørjevik Westby, men det viste seg at han kan vøre tilbake på banen igjen etter VM-pausen. Foto Roy Johnsen

Flere jevne kamper der vi klarer å kjempe til oss poeng, og et par kamper vi vinner med kun ett mål, viser at vi som lag har hatt evnen til å tippe marginene vår vei i flere vanskelige situasjoner. Så når man som trener skal evaluere første halvdel av sesongen er jeg totalt sett fornøyd.

Et par skuffelser og en god semifinale
Kampene mot Kolstad og Haslum på bortebane var mest skuffet over. Vi kommer ikke opp på nivå og jeg syns ikke vi leverer på det vi hadde forberedt. Når vi opplevde tap mot ØIF og Elverum er følelsen jeg sitter igjen med etter kampene helt annerledes. Her syns jeg vi møtte gode lag som vi ikke klarte å matche på nivå på kampdagen.
Det er en fair sak.

Så hvilke kamper er jeg mest fornøyd med? Semifinalen i NM mot Elverum selv med tap ligger høyt på lista. Vi var meget godt innstilt fra start og flere brakte ut det beste av seg selv. Vi taper til slutt for Norges beste lag med et par mål. Haslum på hjemmebane nå rett før jul der vi vinner med tolv mål var også en sterk prestasjon av oss som lag, spesielt fordi Haslum ofte har vært en vanskelig nøtt å knekke for oss.

Nå venter en velfortjent ferie for gutta og teamet rundt. Vi skal kose oss med familie i julen, og ikke minst ladet batteriene.

God jul til alle som følger oss og engasjerer seg i Drammen HK.

Mvh Kristian Kjelling