Simen takket ja til DHK – Drammen

Simen takket ja til DHK

Da Simen Vatne Andersen ble omskolert til strekspiller, skjøt karrieren fart. Og da Viking-spilleren var lagets beste, og scoret syv mål på bortebane mot Drammen HK i februar, tok det ikke lang tid før DHK-trener Kristian Kjelling var på tråden til 20-åringen.

-Jeg har hatt det veldig fint i Viking, og har utviklet meg i en flott spillergruppe med god treningskultur. Men da jeg fikk sjansen til å spille i DHK, og bli trent av Kristian Kjelling, da kunne jeg ikke si nei. Å få sjansen til det har vært en drøm, DHK og Drammenshallen er jo nesten som hjemmebane å regne, forteller Simen.
Han var ønsket av Haslum også, men Kjelling, som har fulgt unggutten helt siden han var elev på Norges Toppidrettsgymnas, klarte å overbevise ham om at DHK var rett sted for ham de neste årene. DHK-treneren har hatt god oversikt over utviklingen hans siden han først gikk til Fold/St.Hallvard, deretter Nøtterøy. Før ferden gikk til eliteseriespill med bergenslaget TIF Viking.
-Simen har alltid vært bakspiller, og da har det ikke vært så aktuelt å gjøre et utspill mot ham. Men det endret seg veldig da han ble omskolert til strekspiller i Viking. Han er jo en svær og robust kar på rundt to meter, og en fantastisk dedikert spiller som har sin force i forsvarsspillet, sier Kjelling.
-201, bekrefter Simen.
Den ene centimeteren over er særdeles viktig, mener han. Mange på 197-198 centimeter påberoper seg å være to meter. Simen er målt til 2.01 meter.
– Det kommer godt med. I tillegg har jeg gått opp mange kilo det siste halvåret i samarbeid med Vikings fysiske trener August Aa. Kristiansen for å ha noe å stå i mot med både i forsvar og inne på streken. Det var morsomt å spille bakspiller, men jeg elsker å stå der inne på streken og krige, røper han.

Simen Vatne Andersen fikk først ordentlig med spilletid i den siste halvdelen av sesongen, og ble blant annet lagets bestemann og toppscorer med syv mål da laget gjestet Drammenshallen i slutten av februar. Her fra en kamp mot Kristiansand. (Instagramfoto: Runes_Haandballbilder)

Simen Vatne Andersen flyttet til Bergen for å kombinere håndballspill med studier i forretningsutvikling og entreprenørskap, et studie han tar med seg til Handelshøyskolen BI når han nå i første omgang flytter hjem til foreldrene i Asker.
I DHK vil han igjen møte blant andre Sondre Ovid Skovli. De to ble løftet samtidig opp i A-stallen til Fold da de ble eliteserielag etter sammenslåingen med lierlaget St.Hallvard. Debuten på A-laget kom først da laget rykket ned til 1. divisjon. Siden gikk Ovid Skovli videre til spill i IL ROS, mens Vatne Andersen valgte Nøtterøy.
I DHK vil han få selskap med blant andre David Walstad Haugstvedt og August Lind Oma, også de unge spillere fra Asker og Bærum.
-Kult da med så mange unge spillere her innefra. Og kult at Kjelling har en klar mening med de unge spillerne han henter, mener Simen.

Forhåpentligvis vil Vatne Andersen oppleve noen flere oppturer i DHK enn det nedrykkssesongen i TIF Viking ga. Kun to seire og en uavgjort ble det på de 26 seriekampene. Mot DHK tapte de bare 35-33 på hjemmebane, mens det ble hele 41-27 i Drammenshallen.
– Vi forventet faktisk at vi skulle ta flere poeng enn de fem vi fikk, og det var veldig tungt. Nå var det også mange kamper der vi var med, og spilte bra, men der poengene uteble. Jeg fikk heller ikke mye spilletid under vår nye, danske trener, og sammen med flere andre unge spillere, hentet vi både energi og spilleglede gjennom spill på klubbens andrelag som gjorde det sportslig veldig bra.
Simen scoret totalt 60 mål på 13 kamper for TIF Viking 2.
– Først da 2.lagstrener Morten Fjeldstad tok over 1. laget da danske Sonni Larsen ble fristilt fra trenerjobben i begynnelsen av februar, fikk jeg muligheten. Morten gjorde meg til førstevalget på streken, og var veldig klar på at bortekampen mot DHK ville bli en fin utfordring, sier Simen.
-Og da så vel Kjelling noe han likte da, for det tok ikke så lang tid før han tok kontakt, røper han.