Scoret seiersmålet tre sekunder før slutt – Drammen

Scoret seiersmålet tre sekunder før slutt

DHK orket mest til slutt av de to kvartfinalelagene, og Viktor Petersen Norberg orket aller mest. Han scoret de to siste målene da DHK snudde det hele de siste 90 sekundene, og vant 31-30 borte over Runar.

DHK ledet tre ganger i løpet av den første kvartfinalen mot Runar. Kristian Rammen scoret kampens første mål etter 29 sekunder, Trym Korperud Johnsen sto bak 13-12-målet etter drøye 27, og så Viktor Petersen Norbergs vinnermål til 31-30 med tre sekunder igjen å spille.
Resten av kampen jaget DHK ett, to, tre og fire mål etter.
-Det er selvfølgelig gøy å snu det sånn på slutten. Igjen viste spillerne høy moral. Vi hadde en tung kamp her nede sist i serien da vi tapte, vi hadde det tungt da vi tapte hjemme for Kristiansand i serien nå sist hjemme, og derfor betød det mye å vinne denne kampen på bortebane. Selv om vi jaget nærmest hele kampen, var vi ganske gode i det som var en vanskelig kamp å spille, mener trener Kristian Kjelling.

Trener Kristian Kjelling mente mye om det som foregikk, også om det dommerparet Lars Jørum og Håvard N. Kleven (t.h.) bedrev, og det ble han belønnet med to minutters utvisning for.

Noe som var med på å gjøre kampen så vanskelig var at det fortsetter å tynnes ut i DHK-troppen. Lenge har Hermann G. Vildalen og Nikolai Moe vært ute av spill. Så forsvant David Walstad Haugstvedt ut med fingerbrudd. Kristoffer Raastad – Hoel er også ute av spill etter en hodeskade på treningen, og til denne kampen var Tobias Mehren Søberg opptatt med opprykkskamp for moderklubben HK-72 Sande.
Nå kom også Runar redusert til kvartfinalespillet, og etter oppvarmingen ble det klart at Martin Lindell ikke ble spilleklar. Fra før er sentrale spillere som blant annet Christoffer Rambo og Kasper Fure uaktuelle.
Men bakspilleren Tobias Rivesjö og strekspiller Sander Myklebust var de to som ga DHK de største utfordringene i eget forsvar. 16 mål ble det på de to til sammen, der Rivesjö sto bak ti av dem.
-Vi sleit lenge med deres tunge skyts, men en liten formasjonsendring i forsvar ga god effekt, og da det ble avgjort på slutten hadde vi fått god valuta for å prøve noe annet, forklarer Kjelling.

DHK-forsvaret, her ved Sondre Ovid Skovli og Kristian Rammel hadde sin fulle hyre med å demme opp for Tobias Rivesjö (t.v.) og strekspiller Sander Myklebust. De to holdt nesten på egenhånd Runar i ledelsen helt til det gjensto ett og et halvt minutt å spille.

Om Runar var gode i sitt spill med strekspilleren, så kan det samme sies om DHK. Både Kristian Rammel og August Olsen Storbugt vant mange av sine dueller når de la seg bredt ute i Runars forsvar der de minste spillerne til hjemmelaget sto, og storvokste Rammel vant nesten alle sine dueller, og endte opp med fem spillemål. Storbugt scoret bare to, men var hele tiden en trussel og rev og sleit i Runar-forsvaret. Til slutt ble hjemmespillerne slitne, og det ble utslagsgivende da de kom i angrep. På slutten gjorde de flest feil, og de skjøt flest bomskudd.
Runar tok time out med 38 sekunder igjen, på stillingen 30-30, men Tobias Rivesjös skudd fra sek meter ble reddet. Trener Kjelling ventet til det var tolv sekunder igjen før han la time out-kortet på bordet. En slagplan ble lagt, og med de nevnte tre sekundene dundret Petersen Norberg ballen i mål.

Kristian Rammel ga Runar-forsvaret store utfordringer da han la seg litt bredt ut i DHKs angrep.

-Vi klarte å luke bort flere og flere av feilene vi sleit med i første omgang, og det er kult å være en del av et laget som klarer å snu slike kamper, og som fighter og står på helt ut. Det er slitsomt hele tiden å jage etter dem, og derfor var det veldig motiverende da vi merket at de ble slitne, og vi fortsatt hadde mer å gi. På slutten fightet og løp vi dem vel tomme, og måten vi sto sammen de siste to-tre minuttene er imponerende, mener Trym Korperud Johnsen.
Han ble kåret til DHKs beste spiller i kampen, og han bare gleder seg til kvartfinale 2 i Drammenshallen onsdag.
– Begge lag har 60 minutter spill i beina og hodet, vi kjenner hverandre godt, og det vil være de små detaljene som vil være med og avgjøre. Nå er det de som må jage, så får vi se hvordan de takler det, sier Trym.
En ting er han klar på, og det er at han er liten lysten på en ny busstur til Sandefjord for en tredje og avgjørende kvartfinale søndag.
Han vil ha avgjørelsen i Drammenshallen onsdag.

Trym Korperud Johnsen gikk foran med stor vinnervilje da DHK snudde kampen, og vant den første kvartfinalen borte over Runar.

Kampfakta, kvartfinale 1, sluttspill:
Runar-Drammen HK 30-31 (15-13)

Runarhallen
Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven.
DHK: Oscar Larsen Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 5, August Olsen Storbugt 2, Viktor Petersen Norberg 5, Sondre Ovid Skovli 4, Trym Korperud Johnsen 7, August Lind Oma, Ola Hoftun Lillelien 1, Robert Sigurdarson, Emil Hansson 3, Ole-Henry Dahl 4.
Toppscorer Runar: Tobias Rivesjö 10.

Andre kvartfinaleresultater: Kolstad-Halden33-24, Elverum-Bergen 36-18, ØIF Arendal-Nærbø 33-29.