Åpner Drammenshallen for trønderne før semifinalen: Bart gir gratis inngang! – Drammen

Åpner Drammenshallen for trønderne før semifinalen: Bart gir gratis inngang!

Mens Elverum og Bergen kranglet så busta føyk i offentligheten før kvartfinalene i sluttspillet, er det mye mer gemyttlig stemning mellom semifinalelagene Drammen og Kolstad. Så god stemning at hjemmelaget har valgt å gå til et drastisk skritt når det gjelder billettsalget: Alle med bart kommer gratis inn på kampen DHK-Kolstad mandag.

At dette er et tiltak som vil favorisere bortefansen fra bartebyen Trondheim, er hevet over enhver tvil. DHK tapte første semifinale med seks mål og trenger all hjelp de kan få fra hjemmepublikummet. Så hvorfor har DHK valgt å slippe «fienden» gratis innenfor portene?
-Det er fordi vi rett og slett er så rause her i Drammen. Også med utenbys folk. Det er ingen tvil om at dette ukonvensjonelle tiltaket vil påføre klubben et kraftig økonomisk tap, men vi har jo som alle vet romslig økonomi og enorme budsjetter i DHK, så det tapet tar vi på strak arm, sier daglig leder i DHK, Kristian Kjelling.
Og det er en pen sum klubben går glipp av etter det elleville stuntet. Ifølge undersøkelser utført av troverdige, men svært tvilsomme kilder, har om lag halvparten av trønderne bart. Det vil si ca. 100 prosent av alle menn. Ifølge beregninger gjort av innleide tallknusere, er det ventet mellom 750 og 1000 trøndere med bart i Drammenshallen mandag. Så klubben regner med å tape minst 100 000 kroner, kanskje mer. Det bekymrer ikke DHK-sjefen nevneverdig.

Eksempel på trønder med bart: Kolstads Simen U. Lyse. FOTO: Barbro Borthen

-Lager vi fest, så lager vi fest. La oss fokusere på det positive. Og det er mye upraktisk ved å ha bart, så er det ikke hyggelig å gi bartefolka en fordel i ny og ne? Vi gjør dette kun for å være hyggelig, og for å vise at fans fra bartebyen Trondheim er hjertelig velkommen til oss, sier Kjelling.
Kjelling, som jo både er trener og daglig leder, understreker at bartefordelene er forbeholdt tribunen, og ikke gjelder på selve banen.
-Vi så jo at Simen Lyse på Kolstad har fått bart nå, men han må dessverre forberede seg på å bli taklet minst like hardt som alle andre Kolstad-spillere. Kanskje enda litt hardere, han ble tross alt toppscorer i den første semifinalen, sier Kjelling, som er ute etter revansje etter det forsmedelige 26-32-tapet i Trondheim onsdag.

En annen håndballinteressert bartekjendis er TV 2-kommentator Harald Bredeli. Han applauderer DHKs bartepåfunn.
-Nå blir det bartefest! Jeg setter så pris på at bart endelig blir satt pris på. Få på dere barten, folkens, og kom til Drammenshallen og se Drammen-Kolstad. Og selv kommer jeg selvsagt på inspeksjon, sier TV 2-sportens barteforkjemper nummer en, Harald Bredeli, som på sedvanlig vis skal overvære kampen fra kommentatorplassen.

På spørsmål om det kun er trøndere med bart som får gratis inngang, er klubben meget klar.
-Alle med bart kommer inn. Om den er falsk eller ekte, trimmet eller utrimmet, spiller ikke så stor rolle for oss. Og man må ikke snakke trøndersk. Vi ønsker ikke å diskriminere folk utfra hvor de er fra, eller hvordan de snakker. Bart er bart, fastslår Kjelling.

Den andre semifinalen mellom Drammen og Kolstad kastes i gang mandag 29. april klokken 18.15 i Drammenshallen.