50 gode minutter klarte ikke rette opp de ti dårlige – Drammen

50 gode minutter klarte ikke rette opp de ti dårlige

DHK tapte den første semifinalen borte for Kolstad med seks mål. Den seksmålsledelsen skaffet hjemmelaget seg allerede i løpet av de første ti minuttene av kampene da det lyste 8-2 fra måltavlen. På det nærmeste var DHK to mål bak, men til slutt ble det 32-26.

-Vi leverte 19 tekniske feil i denne kampen, og det er mer enn dobbelt så mange som på en måte kan aksepteres. Det ble vi straffet veldig for. Vi ble litt revet med, mistet ballen, og ble usikre i vårt etablerte angrepsspill.
Det er selvfølgelig pedagogisk feil å utfordre trener Kristian Kjelling på hva som gikk galt borte mot et lag som holder godt europeisk nivå, og bekler alle posisjoner bortsett fra på venstrekanten med landslagspillere.
For Kjelling så mye positivt i løpet av de 50 minuttene som var igjen av kampen etter sjokkopplevelsen i starten. 5-0 ble til 8-2 og litt senere 12-5.
-Forsvarsspillet ble mye bedre, Andreas i målet fik redningene og vi kunne løpe inn noen mål. Etter at bakspillerne våre sleit litt i duellspillet i det etablerte angrepet, klarte vi å få i gang strekspillet vårt, og August var lenge helt fantastisk for oss, mener Kjelling.

DHK-trenerne Kristian Kjelling og Gøran Sørheim fikk etter hvert selskap av Robert Sigurdarson (t.v.) med 2 x 2 minutters utvisning og en skadet Trym Korperud Johnsen (t.h.) på benken.

Med August tenker han på Olsen Storbugt. Han var nok i det store og hele lagets beste spiller gjennom kampen med sine syv mål, selv om målvakt Andreas Björkman- Myhr hadde en redningsprosent på 40 etter pause, og kantspillerne Ole-Henry Dahl og Emil Hansson hadde åtte mål til sammen. Der bursdagsbarnet Hansson sto bak fem av dem. Fire av dem igjen var spillemål. De to var feilfrie fra sine posisjoner denne kvelden.
Også Tobias Mehren Søberg skal gå med hodet hevet etter det han leverte mot solide, internasjonale forsvarsspillere og målvakt.
Og så bør det faktisk nevnes som et lite forsvar til DHKs svake start at Sander Sagosen etter kampen mente overfor TV 2 at Kolstads først 15 minutter leverte noe av det beste forsvarsspillet de har i verktøykassen.

Emil Hansson fikk bra med spilletid mot Kolstad, og svarte på fire spillemål, et mål fra syvmetermerket og et smart innspill til strek. Feilfri mot landslagsmålvakt Torbjørn Sittrup Bergerud var han.

På det nærmeste var DHK kun to mål etter Kolstad på stillingen 21-19, men så kom en periode der de var fryktelig dårlige til å ta vare på ballen, og det var vel fire kontringer i løpet av kort tid der ballen på første pasningen etter ballvinning ble kastet til en rødkledd motspiller.
-Det opplevdes veldig kjipt å ødelegge for oss selv med de tekniske feilene, men alt i alt opplever jeg at alle gjorde sitt beste, og i garderoben roste jeg dem for fighten de tok. Vi fikk orden på forsvarsspillet etter hvert, Andreas fikk redningene og vi fikk fart på alt vi gjorde i det etablerte angrepsspillet. Ut fra hva vi hadde av tilgjengelige spillere er jeg kjempefornøyd, sier Kjelling.
Han kom til Trondheim med kun 13 spillere. I tillegg til de fire som har vært utilgjengelig en lang stund nå, Hermann Gabriel Vildalen, Nikolai Moe, David Walstad Haugstvedt, Kristoffer Raastad-Hoel, og nå sist også målvakten Oscar Larsen Syvertsen, forsvant nevnte Olsen Storbugt ut litt ut i andre omgang med en overtråkk i ankelen. Trym Korperud Johnsen haltet av banen etter en innsatsscoring på kontra etter 23 minutter. Han landet hardt på rompa/ryggen, og kom ikke på banen igjen.

August Olsen Storbugt var lagets bestemann og toppscorer med syv spillemål. Han og var feilfri mot Torbjørn Sittrup Bergerud.

– Jeg merket fort at jeg ikke hadde noe å sparke fra med, og tenkte litt på returkampen. Da skal jeg teipes opp og være tilbake, lover Olsen Storbugt.
Han følte at han hjalp laget ved å være tilgjengelig og våken på streken, og så fikk han baller å jobbe med i sånne situasjoner der han kan vri og vende på seg før han får skuddarmen fri. Mot landslagsmålvakten Torbjørn Sittrup Bergerud hadde han 100 prosent uttelling. Syv mål på syv skuddforsøk.
– Starten vår gjorde det vanskelig, og det kostet også mye krefter å hente inn til vi var to mål etter. Da rotet vi det bort på egen hånd.
-På papiret skal det jo være stor forskjell på Kolstad og oss, men kanskje ble vi like vel litt overrasket over hvor høyt nivå det faktisk er på det de kommer med. Både individuelt og som lag. Det var et knepp opp, men da vi fikk til spillet vårt slik vi ønsker det, gjorde vi det vanskelig også for et lag som Kolstad, mener August Olsen Storbugt.

Semifinale 2 i best av 3-serien spilles i Drammenshallen mandag 29. april klokken 18.15.