Grep aldri sjansen – ble nummer fem – Drammen

Grep aldri sjansen – ble nummer fem

DHK-trener Kristian Kjelling tok i bruk ord han sjelden tar i sin munn da han snakket om laget sitt etter at de tapte 29-28 hjemme for Kristiansand i årets siste seriekamp. Pinlig og flaut , forklarte han prestasjonene med da 4. plassen røk. Og dermed mistet DHK hjemmebanefordelen i kvartfinalene mot Runar.

All ære til Kristiansand som viste at de hadde noe å spille for. DHK hadde også 4. plass og hjemmebanefordel i kvartfinalene i sluttspillet å spille for, men det var det ikke lett å se.
Trener Kristian Kjelling karakteriserte det første 15 minuttene i kampen som det verste laget har prestert denne sesongen.
– Vi møtte jo ikke opp, og det som ble vist er det flaueste jeg har vært med på med dette DHK-lag. Vi stinket og var hjelpeløse defensivt, mener Kjellling.
For å ta starten: DHK klarte ikke å komme til avslutning på mål i de fem første angrepene. De ble stoppet av tekniske feil, mens Kristiansand scoret mål, og ledet 3-0 før August Olsen Storbugt satte inn DHKs første mål for kvelden etter seks minutter. Gjestene ledet både 7-3 og 9-5, og de tvang Kjelling til å ta time out allerede etter 13 minutter. Det ble noe bedring offensivt, men defensivt slet laget i samfulle 60 minutter, og uten hjelp fra forsvarerne foran seg, ble starten også tung for målvaktene. Den første redningen kom etter 21 minutter. Da hadde Andreas Björkman-Myhr allerede rukket å komme inn for Oscar Larsen Syvertsen som startet kampen. Kristiansands målvakt Anders Lynge Hansen spilte samtlige 60 minutter, og ble kåret til sitt lags beste spiller. Også det var veldig fortjent.
-Prestasjonene våre var flaue, og vi ble pissa på, beskriver Kjelling.

Sondre Ovid Skovli leverte en solid prestasjon etter å ha vært ute av det på grunn av sykdom i det siste.

Sondre Ovid Skovli, lagets toppscorer med syv spillemål, ble helt fortjent kåret til DHKs beste i årets siste seriekamp, og det var på mange måter han som nesten skjøt DHK inn i kampen. Til pause var DHK kun ett mål etter Kristiansand.
-Det handlet mye om den dårlige starten for oss. På 80-90 prosent rotet vi det til for oss selv defensivt, og vi ble usikre. Og det er hundre ganger mer krevende å jage mål, og hele tiden vite at du må score nærmest hvert angrep for å henge med, forklarer Sondre.
-Det ble aldri noen ro over spillet vårt, og det hele ble stressende. Selvfølgelig spilte vi for den 4. plassen, og i etterkant oppleves det jo surt når vi fikk hjelp av Nærbø, mener Sondre.
Kjelling er rask til å løfte fram Ovid Skovli som et av unntakene i kampen.
-Det var et fantastisk comeback etter å ha mistet Runar-kampen og treninger inn mot denne kampen på grunn av sykdom, sier Kjelling.

Bare unntaksvis ble det vist forsvarsspill på det nivået som Kristian Rammel her bedriver overfor Herman Bredal Oftedal.

Runar og DHK lå a poeng før den siste serierunden på 4. og 5. plassene, og da Runar tapte klart borte for Nærbø, ville uavgjort holdt for DHK.
DHK kjempet seg opp på uavgjort 23-23 halvveis i andre omgang etter blant annet noen målvaktredninger, men tapte så et overtall rett etter. Et undertall rett etter det igjen ble preget av hodeløst spill av flere rutinerte spillere, og først med tre minutter igjen var det igjen uavgjort. Viktor Petersen Norberg ga til og med DHK ledelsen for første gang i kampen med sitt 28-27 mål, men det ble fulgt av noen slurvete etablerte angrep, og i spill syv mot seks med 20 sekunder igjen å spille, fikk gjestene syvmeterkast.
Der og da scoret de vinnermålet.
-Jeg trodde vi hadde forstått alvoret underveis, men nei,da, sier Kjelling.

Viktor Petersen Norbergs innsatsmål til 22-23 etter 42 minutter endte med krampe i leggen. Her får han førstehjelp av Trym Korperud Johnsen og Kristiansands Helgi Hildarson Hoydal.

Det var mye å spille om for mange lag rundt både sluttspill- og kvalifiseringsstreken. Både Halden og Nærbø vant sine kamper, og selv om Bergen tapte for Bækkelaget, så tok de tre lagene plassene 6,7 og 8 på tabellen.
Kristiansands seier over DHK hjalp ikke da Bækkelaget vant, og de spiller kvalifisering sammen med Fjellhammer mot Melhus og Sandefjord fra 1. divisjon. Charlottenlund ble nummer tre, men kan ikke spille kvalifisering på grunn av sin samarbeidsavtale med Kolstad.
For Haslum, Sandnes og Bækkelaget er sesongen over.
Slik endte siste serierunde: Viking-Halden 22-26, Bækkelaget – Bergen 38-29, Sandnes-Elverum 20-40, Nærbø-Runar 37-30, Fjellhammer- ØIF Arendal 27-32, Haslum-Kolstad 33-40.

Kvartfinalene ble valgt slik:
Kolstad – Halden
Elverum – Bergen
ØIF Arendal – Nærbø
Runar – Drammen

Alle finalene spilles best av tre kamper. Det best plasserte laget fra REMA 1000-ligaen har hjemmekamp i den første og evt. tredje kampen. Det skal kåres en vinner i alle kamper. Står det uavgjort, spilles ekstraomganger 2×5 min., evt. nye 2×5 min. og hvis fortsatt likt avgjøres kampen med 7m-kast.