Gikk tom for krefter – tapte for Skövde – Drammen

Gikk tom for krefter – tapte for Skövde

DHK spilte en god førsteomgang, og holdt følge med svenske Skövde til stillingen 21-19 et stykke ut i andre omgang. Men så var det tomt for krefter, og svenskene vant finalen i Grimsrudcup i Halden 33-25.

-Alt i alt var det to fine kamper i Halden, og vi synes å være i rute inn mot den andre halvdelen av seriespillet. Og det var godt å møte et svensk lag og ikke Elverum en gang til. I finalen spilte vi en fantastisk forsvarsomgang den første halvtimen, men med få spillere å bytte på, gikk vi tom for krefter utover i andre omgang, sier trener Vegard Saua.
Han måtte klare seg uten Hermann Gabriel Vildalen og Trym Korperud Johnsen i hele turneringen, og Gøran Sørheim sto over finalen på grunn av sykdom. Oskar Olafsson var også syk i begge kampene, men spilte og scoret fire mål fredag, og han bidro i forsvar lørdag, og lurte seg med i et angrep og scoret ett mål.
Ola Romsaas var ikke med fredag, men stilte lørdag.
I tillegg til dette ble August (Olsen Storbugt) skadet tidlig i første omgang, og da ble det stor belastning på Kristian Rammel både offensivt og defensivt, og på de to bakspillerne Viktor Petersen Norberg og Sindre Aho.
-De sto samtlige minutter i begge kamper, og de og merket nok at kreftene forsvant etter hvert i finalen, mener Saua.

Viktor Petersen Norberg og Sindre Aho (bildet øverst) spilte mest i de to kampene, og ble også mestscorende for DHK i turneringen. Viktor sto for seks mål begge dager, mens Aho scoret fem mål mot Halden fredag, og fire mål mot Skövde i finalen lørdag.

Viktor ble DHKs toppscorer med seks mål, mens Sindre endte opp med fire mål. Godt å se er det at Markus Fislund Niva synes fullt restituert etter en lang skadeperiode. Fire mål bidro han med lørdag.
– Nykommer Nikolai (Wiig) startet denne kampen i mål, mens Andreas (Björkman-Myhr) spilte andre omgang. Ingen av dem kom opp på det nivået vi er bortskjemt med fra våre målvakter, og manglende redninger var nok den største forskjellen mellom lagene, mener treneren.

I bronsefinalen vant Halden over Elverum, etter at det sto uavgjort etter full tid.

DHK møter Fjellhammer borte i en treningskamp torsdag.