Mathias Kolstad Holm legger opp – Drammen

Mathias Kolstad Holm legger opp

Mathias Kolstad Holm har bestemt seg for å legge ballen på hylla og avslutter håndballkarrieren i DHK etter endt sesong.

Målvakten har spilt totalt 17 sesonger i Drammen og har nå bestemt seg for å fokusere på andre ting. – Jeg har valgt å legge opp etter denne sesongen fordi jeg ønsker å fokusere mer på jobb og familien, sier han.

Det er ikke vanskelig å forstå at det er utfordrende å kombinere jobb og familie med toppidrett, og han har over flere år pendlet mellom jobb i Oslo og topphåndball i Drammen.

Ute med skade

Kolstad Holm hadde allerede i november luftet tankene med Kristian Kjelling om å legge opp etter sesongen. Men sesongen ble brått slutt i en treningskamp i januar mot Sandefjord. Målvakten pådro seg en alvorlig skade i hamstring og baklåret. Nærmere undersøkelser viste seg at hele hamstringsfestet hadde røket tvers av. Det resulterte i operasjon og sykemelding. Og samtidig punktum for en forrykende avslutning på sesongen i DHK-trøya.

-Ikke helt slik jeg så for meg en avslutning på karrieren, men sånn ble det, sier han.

Titler og medajer

Det har blitt noen titler og medaljer i blåtrøya.

Mathias forteller at han som tenåring ble tatt opp i DHK. De hadde allerede gode målvakter, men tilfeldigheter gjorde at han allikevel fikk prøve deg. Og han grep sjansen. Etter en ukes trening var det gjort, og siden har han vært her.

Mathias er født og oppvokst i Drammen og er en av de mestvinnende spillerne i Drammen Håndballklubb. Målvakten spilte sine barn/ungdomsår i Reistad IL. I tillegg har han flere landslag på yngre nivå og 7 kamper på A-landslaget.

Han er en av de i DHKs historie med flest kamper for klubben og har vært med på mange store begivenheter. Beste minnene er fra tiden da de starta opp juniorlaget til DHK og junior NM i Oslo Spektrum mot Haslum. -Vi lå bak med 6 mål da det var igjen 10 min, og jeg slapp inn kun ett mål resten av kampen. Og vi vant NM! Det er gode minner jeg vil alltid vil ha med meg, sier han.

-Jeg husker også første gang vi vant kongepokalen, det var stort!

-Men det som sitter igjen er når Kristian (Kjelling) tok over på det verste, i min beste alder og jeg valgte å bli selv om det gikk litt dårlig med DHK. Vi unngikk kvalik og sto frem som lag når det sto på som verst!, sier han stolt. Det er også en tid Kjelling mimrer tilbake til.

En vinner!

-Mathias har vært med på både opp- og nedturer over mange år i DHK, sier Kjelling. Og han har vært en viktig brikke både historisk i klubben men også som en ressurs i laget. Han har mange gode kvaliteter og er en vinnerskalle, roser treneren.

Fleksibel arbeidsplass har gjort det mulig

I dag jobber Mathis i Nordea som senior forretningsutvikler, en jobb han trives godt i. Han startet som rådgiver og har mer enn 7 år i banken på CVen. Han har hatt mye frihet under ansvar som har vært avgjørende for å lykkes i jobben i kombinasjonen med håndballsatsningen.

– Nå vil jeg få mer tid sammen med familien min og barna mine, og det gleder jeg meg veldig til, sier han.

Rommis Jokke

-Jeg er veldig takknemlig for å bli kjent med så mye bra folk, og det har vært en fantastisk reise over mange år i håndballen, sier Kolstad Holm.

Han har hatt flere romkamerater gjennom årene i DHK. Men den han trekker frem er først og fremst Jokke (Joakim Hykkerud). De ble kjent på juniorlandslaget. Målvakten har mange artige minner om han, og beskriver Joakim som en «kødden» og leken fyr.

Joakim Hykkerud sparer heller ikke på superlativene i sin beskrivelse av Mathias: -Jeg har kjent Mathias siden jeg var 16 år og han har blitt en av mine nærmeste venner i løpet av disse 18 årene, og en venn for livet, sier Joakim.

-Som håndballspiller er han er av de beste keeperne jeg har spilt på lag med! Vi har opplevd utrolig mye og tatt mange medaljer sammen. Han er en ekte DHK-legende og det blir veldig rart når han nå forlater oss. Men forstår valget hans med å legge opp og få mer tid til familie og jobb. Og jeg vil ta vare på alle gode minner, avslutter Hykkerud.

Vi takker Mathias Kolstad Holm for alle årene han har bidratt i DHK, og ønsker han hell og lykke i tiden som kommer.

Mathias sammen med resten av årets lag i 2019/20 sesongen.