Robert Sigurdarson forlater DHK – Drammen

Robert Sigurdarson forlater DHK

Først forsvant over to meter med forsvarsspiller da Kristian Rammel tirsdag meldte overgang til sveitsiske Pfadi Winterthur. Nå er det også klart at nesten to meter til med forsvarspiller også forlater klubben. Islandske Robert Sigurdarson har valgt å avslutte kontrakten ett år før tiden.

Rett før jul uttalte Robert Sigurdarson at det fantes ikke noe i hans hode som skulle tilsi at han ikke skulle fullføre toårskontrakten med DHK. Fire måneder senere forteller han at han har varslet trener Kristian Kjelling og spillergruppen at han forlater klubben ett år før tiden.
– Bare så det er sagt så er dette ene og alene min avgjørelse. Jeg er glad for at jeg valgte DHK. Jeg har blitt tatt i mot med åpne armer både av alle i og rundt klubben, spillergruppen har vært helt fantastisk til å involvere meg som ny spiller, og jeg har trivdes i byen. Jeg har til og med funnet meg norske venner. Sånn sett har dette første året vært helt optimalt, forteller Robert.
Men det ligger tydeligvis et men der.
– Jeg er stolt av sesongen vi har gjennomført, men det ble like vel ikke slik verken Kjelling eller jeg tenkte oss. Det har vært en litt opp-og-ned sesong for meg, og jeg ønsker å finne meg en klubb der jeg passer bedre inn sportslig. Jeg er klar over at jeg tar en sjanse ved å takke av etter bare en sesong, og den avgjørelsen er bare min, innrømmer han.

Robert Sigurdarson (t.h.), her i spann med Sondre Ovid Skovli i en seriekamp hjemme mot Bergen i mars.

-Robert har vist at han var det vi trodde om han, nemlig en redelig og fin fyr som jeg har fått et godt forhold til. Han viste den gløden, energien og fighterviljen vi så hos ham, men nå fikk han nok ikke den rollen han håpet på. Og det ble nok til syvende og sist for lite spilletid på ham ut fra forventningene, forteller Kristian Kjelling.
Han disponerte lenge fire spillere som kunne bekle de to midtforsvarerposisjonene; Hermann Gabriel Vildalen, Sondre Ovid Skovli, Kristian Rammel og Sigurdarson. Skovli har overrasket mange, og han har vokst fram til å bli en av Kjellings mest betrodde forsvarsspillere. Det gjorde at det ble mindre spilletid på Sigurdarson. Da Vildalen forsvant helt ut med sin skade, rykket Robert en plass fram i køen. Men ikke nok til å overbevise ham om det vil bli mer. For Kjelling har allerede hentet Espen Gommerud Våg tilbake fra portugisisk håndball, og nylig signerte han også unge Simen Vatne Andersen. Strekspiller, og etter ryktene en god forsvarspiller han også.

Islendingen viste seg å være det man trodde på forhånd: en trivelig, fin fyr med mye energi, glød og fightervilje. Her sammen med svenske Andreas Björkman-Myhr som også forlater DHK etter denne sesongen.

Robert er rask til å forklare at han har hatt mange og gode samtaler med DHK-treneren, både om det sportslige og livet generelt. DHK er islendingens første utenlandsklubb.
– Jeg har lært utrolig mye av Kjelling og medspillerne i DHK, og jeg har fått et godt innblikk i den fysiske treningen som må legges ned for å spille den håndballen jeg ønsker. Jeg har jo spesialisert meg som forsvarsspiller, og gjennom samtalene med Kjelling, og alle treningene og kampene har jeg fått et godt påfyll til det taktiske, defensive spillet .
28-åringen har ingen ny klubb klar, men vi vet at han ønsker å spille i nærheten av kjæresten av Andrea Jakobsen. Hun spilte i Sverige mens Robert spilte på øya Vestmannaeyer, og flyttet videre til danske Silkeborg-Voel KFUM mens han har vært i DHK. Kanskje finner de en klubb i nærheten av hverandre. Eller kanskje flytter Robert tilbake til Island der han har en høy stjerne som forsvarsspiller.