Kristian Rammel til Pfadi Winterthur – Drammen

Kristian Rammel til Pfadi Winterthur

Kristian Rammel forlater Drammen HK etter sesongen, og fortsetter karrieren i sveitsiske Pfadi Winterthur.

Etter to sesonger i DHK-drakten venter nye eventyr for den høyvokste strekspilleren. To sesonger han setter veldig pris på.
-Jeg har trivdes veldig bra med både spillergruppa og alle rundt laget, og har opplevde en veldig profesjonell tilnærming til alt vi har holdt på med sportslig. Fra den fysiske grunntreningen til forberedelse og gjennomføring av kamper. Da jeg kom hit, i en alder av 27 år, trodde jeg ikke at jeg skulle utvikle meg så veldig mye mer som spiller, men det har jeg jeg. Jeg forlater klubben i en alder av 29 som en bedre spiller enn da jeg kom, mener han.
-Det er jo litt trist å forlate dette, men jeg er stolt av å ha vært med på det laget har levert, og jeg er litt stolt av meg selv for måten jeg kom tilbake etter skaden jeg pådro meg rett før seriestart, sier Rammel.

Kristian Rammel spilte mye forsvar før han kom til DHK, men har utviklet seg veldig i angrepsspillet på streken, og har levert veldig mange gode prestasjoner denne våren.

Han har hatt en flott siste del av sesongen etter at han kom tilbake etter skaden, og mandag kveld avsluttet han DHK- karrieren med å være en av lagets beste spillere da Kolstad vant 28-23 i den andre semifinalen i sluttspillet. Kristian scoret fire mål etter å ha fått mer juling på streken enn i noen annen kamp denne sesongen.
-Det ble jo ikke en avslutning som ønsket, men vi spilte kanskje årsbeste i forsvar denne kampen. Dermed ble det en verdig avslutning, både for meg personlig, og for laget i møtet med en motstander som jo holder Champions League-nivå. Det var slitsomt, tror aldri jeg har fått så mye juling. Men det var mye folk i hallen som bare ga mye energi til oss på banen, og det var først etter kampslutt at jeg kjente hvor sliten og mørbanket jeg er, forteller Kristian.
-Akkurat nå er det litt vemodig. Både fordi vi tapte, og at det var den siste kampen med gutta. Men det var også morsomt å spille mot de beste, og vi merket i begge kampene mot Kolstad at det var et nivå opp i forhold til de andre eliteserielagene, mener Rammel.
Trener Kristian Kjelling kan ikke få fullrost Rammel nok.
-En veldig fin fyr som har vært utrolig lojal hele veien. De siste månedene har kanskje vært hans beste i DHK-drakten. Fra å ha vært nærmest en ren forsvarsspiller i ØIF Arendal før han kom hit, har han utviklet spillet sitt til å bli en veldig god angrepsspiller også. Imponerende, mener Kjelling.

Med sine 208 centimeter har Kristian Rammel ruvet bra i DHKs midtforsvar disse to sesongene.

Han har klart å holde overgangen på avstand under serieavslutning og sluttspill. For kort tid siden informerte han spillere og ledere om fremtidsplanene.
-Det blir spennende sportslig, og en opplevelse for livet. Jeg er på utgående kontrakt i DHK, og så dukket dette tilbudet opp. Og når du er 29 år gammel, så skjønner jeg også at dette vel blir min siste mulighet til å spille utenlands igjen, forklarer Kristian.
Han har forsøkt det tidligere, i danskeklubbene Århus og Lemvig-Thyborøn, og han var kaptein i ØIF Arendal før han signerte for DHK i 2022.
Rammel har en master i økonomi og administrasjon, og har kombinert en halvtidsstilling som revisormedarbeider i drammensfirmaet Revisorgruppen AS med spill i DHK. Jobben tar han med seg til Sveits.
-Det var veldig sporty og kult gjort av sjefen. Det blir jo på en måte å jobbe på hjemmekontor. Jeg har alltid syntes det har vært fint å ha noe å holde på med ved siden av idretten, det være seg studier eller jobb. Det har jeg aldri hatt problemer med å finne tid til, sier han.
Han bruker ordet kult om veldig mye når han både forteller om klubben og det sportslige, og om muligheten til å oppleve Sveits med sin kultur og natur. Byen Winterthur ligger med kort avstand til Zürich, retning nord-øst.
– Det er jo midt i Europa, med kort vei til mange storbyer. Og så er det bare 40 minutter med tog til Andreas.
Lagkameraten Andreas Björkman – Myhr har som kjent skrevet under for sveitsiske St. Ottmar fra byen St. Gallen.

Det er ingen småklubb Rammel har takket ja til. Pfadi Winterthur har ti sveitsiske seriemesterskap på skrytelisten, det siste i 2021, og de har åtte cupmesterskap. De har spilt sammenhengende i en eller annen europacup siden 1992, totalt 186 internasjonale kamper. Denne sesongen ble de nummer fire i sin European League-pulje. Onsdag spiller de femte og avgjørende semifinalekamp mot Kadetten Schaffhausen på bortebane.
– Selvfølgelig lokket det litt ekstra at de skal spille europacup neste sesong også, sier Kristian.
Han har hatt lange telefonsamtaler med trener Goran Cvetkovic underveis i prosessen.
-Han er veldig klar på at de henter meg for å spille begge veier, og treneren var veldig tydelig på at min erfaring også veide tungt da de gikk for meg.
Kristian Rammel blir ikke den første spilleren med Bækkelaget som moderklubb i Pfadi Winterthur. Morten Schønfeldt opplevde å bli både cup- og seriemester med klubben som spiller midt på 1990-tallet, og han kom tilbake og gjentok bedriftene som trener for laget noen år senere.
Hansken er kastet, Kristian!