Så var det over- og Andreas takket for seg – Drammen

Så var det over- og Andreas takket for seg

Andreas Björkman-Myhr passet på å bli banens beste i sin siste kamp for DHK (i denne omgangen?). Målvakten kunne like vel ikke hindre at Kolstad sikret finalebilletten etter 28-23-seieren. Og dermed var det slutt for denne gangen.

Andreas trengte et minutt for seg selv da dommersignalet lød, og sesongen plutselig var over. Og ikke bare sesongen, men også hans andre periode som DHK-målvakt var sluttspilt. Neste sesong går som kjent ferden videre til sveitsisk topphåndball.
– Det var plutselig en tomhet der og da som kjentes veldig spesiell. Stoltheten over det jeg har fått være med på kjenner jeg på nå når jeg står her , men samtidig er det en tristhet over det hele. Det er jo alltid litt rart når en sesong er ferdigspilt, men når det er din siste kamp i en klubb, så vil du så gjerne. Men vi nådde ikke helt fram, sier Andreas.
Hans bidrag med en redningsprosent på 34 var viktig da DHK gjorde dette til en severdig opplevelse for tett oppunder 2000 tilskuere. Og det motiverte medspillerne til å legge ned en enorm innsats i det defensive arbeidet. Kanskje noe av det beste laget har levert denne sesongen sett ut fra en motstander på Champions League-nivå.
-Vi klarte å skape litt nerve i denne kampen også, mener målvakten.

Det var målvaktenes kveld i Drammenshallen. Andreas Björkman-Myhr ble kåret til DHKs beste i sin siste kamp for DHK, men Kolstads målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud ble kåret til sitt lags bestemann.

I motsetning til i bortekampen i Trondheim i den første semifinalen var DHK-spillerne til stede fra første kast, og det var jevnt helt til DHK begynte å pådra seg utvisninger. Da fikk Kolstad en tremåls ledelse etter 20 minutter. At de bare hadde sluppet inn ti mål forteller litt om både målvakts- og forsvarsspillet i starten.
-Vi var påskrudd, og fightet med alt vi hadde, og dermed ble det en veldig flott førsteomgang, mener trener Kristian Kjelling.
Litt av utfordringen var å få ballen bak en veldig opplagt Torbjørn Sittrup Bergerud som endte opp med en redningsprosent på hele 42 i følge den offisielle statistikken. Björkman-Myhr stoppet på 34. Også Bergerud fikk hjelp av et hardtarbeidende forsvar foran seg.
I tillegg ble det noen tekniske feil som DHK ble straffet hardt for.
Da det syntes som Kolstad var i ferd med å feste et skikkelig grep på det på stillingen 13-9, kom DHK voldsomt tilbake, og Emil Hansson kontret inn 12-13 rett før pause.
To minutter før pause fikk imidlertid August Olsen Storbugt direkte rødt kort i angrep i en situasjon med Sander Sagosen som dommerne måtte se på nytt på video.
Det kostet nok dyrt, for belastningen i forsvar på sentrale spillere som Viktor Petersen Norberg, Trym Korperud Johnsen, Sondre Ovid Skovli og Kristian Rammel ble steintøff med enda færre å bytte med. Fra før er gode forsvarsspillere som Hermann Gabriel Vildalen og David Walstad Haugstvedt ute av spill.

Utvisninger, som her ved Kristian Rammel, og et direkte rødt kort til August Olsen Storbugt, gjorde det litt tyngre for DHK mot Kolstad.

Trener Kristian Kjelling forsøkte å ta noen grep, men lyktes ikke spesielt godt da han forsøkte å spille syv mot seks i angrep i starten av andre omgang. Det sto 14-12 til pause, men da Kristian Rammel scoret lagets første mål etter halvtidshvilen, sto det allerede 19-12 til gjestene. 5-0 vant Kolstad på under ni minutter.
– Vi gamblet litt, og det var synd at den perioden der vi prøvde å spille syv mot seks ble så kostbar. Men jeg følte vi måtte gjøre noe da vi havnet bak, forklarer Kjelling.
Kolstad scoret sitt 21-13-mål i åpent mål da DHK faktisk spilte overtall, det i en periode der de tekniske feilene og bomskuddene florerte. Men så ble laget invitert inn i kampen igjen da Kolstad fikk to spillere utvist nesten samtidig. Ole-Henry Dahl reduserte til 23-17, Trym Korperud Johnsen ordnet 19-23, og etter to Kristian Rammel-scoring på rad, ledet Kolstad plutselig bare 24-21.
– Måten vi kriget oss inn igjen i denne kampen også, imponerte meg, og det er et stort hjerte som har båret oss gjennom disse semifinalekampene, sier Kjelling.
På slutten gamblet han litt til da han sendte laget fram i nærmest spiller mot spiller, og det behersket nok Kolstad best. Slik at det ble28-23 til slutt.
– Jeg er kjempefornøyd, jeg, avslutter Kristian Kjelling.

Kolstads forsvarsspill er på et internasjonalt nivå, og det gjorde arbeidsbetingelsene for blant annet August Olsen Storbugt atskillig vanskeligere. Her er det landslagsspillerne Vetle E. Aga (f.v.), Magnus Abelvik Rød og Simen U.Lyse som pakker ham inn.

Kampfakta, 2. semifinale sluttspillet:
Drammen HK-Kolstad 23-28 (12-14)

Drammenshallen – 1945 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Andreas Björman – Myhr og Isak Steinsson – Kristian Rammel 4, August Olsen Storbugt, Viktor Petersen Norberg 4, Sondre Ovid Skovli 1, Trym Korperud Johnsen 4, August Lind Oma 2, Ola Hoftun Lillelien, Emil Hansson 5, Tobias Mehren Søberg, Robert Sigurdarson, Ole-Henry Dahl 3.
Toppscorer Kolstad: Sigvald B. Gudjohnsson 7.

Emil Hansson fikk en fin avslutning på sesongen etter hvert som spilletiden økte. I bortekampen mot Kolstad scoret han fem ganger, mens det ble fire mål på ham i hjemmekampen.