Semifinaleklare etter nytt drama – Drammen

Semifinaleklare etter nytt drama

I den første kvartfinalen ventet Viktor Petersen Norberg til det var igjen tre sekunder før han scoret vinnermålet. I den andre kvartfinalen scoret han det forløsende 28-26-målet med hele 31 sekunder igjen. Da gjorde det ikke noe at Runar reduserte i sluttsekundene. Drammen HK er i semifinalen i sluttspillet.

Når du vinner med ett mål, blir det ofte det siste målet det blir fokusert på når det blir så jevnt og dramatisk som det ble i den andre kvartfinalen mellom DHK og Runar. Igjen var det Viktor Petersen Norberg som var der, denne gangen med et bowlingskudd som gikk mellom beina på målvakten. Men kanskje like viktig var lagets 27-mål. Ola Hoftun Lillelien hadde akkurat skutt i treverket på en veldig stor sjanse med to og et halvt minutt igjen. Runar klarte på merkelig vis å kaste ballen ut over sidelinjen ved midtstreken i sitt neste etablerte angrep, og lynraske Lillelien oppfattet situasjonen. Runar-målvakten satt på benken, Lillelien så det åpne målet, og kastet ballen rett i mål.
Det ga DHK-spillerne det pusterommet de trengte for å holde hodene kalde de to siste minuttene.
De tålte at Runar reduserte til 27-26 ved strekspilleren Kasper Syversen med 1.24 igjen å spille, og de red det av da Runar scoret på et syvmeterkast til 28-27 med elleve sekunder igjen å spille.

Viktor Petersen Norberg scoret seks ganger, inkludert det viktige 28-26-målet, og ble kåret til banens beste spiller. Da er det naturlig at han må stille til TV-intervju hos Harald Bredeli på TV 2 etter kampslutt.

-Der og da, da semifinaleplassen var sikret, var jeg så fagorientert og litt irritert over noe av det som gjorde at det igjen ble en dramatisk avslutning. Men alle skal vite at jeg er kjempefornøyd og igjen veldig stolt, og alle skal ha den rosen de fortjener på en slik dag. Igjen kjempet og sloss gutta, og det gir en god følelse at vi igjen har vist at vi er blant Norges fire beste herrelag, sier trener Kristian Kjelling.
Han likte lenge det han så laget presterte foran et ungt og entusiastisk publikum, og i denne kampen var det Runar som ble jagende gjennom store deler av kampen. Det var ingen god kamp, til det var det for mange tekniske feil, bomskudd og rare valg fra begge lag. Men DHK hadde føringen, på det meste var det fire mål opp flere ganger.
– Med et veldig begrenset lag på grunn av alle skadene våre, tæret det veldig på, og mange var litt på felgen, mener Kjelling.
Han er veldig fornøyd med at det ble en tremålsledelse rett før pause.
-Det kunne stått 11-11, men da hadde vi den flaksen vi trengte, og scoret tre mål på rad, forteller Kjelling.

Det ser ut som Kristian Kjelling tolker Frank Sinatras I did it my way, men her roser han først alltid tilstedeværende Leif Ole Engen for all tid og energi han legger ned for laget. Før han løfter alle spillerne opp i sfæren etter å ha spilt laget fram til semifinalen i sluttspillet. Dermed er laget igjen blant landets fire beste herrelag.

Runar byttet målvakt etter pause, og plutselig begynte DHK-spillerne å skyte i armhøyden til Frederik F. Torp. Der var han god, og kombinert med at gjestene spilte syv mot seks fra start etter pause (og resten av kampen), fikk de kontakt på 16-16 etter 41 minutter. Fem minutter senere ledet plutselig Runar 19-18!
-Vi var forberedt på deres overtallsspill 7 mot 6, men vi ble litt overtenkende og kludret det til. Det stresset tok vi også med oss i angrep. Da vi kom over det stadiet, og begynte å fighte og bruke både hodet og beina, fant vi tilbake til roen igjen, og da spilte vi også godt angrep, mener DHK-treneren.
Igjen løftet han fram laget og måten de både tålte feil, bomskudd og variabelt forsvarsspill, men det må være lov å løfte fram noen litt ekstra. Petersen Norberg er nevnt, Trym Korperud Johnsen kom veldig mye mer til sin rett etter pause, August Olsen Storbugt løste strekspillet fortreffelig da Runar denne gangen var mye bedre forberedt på de høye innspillene til Kristian Rammel. På venstrekantene sto Ole-Henry Dahl bak fire viktige fulltreffere, og igjen imponerte unge August Lind Oma med både gjennombrudd og skudd fra distanse.

Søndag feiret Ole-Henry Dahl bursdagen sin ved å score fire mål i den første kvartfinalen. Venstrekantene kunne feire litt onsdag kveld også, for da ble det fire nye mål på 24-åringen.

– August skjønte sitt kall, og var en kald fisk da de ble veldig offensive. Vi la strekspilleren vår motsatt av ham, og ga ham det rommet han trengte i en mot en-situasjonene , sier Kjelling.
Lind Oma bukket og takket da Runar prøvde seg med det veldig offensive forsvarsspillet mot Petersen Norberg og Korperud Johnsen.
– Det er vanvittig moro å få spille disse kampene som virkelig betyr noe. Det passet veldig bra da de andre ga både Ola og meg bedre plass på høyresiden. Det ble en rotete kamp, men vi droppet aldri intensiteten selv om vi både feilet og bommet. Det er selvfølgelig ekstra deilig å vinne slike jevne kamper som vi har gjort nå to ganger på rad, og en semifinaleplass står det veldig respekt av, mener Lind Oma.

Runar spilte de siste 30 minuttene syv mot seks, og da ble det veldig mange klare sjanser fra seks meter for gjestene. Her er det Kasper S. Syversen som har lurt seg bak Viktor Petersen Norberg og August Olsen Storbugt, og får ballen servert av Tobias Rivesjø, Runars bestemann denne gangen også.

Oscar Larsen Syvertsen har vært trener Kjellings foretrukne førstevalg i mål de siste kampene, men unggutten har slitt med en sår lyske en periode. Under oppvarmingen nappet det til litt ekstra, og han satt hele kampen og tråkket på ergometersykkel bak benken. Det åpnet igjen for Andreas Björkman-Myhr fra start.
Og hvilken førsteomgang har leverte. Åtte av 19 skudd reddet han.
-Den første omgangen er en av de beste jeg har levert denne sesongen. Flere av de skuddene som gikk inn var jeg også på, og jeg følte jeg hadde veldig god kontroll. Men så blir det et helt annet kampbilde etter pause der de spiller syv mot seks samfulle 30 minuttene. Det gir veldig mange avslutninger på klare sjanser fra seks meter, og selvfølgelig mye vanskeligere for meg. Antall redninger falt etter pause, men det er mer et resultat av at kampen endret karakter. Uansett, Viktor viste igjen hvor viktig han er for oss. Da jeg så han la an til et bowlingskudd på slutten der, må jeg innrømme at det hadde jeg ingen tro på, ler Andreas.
– Det er en stor prestasjon av oss å være i en semifinale etter en sesong som har svingt veldig både med spillersalg og skader, mener målvakten.
-Men jeg tar en semifinale alle dager i uken jeg, og nå kan vi komme med lave skuldre til møtene med det som sikkert blir Kolstad, antyder svensken.
Kolstad kan som seriemester velge sin motstander blant ØIF Arendal og DHK, og alle tror de vil lande på DHK.

Trym Korperud Johnsen var viktig i DHKs forsvarsspill mot Runars syv mot seks – spill, og han var både høyt og lavt i det etablerte angrepsspillet. Her et eksempel på det første.

Kampfakta, eliteserien, kvartfinale 2, sluttspillet:
Drammen HK- Runar 28-27 (14-11)

Drammenshallen 795 tilskuere.
Dommere: Jørgen Jørstad og Mads D. Fremstad.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Oscar Larsen Syvertsen – Kristian Rammel 1, August Olsen Storbugt 5, Kasper W. Iversen, Viktor Petersen Norberg 6, Sondre Ovid Skovli 1, Trym Korperud Johnsen 3, August Lind Oma 4, Ola Hoftun Lillelien 2, Tobias Mehren Søberg 1, Emil Hansson 1, Robert Sigurdarson, Ole-Henry Dahl 4.
Toppscorere Runar: Tobias Rivesjö og Robin G. Wulvik, begge 5.

Øvrige kvartfinaleresultater: Halden-Kolstad 23-26 og Nærbø- ØIF Arendal 28-33. Kolstad og ØIF Arendal klare for semifinalene.