Ledet lenge, men tapte borte for Halden – Drammen

Ledet lenge, men tapte borte for Halden

DHK kom til kort på bortebane mot et fysisk sterkt Halden-lag med en meget god målvakt. Ledelse 16-14 til pause ble til tap 32-28 da det hele var over.

Fire dansker i Halden-drakt ble for mye å hanskes med for DHK på bortebane. Trioen Mikkel Madsen, Benjamin Holm og Jonas N. Byrresen scoret til sammen halvparten av hjemmelagets 32 mål, men kanskje viktigst var målvakten Nicolai Neuperts mange redninger.
-Vi møtte en veldig dyktig målvakt som på den offisielle statistikken hadde en redningsprosent på 35. Først og fremst misbrukte vi altfor mange sjanser på nærskudd, mener DHK-trener Kristian Kjelling.
Samtidig klarte ikke hans forsvar og målvakter å finne rytmen sammen, og det ble med en to håndfull redninger til sammen på DHKs egen statistikk på duoen Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson. De offisielle målvaktstatistikkene er sjelden å stole på. Den sa at DHK hadde fem redninger fordelt på de to, så da hadde nok også Neupart i Halden – målet flere enn de 14 redningene han ble kreditert.
Uansett, målvaktduellen tippet det i Haldens favør denne gangen.
-Jeg er fornøyd med 1. omgang. Da viste vi fram et sterkt forsvar, og i lange perioder var det bra etablert angrepsspill, mener Kjelling.
Kanskje fant han sin bestemann denne søndagskvelden i Espen Gommerud Vågs forsvarsspill før pause. Da var han flink til hele tiden å komme foran og stoppe innspill. Etter pause var han lenge flink til å dele ut juling til hjemmelagets bakspillere som kom innover mot midten.

Trener Kristian Kjelling måtte se at forsvar og målvakter ikke helt hang sammen mot Halden. Samtidig sleit laget etter hvert veldig i det etablerte angrepsspillet mot et fysisk sterkt Halden-lag , og de møtte en veldig god målvakt.

Lagene byttet mål i starten, og ingen av lagenes målvakter fikk så mye kontakt med ballen. DHK var lenge det lille steget foran, mens Halden var i ledelsen for første gang på stillingen 8-7 etter 13 minutter. Hjemmelaget spilte fysisk tøft forsvar og hadde nok bestemt seg for at August Lind Oma ikke skulle få sette opp de andre bakspillerne i gode situasjoner. Han fikk mye oppmerksomhet i hele kampen. Både Sondre Ovid Skovli og David Walstad Haugstvedt var lenge flinke individuelt til å bruke rommene mens Halden brukte mye oppmerksomhet på Oma. Det DHK manglet var før pause var kort sagt effektivitet, for sjansene ble mange, og laget kunne på mange måter ha saget av hjemmelaget etter den første halvtimen. Men de mange bomskuddene gjorde at de aldri ledet med mer enn tre mål, og to til pause.
-Nå skal det nok også sies at vi tok noen dårlige sjanser som endre resultatløse, mener treneren.
Han måtte også registrere at laget aldri fikk til noe særlig med det raske kontrings- og ankomstspillet sitt. Hjemmelaget var disiplinerte, og løp hjem både etter mål og tapte ballkontroller.

DHK var også det lille steget foran de første tolv-tretten minuttene etter pause, men så vokste de nevnte danskene fram og ble helt avgjørende for sitt lag. Madsen og Holm traff på distanseskudd, og da DHK-forsvarerne tok stegene fram i forsvar, fant de Byrresen på streken. I tillegg var algeriske Mounir Chehri både dyktig og heldig fra venstrekanten, og han scoret seks mål han også.
Mens DHK sleit med å komme til gode nok sjanser etter hvert som omgangen skred fram.
Heller ikke et syv mot seks-spill fra Kjelling ga overtall i mål. Flere ganger endte ballen i det åpne DHK-målet etter bomskudd og feil i angrep.
Fra 21-20 til Halden med drøye kvarteret igjen, ble DHK tvunget til å jage resten av kampen. Halden fremsto rutinerte, og dommerne tillot dem å bruke aldri så lang tid hver gang de var i etablert angrep.
-Vi møtte et lag med mange fysisk sterke mannfolk, og sleit etter hvert veldig med det etablerte angrepsspillet, konkluderer trener Kjelling.
Han måtte klare seg uten Trym Korperud Johnsen og Nikolai Moen i denne kampen. Kjelling har et håp om at begge kan være kampklare til de to europacupkampene som venter på hjemmebane til helgen.

Kampfakta, eliteserien:
Halden – Drammen HK 32-28 (14-16)
Halden Arena – over 2000 tilskuere.
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson – David Walstad Haugstvedt 3, Kasper W. Iversen, Simen Vatne Andersen, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 4, Sondre Ovid Skovli 7, Espen Gommerud Våg, August Lind Oma 3, Ola Hoftun Lillelien, Tobias Mehren Søberg, , Emil Hansson 3, Ole-Henry Dahl 5.
Toppscorer Halden: Mikkel Madsen, Benjamin Holm og Mounir Chehri, alle 6 mål.

Øvrige eliteserieresultater i helgen: Bergen-Elverum 25-29, Sandnes – Fjellhammer 34-25, Kristiansand – Follo 35-36, Kolstad-Bækkelaget 35-21.