Energiløst da det ble finaletap for Elverum – Drammen

Energiløst da det ble finaletap for Elverum

Slitne DHK-hoder og seige kropper kom til kort i finalen mot Elverum. Fem minutter før slutt ledet hedmarkingene med tolv mål, men en liten sluttspurt gjorde at det «bare» ble 33-25.

-Vi manglet rett og slett energi. Lørdag spilte vi hele kampen mot Halden med tre bakspillere, men mot Elverum var Trym (Korperud Johnsen) klar igjen slik at vi ble fire. Spesielt Viktor (Petersen Norberg) og Sondre (Ovid Skovli) fikk stor belastning gjennom helgen, mener trener Kristian Kjelling.
Mankoen på bakspillere skyldes at David Walstad Haugstvedt hviler en øm skulder, mens Tobias Mehren Søberg og August Lind Oma er borte med ungdomslandslaget i Montenegro. Korperud Johnsen sto over mot Halden lørdag på grunn av et ømt kne.
-Vi ble tynne i bakspillerrekken, bekrefter Kjelling.

Espen Gommerud Våg fant lukene på streken, og hadde bra uttelling med fem mål på seks forsøk i finalen mot Elverum.

Mot Elverum liknet starten slik treningskampen for en kort tid siden artet seg. DHK hadde løsningene mot Elverums offensive forsvarsspill, mens Elverum fikk god uttelling for sitt duellspill i angrep. Derfor byttet lagene mål i starten, og det var jevnt.
Så begynte DHK å bomme, både på syvmeterkast og fra kantposisjonene. Hele 13 bom ble de første 30 minuttene, og når Elverum hadde veldig god uttelling på sine sjanser, ledet de med seks og syv mål inn mot pause.
-I perioder spilte vi bra, for så å falle ut av konseptet. De kom med sitt duellspill, og de kom altfor enkelt til med sine tunge skudd. Vi manglet aggressivitet og fikk ikke kontakt. De gangene vi klarte å pakke sammen i midten, var de flinke til å slippe videre, og avslutningene kom ute på sidene. Uten energi etter hvert ble det tungt, forteller Espen Gommerud Våg.
Han var flink til å finne åpningene, og hadde bra uttelling fra strek. Fem mål ble det på ham i finalen.

Sondre Ovid Skovli (t.v.), Espen Gommerud Våg (t.h.) og de andre i DHKs midtforsvar manglet både aggressivitet og kroppskontakt med Elverum-spillerne i store deler av kampen. Her får Kristian Stranden lov til å gå ganske uhindret opp og skyte.

DHK holdt seg lenge de seks, sju målene etter Elverum, først og fremst på grunn av litt bedre forsvarsspill og at uttellingen på skuddene ble bedre. Men så virket det som konsentrasjonen sluknet. De tekniske feilene som ble holdt nede på fem før pause, var plutselig oppe i 13, og det utnyttet Elverum til å løpe inn noen enkle mål. På det meste ledet de 32-20 med fem minutter igjen å spille. Men så skrudde Elverum av knappen, og en liten skjerping på slutten ga 5-1 til DHK. Og 33-25 til slutt.
-Vi prioriterte å terpe vårt 5:1-forsvar uken fram mot denne turneringen, og det så vi resultater av. Nå blir det en periode der vi må stramme inn avtalene i vårt etablerte angrepsspill. Det er noen detaljer vi må få på plass. Men alt i alt så leverte vi en fin turnering med en sårbar tropp, og jeg føler vi er der vi skal være med et par uker igjen til seriestart, mener trener Kjelling.

Trym Korperud Johnsen hvilte sitt ømme kne lørdag, og var en av dem som hadde litt pondus i det han forsøkte seg på mot Elverum søndag. Han ble toppscorer for laget med seks mål.

Kampfakta, finale Fjellhammer-cup:
Drammen HK – Elverum 25-33 (10-16)

Fjellhammer Arena.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Isak Steinsson – Espen Gommerud Våg 5, Alexander Ørjevik Westby 1, Simen Vatne Andersen, August Olsen Storbugt 4, Viktor Petersen Norberg 3, Sondre Ovid Skovli 1, Trym Korperud Johnsen 6, Ola Hoftun Lillelien 2, Emil Hansson, Ole-Henry Dahl 1, Nikolai Moe 2.

Halden slo Fjellhammer 29-27 i bronsefinalen, mens Runar vant hele 36-27 over Bækkelaget i kampen om 5. plassen.