Skovli med ti mål da DHK feide Sandnes av banen – Drammen

Skovli med ti mål da DHK feide Sandnes av banen

Trener Kristian Kjelling satte sin lit til spillere som ikke fikk så mye spilletid i NM-kampen mot Runar søndag da bunnlaget Sandnes kom til Drammenshallen onsdag. Sondre Ovid Skovli og August Olsen Storbugt tok invitten, og scoret 19 mål til sammen da Sandnes ble slått 38-23.

Det er ikke lett å gjenta gode prestasjoner for et ungt DHK-lag når du kommer fra en skikkelig god bortetriumf over Runar i NM søndag. Spesielt utfordrende blir det når motstanderen er et lag «alle» rundt forventer at DHK skal slå.
Kjelling hadde det i bakhodet da han valgte å starte serieoppgjøret mot bunnlaget Sandnes på hjemmebane med de spillerne som fikk minst spilletid mot Runar, og satset på at de kom med den nødvendige energien til å gi laget en god start på kampen.
-I dag nøt vi godt av at de som startet hadde masse overskudd, energi og lyst til å spille. De ga et godt svar fra start, og så klarte de andre å følge opp etter hvert, konkluderer Kjelling.

August Olsen Storbugt avsluttet kampen med å skru ballen forbi Sandnes-målvakten. Han ble kåret til hjemmelagets beste i denne kampen.

Sondre Ovid Skovli fikk rødt kort etter bare noen minutter spill mot Runar, mens August Olsen Storbugt ble et offer for forsvarskabalen Kjelling måtte legge da Sondre fikk marsjordren. August ble benkesliter store deler av kampen. I tillegg fikk både August Lind Oma og Tobias Mehren Søberg mye spilletid onsdag kveld. Lind Oma var ikke på banen i det hele tatt mot Runar.
Og hvilket svar Kjelling fikk.
Sondre scoret ti mål, August ni, Tobias 4 og Lind Oma 2.
Altså 25 av lagets 38 mål.
Ole-Henry Dahl, som spilte hele bortekampen mot Runar, og gikk av banen med åtte mål søndag, var en av dem som klarte å gjenskape en god prestasjon. Han scoret nok en gang åtte mål. Da han endelig fikk hvile de ti siste minuttene, kom 17 år gamle Kasper Wågheim Iversen fra samarbeidsklubben HK-72 Sande inn på venstrekanten, og fikk score sitt første eliteseriemål.
Dahl og Ovid Skovli er lagets toppscorere med 28 mål så langt.

Sondre Ovid Skovli var god i forsvar, og ble i tillegg lagets toppscorer med sine ti spillemål.

-Vi var på fra start, og gikk ikke i fellen etter en veldig god førsteomgang, men klarte å komme med den samme energien ut til andre omgang, sier Sondre Ovid Skovli.
Han har brukt litt tid på å komme opp på det nivået som gjorde ham til en lagets viktigste spillere i forrige sesong, men har vist over en viss tid nå at han er på gang. Ti spillemål på 13 skuddforsøk lar seg høre, og da kom de tre bommene på rad da kampen var i en fase da begge lag bare ventet på at det skulle ta slutt.
-Jeg bruker ofte litt tid på komme ordentlig i gang med sesongen. Kanskje er det fordi jeg er litt for glad i sommeren, undrer Sondre.
DHK som lag brukte ikke lang tid på å komme i gang. Etter en jevn start, og 3-3 etter at Sandnes hadde åpnet med et fysisk sterkt 5:1-forsvar, fikk DHK-spillerne justert avstanden til forsvarerne i angrep, og de fikk opp intensiteten i forsvarsarbeidet. Og så hjelper det selvfølgelig at målvakten bidrar med sitt. Isak Steinsson, som endte opp med en redningsprosent på 40 mot Runar søndag, økte med en liten prosent, og fikk registrert 41 denne gangen. Det er imponerende.
Imponerende var også førsteomgangen til DHK. 3-3 ble til 10-3 på åtte minutter, og ni minutter senere sto det 16-7. Og 19-9 til pause.
-Det ble en veldig fin kamp med høy disiplin selv da vi ledet veldig mye. Det skal spillerne både ha ros og respekt for. De tok dette på alvorl, og var konsentrerte, mener Kjelling.
Han måtte klare seg uten Trym Korperud Johnsen i denne kampen.

Ole-Henry Dahls åtte mål mot Sandnes sender ham opp i delt ledelse på lagets toppscorerliste sammen med Sondre Ovid Skovli.

August Olsen Storbugt innrømmer at han var veldig klar for å bidra i seriekampen. Godt forsvarsspill ble fulgt opp av kontringer, og i det etablerte angrepsspillet er han en vanskelig mann å stoppe når han først får ballen. Og det gjorde han ofte mot Sandnes.
-Jeg var påskrudd, og veldig lysten på å bidra de minuttene jeg ville få mot Sandnes siden det ble smått med spill søndag. Det handlet mest om å komme ut riktig fra start, og da forsvaret satt og vi tok med intensiteten til resten av spillet, fikk vi den roen vi trengte, og kunne styre dette i land, mener Storbugt.
DHK ledet hele 29-13 knapt halvveis ut i den andre omgangen, og da virket det som begge lag var fornøyd med det som hadde vært, og resten av kampene byttet lagene på å score. Kanskje hadde DHK både på bane og benk begynt å tenke på en vanskelig bortekamp som venter søndag. Da går turen til Halden. Et lag som startet med to minuspoeng, og derfor står med seks poeng etter fire seire i sesongstarten.
Det holder til 6. plass, mens DHKs seier over Sandnes sendte dem opp på andre plass med en kamp mer spilt en de andre topplagene.
Storbugt gleder seg til å møte gamleklubben i den nye storstuen i grensebyen.
Borte er legendariske og fryktede Remmenhallen.
-Jeg gleder meg veldig til den kampen. Det er veldig interesse, god stemning og stort engasjement der nede nå, sier August.