Strålende av Andrè og Gøran da DHK slo KRS 35-26 – Drammen

Strålende av Andrè og Gøran da DHK slo KRS 35-26

50 ganger skjøt Kristiansand-spillerne mellom stengene til Andrè Bergsholm Kristensen. DHK-målvakten reddet 24 av dem, og endte på en redningsprosent på 48 da DHK til slutt vant 35-26.
– Fine tall, det da, mener Andrè.
Ingen mann av store ord og fakter, men stå i mål, det kan han. Og han fulgte opp Andreas Björkman-Myhrs flotte bortekamp mot Sandnes i den forrige serierunden med en prestasjon som er god å ta med seg på veien.
-Det er selvfølgelig gøy å få treff, og jeg følte jeg traff fint på skudd og situasjoner vi har jobbet mye med i det siste. I dag ble det mange strekskudd da vi slurvet litt defensivt, men det kom også mange rare skudd som jeg reddet, sier målvakten.

Andrè Bergsholm Kristensen ble utfordret gang på gang på skudd fra seks meter, og gikk seirende ut av veldig mange av de duellene.

Gjestene Kristiansand kom til Drammenshallen med like mange poeng som DHK på en femteplass på tabellen. Og de kom med godt mot etter å ha slått ØIF Arendal med ett mål i et lokaloppgjør på hjemmebane midt i uken.
Men de ledet kun en gang i kampen, på stillingen 2-1, og siden var det DHK. Hjemmelaget slurvet i noen perioder defensivt, og ga store rom til deres strekspillere, men Andrè i mål rettet opp mye. Det ga DHK noen kontringsmål, og via 10-7 etter 17 minutter, gikk de til 20-11 på ti minutter.
Til pause ledet DHK 20-13.
– Vi har sagt at vi skal se på kamper mot lag bak oss som medaljekamper, men denne gangen sto vi opp mot et lag som har vist at de faktisk er en medaljekandidat. De var a poeng med oss før kampen, og de kom fra en meget sterk seier over ØIF Arendal for noen dager siden, sier trener Kristian Kjelling.
KRS vil nok være enige i at deres forsvarsspill ble bedre etter pause, men Gøran Sørheim fikk de aldri helt taket på. Rett etter pause stjal han også et mål da han satt og lurte på benken da KRS tok avkast etter et DHK-mål i overtall. Målvakten var på vei mot benken da Gøran snappet ballen og kastet den enkelt i tomt mål.

De lyste innsats lang vei av Gøran Sørheim denne kvelden, og han endte opp med å bli lagets toppscorer med åtte spillemål. Ole-Henry Dahl endte også opp med åtet mål, der tre av dem kom på syvmeterkast.

-Det var ikke en kamp der vi bare kunne gå ut og innkassere poengene. Greit nok at vi nok var favoritter, men de har vært gode, lå a poeng med oss, og kom med selvtillit etter onsdagens seier. Men vi var konsentrerte store deler av kampen, og de gangene vi slurvet litt defensivt, var Andrè der. Han var ekstremt god i kveld, mener Gøran Sørheim.
Han var som sagt veldig god denne kvelden selv også, og endte på åtte spillemål. For det ble han kåret til banens beste, men det må ha vært i skarp konkurranse med Bergsholm Kristensen.

KRS fremsto nok bedre både i angrep og i forsvar etter pause, og kanskje hjalp også DHK til litt selv også med mange tekniske feil og bomskudd den siste halvtimen. De kom i hovedsak etter at laget hadde opparbeidet en ti måls ledelse, 26-26, allerede etter 39 minutters spill. Ni minutter før slutt var ledelsen knappet ned til 29-24.
Men bare for å sette skapet ordentlig på plass avsluttet Andrè Bergsholm Kristensen med å redde et syvmeterkast i det siste angrepet til KRS. Og det passet også fint at Hermann Gabriel Vildalen fikk score kveldens siste mål til 35-26. Det var hans fjerde mål for kvelden i hans hjemmedebut for sesongen.

Hermann Gabriel Vildalen jobber hardt for å komme tilbake i kampform, og viste vel at han er kommet lengst i angrepsspillet sitt. I forsvar var nok manglende samspill med dem rundt seg mer tydelig.

Oskar Olafsson viste at han fortsatt kan spille godt angrepsspill da han fikk mye tid på venstrebacken. Fire mål ble det på ham også.
– Gøran og Andrè leverte begge fabelaktig denne kvelden, Hermann viste at han er på god vei tilbake, og August (Olsen Storbugt) gjorde igjen jobben defensivt i tillegg til at han var en av våre mest aktive på kontringene. Så kan vi leve med at vi slapp oss litt ned da vi ledet med ti mål, men Gøran styrte det hele inn, oppsummerer trener Kjelling.

Nykommeren Trym Korperud Johnsen satt på ergometersykkel bak benken i samfulle 60 minutter med et ømt kne etter stor belastning over tids, mens Markus Foslund Niva aldri kom lenger enn til tribunen med sitt vonde kne. Ola Romsaas fikk noen minutter, men forble målløs.
DHKs neste kamp er bortemøtet mot Bækkelaget 23. november.

Her ser det ut som August Olsen Storbugt har brukt opp alle kreftene på veien fram i en kontring, men sannheten er at KRS – forsvarerne brukte alt de hadde av krefter for å stoppe ham. Det ga både syvmeterkast og utvisninger på sørlendingene. Og August, han ordnet i tillegg to mål med en motstander nærmest på ryggen.

Her er de andre eliteserieresultatene denne kvelden:
Elverum-Sandnes 30-22, Halden – Haslum 35-32 og ØIF Arendal – Bækkelaget 27-28.
Det var ØIFs andre ettmålstap denne uken, og som mot Kristiansand onsdag ble vinnermålet scoret med kun fem sekunder igjen å spille. ØIF rakk også en avslutning til, men den gikk i stolpen.