Ísak signerte for tre år – Drammen

Ísak signerte for tre år

Nok en gang velger Kjelling talent foran erfaring. Med 19 år gamle Ísak Steinssons signatur, ender DHK opp med det som er eliteseriens desidert yngste målvaktspar. 

Men som alle som har fulgt DHK de siste årene vet, er ikke Kjelling redd for å satse på yngre krefter.
-Vi har tradisjon for å hente unge talenter fra nærområdet og la de utvikle seg hos oss. Ísak er en meget spennende målvakt som vi har fulgt i mange år. Han er teknisk god, har god treningsmoral, stort potensial, så jeg er overbevist om at han og Oscar vil levere bra for oss, under kyndig veiledning av måvakttrener Mads. I tillegg er han en veldig fin gutt, sier Kjelling.
Mads Fjelddalen er også full av lovord om unggutten: -Ísak har både en personlighet og ferdigheter som passer vår profil godt. Vi vektlegger hele tiden å hente seriøse, profesjonelle unggutter som i tillegg er fine mennesker. Og Isak besitter alle disse kvalitetene i fullt monn. Igjennom hospiteringen hans de siste årene har vi blitt relativt godt kjent, og han er en rolig, stødig type som hele tiden har vist fremgang når han har trent med oss, sier Fjelddalen.

Med Oscar Syvertsen og Ísak Steinsson får vi altså det yngste keeperparet i eliteserien på lang tid.
-Jeg kan ikke huske et yngre keeperpar i eliteserien siden jeg selv kom opp i eliteserien som 16-åring i 1993. Men det er en situasjon jeg er strålende fornøyd med. Vi har to ambisiøse, treningsvillige, talentfulle keepere som allerede har vist at de jobber godt sammen. Og selv om de fleste keepere når sitt toppnivå når de nærmer seg 30 år, synes jeg begge allerede har vist at de kan bite godt fra seg, sier Fjelddalen.
Selv trekker Ísak frem nettopp DHK-trenerne som en av årsakene til at han ønsket seg til klubben.
-I Drammen er det dyktige trenere, som jeg selv har erfart hvordan det er å samarbeide med ved å hospitere noen år. Hospiteringen har også gitt meg et innblikk i en spillergruppe jeg synes er veldig fin, og som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Ísak.
Og unggutten, som nå har signert en treårsavtale med Drammen, er absolutt ikke et ubeskrevet blad for DHK og Drammenshallen. Han har som nevnt hospitert i DHK gjennom flere sesonger, men han vikarierte også i fjor en periode for en skadet Andreas Björkman-Myhr, og fikk flere kamper for DHK.

Den nye DHK-målvakten har valgt å spille internasjonalt for Island, og skal denne sommeren spille EM for sitt årskull i Slovenia. (Alle foto: IHF/HRS/kolektiff)

Ísak kommer fra to sesonger i ROS i 1. divisjon, der han har gjort sine saker meget bra. Opprinnelig er han Asker-gutt, og spilte blant annet Bring-finale der med lagkamerat August Lind Oma.
Kjelling forteller at han har visst om Ísak siden tidlig i ungdomshåndballen, og at sisteskansen imponerte voldsomt på inntakstreningen på NTG for drøye tre år siden. Allerede da kom tanken om at dette var en mulig fremtidig DHK-spiller.
-Den første treningen var helt vill. Ingen skudd gikk inn bak han. Da husker jeg at jeg snakka med faren hans etterpå og sa: Vi snakkes om noen år, ler Kjelling.
Ísak er for øvrig halvt islandsk og har tidligere bodd et års tid på sagaøya for å lære språket helt. Han har vært fast innslag på det islandske 04-landslaget, og skal også representere landet i sommerens EM i Slovenia. Her skal han også konkurrere mot lagkompisene David Haugstvedt og keeperkollega Oscar Syvertsen, som begge er tatt ut i Norges EM-tropp.

Unggutten har allerede fått sin debut i eliteserien med DHK (Foto: Roy Johnsen)

-Du har en hektisk sommer, med u-landslagsoppdrag for Island og oppkjøring med DHK. Hvilke tanker gjør du deg rundt dette?
-Jeg vil gjerne gjøre et godt mesterskap, og gleder meg samtidig til å komme hjem til DHK og oppkjøringen der. Jeg tenker også det er bra for DHK at vi er mange unge spillere i klubben som får internasjonal erfaring. Islands trenere synes videre det er bra at jeg har gått til Drammen, som er en klubb islendinger kjenner godt fordi det har vært mange islandske spillere der. DHK er kjent på Island som en god klubb å utvikle seg i, sier Ísak.