Andreas med en redningsprosent på 51! – Drammen

Andreas med en redningsprosent på 51!

DHK var i ferd med å rote det til for seg selv i hjemmekampen mot Sandnes, men da hentet målvakten Andreas Björkman-Myhr fram noen fenomenale redninger. Han slapp kun to skudd forbi seg de siste 19 minuttene, og dermed ble 20-18-ledelsen til en ti måls seier over rogalendingene. Andreas, han endte opp med en redningsprosent på 51 da DHK vant 30-20!
-Jeg hadde ikke noe annet valg enn å spille bra i dag, forklarer han.

Andremålvakt/målvaktstrener Mads Fjelddalen prøvde å gi Andreas Björkman-Myhr noen tilbakemeldinger da svensken oppdaget at Sandnes var i ferd med å starte på en kontring.

Her kommer litt mer forklaring. Andreas følte nok et stort ansvar for at trener Kristian Kjelling ikke skulle være tvunget til å sette inn lagets andremålvakt denne kvelden. For på benken satt målvaktstrener Mads Fjelddalen, med susp og spillerdrakt. DHK hadde selvfølgelig ikke rukket å erstatte Andrè Bergsholm Kristensen som ble solgt til portugisiske Sporting Lisboa på torsdag.
Det åpnet for Fjelddalen, 15 år siden sist han sto i mål.
-Jeg tror aldri DHK har hatt med en debutant som for alt i verden håpet at han ikke ville komme på banen, sier han.

Det ble ikke bruk Fjelddalen denne kvelden. Det vil si han kunne nok gjort en grei jobb. For DHK-forsvaret foran ham var knallsterkt denne kvelden. At Sandnes til slutt scoret 20 mål skyldtes mer det uinspirerte angrepsspillet DHK leverte det første kvarteret etter pause. De ga mange enkle mål som Sandnes-spillerne løp inn.
-Pausepraten denne gangen ble for tam fra min side. Vi kunne ledet mye mer enn vi gjorde (17-10), og det ble bare noe ullent prat om hva vi kunne gjøre bedre. Vi husket nok alle 17-målsseieren der borte for ikke så lenge siden. Men da var vi på i samfulle 60 minutter. Denne gangen var det alt for mange som slapp seg ned til 90 prosent etter pause, forklarer Kristian Kjelling.

Viktor Petersen Norberg ble lagets toppscorer med syv mål, og knivet med målvakten Andreas Björkman-Myhr om å bli banens beste denne kvelden.

Han og spillerne jobbet hardt den siste uken inn mot kampen, og spesielt de tre siste dagene var det veldig fokus på at dette skulle ingen ta lett på. Derfor var det et heltent lag som sto der da kampen ble blåst i gang. Og Sandnes-spillerne sto bare igjen etter tekniske feil og bomskudd, og så DHK løpe dem i senk.
11-2 sto det etter 13 minutter, og altså 17-10 til pause. Med til historien hører det også med at Sandnes hadde pådratt seg to utvisninger i sitt midtforsvar før det var spilt syv minutter. De hang rett og slett ikke med.
At utvisninger ble avgjørende senere, kommer vi tilbake til.
-De første 20 minuttene var fenomenale, og vi hadde gått fra å prate om hvordan det skulle gjøres, til å virkelig gjøre det som var planen, sier Kjelling.
-Jeg er stolt av det spillerne har levert det siste halvåret, , og det ville vært tungt om vi hadde rotet bort dette, og tapt. Det gir en god følelse å ha den sølvplassen gjennom VM-pausen i januar, mener Kjelling.

Det skal også nevnes at Björkman-Myhr fikk god hjelp av det etablerte forsvaret foran seg, der spesielt Oskar Olafsson igjen viste at han er en av eliteseriens aller beste forsvarsspillere.
-Det etablerte forsvaret var helt fantastisk, og vi fikk dem i de situasjonene vi ønsket. For meg ble det en tålmodighetsprøve, for det gikk så lang tid mellom hvert skudd. Jeg sto der og jobbet med føttene hele tiden, og det ble mest trening for hodet. Men jeg klarte å holde konsentrasjonen hele veien i dag, sier Andreas.
Det gjorde som sagt ikke utespillerne. Bryteren ble slått av kollektivt etter pause , de tekniske feilene florerte, og Sandnes – målvakten Per Ingvald Søyland Bø ble skutt til gjestenes beste spiller for kvelden. Han var god han, og takket være hans mange redninger ble Sandnes invitert inn i kampen igjen. 17-10 ble til 20-18 på elleve minutter. Men så var det de nevnte utvisningene, da. Da kampuret viste 43.37 fikk Jacob F. Lorentzen sin tredje utvisning, og dermed opp på tribunen med rødt kort. 20 sekunder senere, på tiden 43.57, mente dommerne at Ole A. Oftedal taklet en DHK-spiller mot hodet, og dermed direkte rødt kort.
Og opp på tribunen med ham også.

Sindre Aho avsluttet kampen veldig sterkt, og scoret noen viktige mål da DHK kom tilbake i kampen etter å levert veldig svakt etter pause.

Sindre Aho brukte minuttene i overtall til å score 21-18 og 22-18, mens Viktor Petersen Norberg, som var veldig god denne kvelden, satte inn 23-18 og 24-18.
Siden så ikke DHK seg tilbake, og mens Sandnes kun scoret to mål de 19 siste minuttene, fosset DHK fra enda mer.
-Vi slarvet i angrepsspillet vårt etter pause, og inviterte dem inn i kampen. Men de siste 15 minuttene hadde jeg full kontroll på alt, og det var ikke mange baller som gikk forbi meg, erindrer Björkman-Myhr.
Han syntes det var litt rart ikke å ha med kollega Andrè Bergsholm Kristensen lenger. Først de siste treningene inn mot kampen, og så på selve kampen.
-Vi kom veldig godt overens, og jeg har hevet nivået mitt gjennom å jobbe med ham og Mads denne høsten. Leit for oss at han dro, for fallhøyden er stor med tanke på skader. Men kjempemorsomt at han fikk sjansen til å gå til en slik storklubb, mener Andreas.
Han trengte ikke å bli minnet på historien fra hans første periode i DHK. I en bortekamp mot Elverum pådro først målvaktskollega Mathias Kolstad Holm seg et fingerbrudd, før Andreas pådro seg en lyskestrekk. Han måtte fullføre kampen, men begge to var ute i lang tid.
-DHK har vel bare en jobb å gjøre, og det er å pakke meg inn i bomull mellom kampene, mener svensken.

Kampfakta, eliteserien:
Drammen HK – sandnes 30-20 (17-10)

Drammenshallen – 529 tilskuere.
Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Mads Fjelddalen – Kristian Rammel 3, Kristoffer Raastad-Hoel 3, Sindre Aho 5, Hermann Gabriel Vildalen, Ola Romsaas, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 7, Gøran Sørheim 2, Oskar Olafsson 1, Ola Hoftun Lillelien 4, Ole-Henry Dahl 3.
Toppscorer Sandnes: Tord lea Knutsen.

Øvrige resultater: Elverum-Runar 34-26, Fjellhammer – Bækkelaget 37-29, Halden- Nærbø 30-36.
Onsdag 21.12 spilles: Kolstad-Haslum, ØIF Arendal-Kristiansand og Elverum-Nærbø, og etter det er det VM-pause fram til 2.2. 2023.