Espen Gommerud Våg tilbake i blått – Drammen

Espen Gommerud Våg tilbake i blått

Espen Gommerud Våg kommer hjem med bagasjen full av titler når han til sommeren returnerer til Drammen HK etter en og en halv sesong i portugisiske Sporting.

Disse norske spillerne gikk til topps i utlandet | handball.no

-Det er ikke bare titler i den bagasjen, men opplevelser for livet. Jeg er jo en som setter pris på, og ofte har valgt trygghet, men jeg er så glad for at jeg tok sjansen da muligheten bød seg i Sporting, sier Espen.
Litt ut av det blå kom tilbudet om å bli proff i en av Portugals aller beste klubber midt i november 2022 . Fire uker senere fulgte DHK-målvakten Andre Bergsholm Kristensen etter til samme klubb, og det gjorde starten på utenlandsspillet litt mykere.
-Jeg kom til en fantastisk klubb på alle måter, Lisboa er en flott by, klimaet kan en ikke klage på, og jeg har fått sett og opplevd mye av hele landet. Og allerede den første sesongen hadde jeg vunnet flere titler enn jeg hadde etter elleve sesonger i DHK. Og vi dobler vel det antallet etter denne sesongen.
Sporting vant grunnserien, de er med i cup og sluttspill, og de spiller kvartfinale i EHF European Cup mot tyske Rhein Neckar Löwe i slutten av april.
-Det har vært noen sinnssyke sportslige opplevelser. Blant annet slo vi tyske Fuchse Berlin både hjemme og borte i årets hovedrunde i europacupen, forteller Espen.

Espen Gommerud hadde ord på seg for å være en kompromissløs forsvarsspiller før han reiste til Portugal, og han mener han lært litt der også.

Til sommeren er like vel det portugisiske eventyret over. Kontrakten går ut. Espens agent mente han hadde gode alternativer for å fortsette med spill utenlands, men 29-åringen lukket alle mulighetene.
-Jeg følte det var riktig å dra hjem nå. Jeg er glad i Drammen som by, og har alltid trivdes i DHK som klubb. Det var tilbake hit jeg ville nå, sier han.
Sesongene i Sporting har gjort ham til en litt klarere ledertype og han er i følge ham selv litt mer voksen. Og han registrerer DHK-trener Kristian Kjellings mange fremadstormende unggutter med glede.
-Jeg gleder meg virkelig. Jeg har alltid vært opptatt av å utvikle meg, og nå er det min tur til å gi noe tilbake til de unge som er på vei fremover. Jeg er nok et godt eksempel på at hardt arbeid over tid gir resultater.
-Samtidig er jeg glad for at jeg ikke kommer tilbake og er eldstemann på laget, ler han.
Den merkelappen får Alexander Ørjevik Westby når han også returnerer til DHK til sommeren er årene i svenske Sävehof. Han er blitt 31 år nå.

29-åringen fikk etter hvert mer og mer tillit i DHKs etablerte angrepsspill.

Trener Kristian Kjelling har hele tiden hatt både en god tone og god kjemi med Espen Gommerud Våg, og han mener det lå litt i kortene at Espen ville returnere til DHK når han en gang vendte tilbake til Norge.
-Det var ingen tvil fra min side at Espen var en vi ønsket å få tilbake. Han er en skikkelig klubbmann med blått hjerte, og en fantastisk fighter som aldri klager. Han er lojal og går i krigen, og har jobbet steinhardt for å komme dit han er i dag. Han har alltid har ord på seg til å være en god forsvarsspiller, og har vist gjennom spillet i Sporting at han har løftet det opp på et internasjonalt nivå. Med årene er han også blitt en god strekspiller, og han har utviklet både kontrings- og ankomstspillet sitt, sier Kjelling.
-Vi gleder oss veldig til å få ham tilbake.

Gommis har også utviklet kontrings- og ankomstspillet sitt.