Så kom tapet……. – Drammen

Så kom tapet…….

Etter syv strake seire i sesongåpningen kom tapet. Haslum var best, ville mest og hadde banens beste i målvakten Nikolai Wiig. Det klarte ikke DHK-spillerne matche på det som så ut som en veldig tung dag på jobben. Haslum vant 34-29.

Haslum sto med minus to poeng etter fire kamper etter å ha blitt trukket to poeng da elitelisensvurderingen var unnagjort i sommer. Men anført av tre tidligere DHK-spillere i David Kalvø Valderhaug, Håvard Bjørnskau Johannessen og målvakten Nikolai Wiig, pluss trener Ole-Jacob Borch på benken, mobiliserte de voldsomt til kamp nummer fem. Valderhaug og Johannessen bidro med tolv mål og sammen med Wiigs tre leverte de hele 15 målgivende pasninger! Valderhaug og Johannessen var også nøkkelen i hjemmelaget solide midtforsvar. Så bør strekspilleren Vegard Tennfjords ti mål på tolv forsøk nevnes. Han fant luker overalt på streken denne onsdagskvelden.
-Haslum er alltid giret når de møter oss på hjemmebane. Vi strakk rett og slett ikke til i dag. Spillerne leverte ett hundre prosent på vilje, men vi manglet ti prosent på energi og utførelse av faget vårt. Og så hadde de en fantastisk Nikolai Wiig i mål. Det var den største forskjellen i dag, mener trener Kristian Kjelling.
Ett av de uttalte målene til DHK-laget er å ikke tape for lagene som til enhver tid ligger etter dem på tabellen.
-Normalt skjer det to ganger i løpet av sesongen. Nå har vi èn igjen for å holde oss til den tradisjonen, for å kalle det for det. Men det er bare to poeng tapt, og dette vekker nok bare sinne i gruppen. Det skal vi klare å snu til noe konstruktivt inn mot NM – kampen mot Bodø søndag, sier DHK-treneren.

Det ser ut som Espen Gommerud Våg (t.v.) har kontroll på Haslums Vegard Tennfjord, men strekspilleren var lurest, fant lukene, fikk ballen, og scoret på ti av tolv forsøk denne kvelden.

DHK leverte en veldig svak førsteomgang med mange feil og skuddbom. Greit nok at målvakt Wiig spilte en kjempekamp, men heller ikke denne gangen lærte DHK-spillerne av sine feil underveis. Det var ikke få skudd Haslum-målvakten reddet på armene sine i mellomhøyde.
Det sto 5-5 etter ti minutter, og da hadde Haslum-spillerne vært flinkest til å løpe hjem etter avsluttede angrep. Det ga ikke DHK mange av de enkle målene på kontringer og i ankomstfasen.
Det virket heller ikke som spillerne likte å ligger etter og jage hjemmelaget, for altfor mange angrep ble avsluttet på dårlige sjanser etter 1-2 pasninger, uten noen bearbeiding.
Et målvaktsbytte etter 20 minutter så ut til å snu en dårlig start, og etter noen Isak Steinsson-redninger på rad, var DHK plutselig i ledelsen. Men etter noen utvisninger det pause, og da var stillingen 14-14.
-Det var ikke så mye som skulle til. Noen redninger, og så plutselig var vi med igjen, sier Kjelling.
Det ble dessverre ikke så mange redninger å snakke om fra to av DHKs beste spillere i sesongåpningen. Målvaktsparet Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson har byttet på å være av lagets beste spillere, men denne gangen endte de samlet opp med elleve, en redningsprosent på 25. DHK-spillerne på sin side bommet 17 ganger på veldig klare sjanser på Wiig, som oftest fra seks meter.

Viktor Peterson Norberg var god en periode i den ande omgangen, og da kom DHK inn i kampen igjen. Men det var ikke mange nok som var gode samtidig i DHK-laget denne gangen.

Til tross for at DHK fortsatte å bomme mange på Wiig, ledet de både 20-18 og 21-20, før Haslum fikk et grep på det som DHK aldri klarte å rive ordentlig tilbake. Viktor Petersen Norberg og August Lind Oma, DHKs to beste i denne kampen, gjorde et tappert forsøk og de var oppe på 25-25, men en god periode ble fulgt av en fryktelig dårlig overtallsperiode der DHK-angrepene endte opp i bomskudd og brøyt.
Og null mål.
Haslum var effektive, la masse krefter i forsvarsspillet sitt, og kunne løpe inn noen enkle mål på slutten. Målvakten Wiig avsluttet kampen med tre målgivende pasninger etter å ha holdt et par av skuddene i fast grep.
-Det er gøy når det er kamper som betyr litt ekstra. Slik lokaloppgjørene med DHK gjør for Haslum. Vi har hatt en tøff åpning på sesongen, og det var en god kamp å snu ting på. For det snur fort i idrett, det vet vi, sier Haslum-trener Ole-Jacob Borch.
Han har en fortid som spiller i DHK, og deler kontor på håndballinjen på Norges Toppidrettsgymnas med sjefene Kristian Kjelling, målvaktstrener Mads Fjelddalen og Vegard Saua.
Alle på DHK-benken i dag.
-Nå er vi mange, både spillere og meg selv, som vet mye om hvordan Kristian ønsker at laget hans skal spille håndball, og vi har alle jobbet sinnssykt for å snu denne tapsrekkene. Moro når vi får det til, sier Borch.

August Lind Oma ble kåret til DHKs beste av en jury i hallen. Han scoret fem mål, men for mange tekniske feil i avslutningen av kampen trekker ned.

Kampfakta, eliteserien:
Haslum Drammen HK 34-29 (14-14)

Nadderud Arena – 323 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads B. Fremstad.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson – David Walstad Haugstvedt 1, Simen Vatne Andersen, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 5, Sondre Ovid Skovli 3, Trym Korperud Johnsen 2, Espen Gommerud Våg 2, August Lind Oma 5, Ola Hoftun Lillelien 1, Tobias Mehren Søberg, Emil Hansson 5, Nikolai Moe, Ole-Henry Dahl 2.
Toppscorer Haslum: Vegard Tennfjord 10.

Øvrige eliteserieresultater onsdag kveld: Sandnes – Follo 27-23, Kristiansand – Elverum 25-27.
Elverum og Kolstad har åtte poeng etter fire kamper, DHK på tredjeplass har åtte på fem. Halden er også ubeseiret etter fire kamper, men har som Haslum et poengtrekk på to poeng.